15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A liliomok színes világa: fajták leírása fényképekkel és nevekkel

liliom színpaletta A természet szépséget és formák kifinomultságát adta ezeknek a virágoknak. A liliomok modern hibridjei, az alábbiakban fényképekkel és nevekkel rendelkező fajták nem létezhetnének tudósok és amatőr virágtermesztők fáradságos munkája nélkül.

A tenyésztési munka lehetővé tette a növények beszerzését:

  • hihetetlenül nagy és élénk színekkel;
  • 4-6 hétig tartó virágzással;
  • a természetben lehetetlen sziromszínezéssel.

A kerti és cserepes liliomgyűjteményeket gyűjtő rajongók mindössze 20 cm magas növényekkel büszkélkedhetnek, és hatalmas kétméteres “fákkal” csodálhatják meg a nézőket. És a liliomok szára, fajtától és típustól függően, a nyár magasságában koronázza a szivárvány minden árnyalatának egy -száz rügyét.

Az interspecifikus hibridek létrehozásának köszönhetően a virágtermesztőknek lehetőségük van fehér, rózsaszín, narancssárga, mély bordó, sőt zöldes tónusú festett virágok termesztésére. A liliomfajták nevét és fotóit tartalmazó rövid leírások segítenek kiválasztani a legjobb egyszínű, kétszínű és akár háromszínű fajtákat a virágágyáshoz..

Liliomfajták vörös virágokkal

Ázsiai Lily Black Out Az élénkpiros, lila, bíborvörös szirmú liliomok még a legt tarkabb és legsűrűbben lakott virágágyásban sem maradnak észrevétlenek. A tenyésztők által kínált nagy virágú fajták kétszeresen hatékonyak. Koronaméretük eléri a 15, néha a 20 cm -t, és a szárak tetején egyszerre akár egy tucat fényes rügy is pompázhat.

Az ázsiai hibridekhez tartozó Black Out liliom igazi áldás lesz a nyári lakosok számára. A növény júniusban valamivel több mint egy métert virágzik, és július végéig nagy, egyszerű, sötétvörös virágok lengenek a sűrűn leveles szárakon. A csillagokra emlékeztető, felfelé néző koronák középen észrevehetően sötétebbek. A lila vagy fekete árnyalat hangsúlyozza a virág mélységét, körülbelül 15 cm átmérővel.

Az érzékeny természet értékelni fogja az ázsiai liliomok és hibridek fontos minőségét. Teljesen szagtalanok.

Lily asiatica Terry Canary WharfA gazdag vörös tónusú liliomok a tűz élő megtestesítői. Az újoncok, akik ezt vagy azt a fajtát választják, tévesen úgy vélik, hogy csak egy tapasztalt virágárus, aki minden erejét a virágágyások lakóinak adja, nőhet ilyen szépség a vállán.

A Canary Worf kettős liliom nem sok időt és erőfeszítést igényel, míg minden nyáron folyamatosan buja virágzással örvendeztet meg. A növény magassága 90 cm. A fényes sötétvörös szirmokat látványos, 12–14 cm átmérőjű koronákba gyűjtik.

Az ázsiai liliomokat megkülönbözteti szerény hajlamuk:

  • ne féljenek a fagytól;
  • elég könnyen tolerálja a szárazságot;
  • folyamatosan virágzik 3-5 hétig;
  • télen nem igényel évente újratelepítést és ásást.

Kedvenc fajtáját szaporíthatja úgy, hogy eloszt egy felnőtt növényt, vagy kis hagymákat ültet, amelyek a levél hónaljában képződnek.

Göndör liliom Claude ShrideEgy másik fajta, amely kiemelt figyelmet érdemel, a marchon liliom, a göndör, a török ​​vagy a sokak számára ismert királyi fürtök liliom. A növény különleges nevét az ókori római eposznak köszönheti, nevezetesen a Mars isten virágából való születés pillanatának. Népszerű becenevek – utalás a kavargó szirmok alakjára és a koronák turbánszerű alakjára.

Liliom martagon Arabian NightLátványos, foltos koronák nagy racemózus virágzatot képeznek a magas száron. A virágtermesztők rendelkezésére áll ma sok érdekes fajta ebből a fajtából, fehér, rózsaszín, arany és vörös tónusú rügyekkel..

A Lily Arabian Nights minden kertet díszíteni fog. A sűrű borvörös árnyalatú virágokat élénk sárga foltok borítják. Az aranyozási hatást nagy portokok támogatják. A hosszú virágzást illat kíséri, amely vonzza mind a nappali, mind az éjszakai rovarokat..

Liliom afrikai hölgyA hibrid liliom afrikai hölgy vörös szirmokkal, sárgás-krém szegéllyel körülvéve szokatlanul buja virágzással és fényűző virágokkal büszkélkedhet. A fajta komplex hibridekhez tartozik. A keleti ősöktől a növény jellegzetes színt és virágokat kapott, enyhén hullámos szélekkel, valamint virágzást a nyár második felében. Ugyanakkor a liliomszárak csak egy méter magasra nőnek, ami lehetővé teszi a liliom használatát mind csoportos ültetésekben, mind virágágyás fő díszítéseként..

Sárga virágú liliomok fényképei és nevei

Ázsiai liliom JiveA nyári naphoz hasonlóan a nyaralókat különböző fajtájú és fajtájú sárga liliomok világítják meg. Az ázsiai hibridekhez tartozó Lily Jive sokoldalúságával, hosszú virágzási idejével és igénytelen gondozásával különbözik. A 90–120 cm -es növények 3–7 élénk sárga színű virágot viselnek. A perem közepét vörös borítás díszíti. A portokok vörös-barna színűek.

Ázsiai hibrid Orange Electric liliomA 14–16 cm átmérőjű, fehér virágú Orange Electric liliom szomszédja lehet az előző fajta virágoskertjének. Barnásvörös pöttyök vannak elszórtan a tetején, így a virág meglepően világos desszertnek tűnik..

Ez az ázsiai liliom 120 cm -re nő, és erős hajtásain akár 12 rügy is kinyílik egyszerre.

Lily Golden SplendorMinden liliom egyedi, de néhány növény valóban egyedi. Példa erre a Golden Splendor liliom, napos aranysárga színű virágokkal..

A fajta, vagy inkább a fajták csoportja csőszerű hibridekre utal, amit erős aroma, szerkezet, virágok és levelek, valamint a szirmok külső oldalának rózsaszín-lila árnyalata tanúsít. Az üzem, amelyet 1982 -ben mutattak be a nagyközönségnek, meglepte az ínyenceket. A tény az, hogy a természetben a csőszerű liliomok virágain sárga tónusok csak a torok legmélyén találhatók. Csak a Henry liliom fajjal való keresztezésnek köszönhetően lehetett aranyszínű színt adni az egész rügynek.

Ma a kertek díszítésére és vágott virágokra használt virágok világszerte ismertek, és a csoport az Arany ragyogás liliom mellett mintegy tucat látványosabb fajtát tartalmaz.

Liliom nászútA sárga Hanimun liliom a keleti és csőszerű fajták keresztezése. A növény az őseitől kapta:

  • kiemelkedő méret;
  • aroma;
  • feltűnő dekorativitás.

A 25 cm átmérőjű, krémes sárga virágú OT hibrid gondozása kevésbé igényes, mint keleti ősei, de meleg vidékeken, rendszeres öntözéssel és etetéssel jóval magasabbra nőhet, mint a leírásban feltüntetett 90 cm fajta.

Liliom OT-hibrid Big BrotherA Big Brother OT hibridet azonban jogosan tekintik bajnoknak a sárga liliomok között. Mind a liliom fényképe, mind a fajta neve ékesszólóan azt mondja, hogy olyan virágüzletre kell számítani, aki nagy fehéres hagymákat ültetett virágágyásaira..

Megfelelő gondossággal a szárak 150–180 cm -rel emelkednek a talajszint fölé, és a rajtuk nyíló rügyek nemcsak méretükben lenyűgözőek. A Big Brother liliomszirmok krémes vanília tónusokkal vannak festve, arany középső csíkkal és világosabb, majdnem fehér szegéllyel. A virágok erős aromát bocsátanak ki, és tökéletesen illeszkednek a csokorba. A legjobb hely egy ilyen növény ültetésére egy napos vagy részben árnyékos terület, laza termékeny talajjal, ahol a hagymákat nem fenyegeti állóvíz..

Fontos, hogy a liliomok védve legyenek az erős széltől, amely nehéz rügyekkel letörheti a magas szárakat.

Fekete liliomok

Lily LandiniTermészetesen abszolút fekete színek nem léteznek. De vannak liliomfajták, vastag, lila-lila színüknek köszönhetően, amelyeknek minden jogukban áll így nevezni őket..

Ázsiai liliom Landini a legritkább fekete és bordó színű, nagy, akár 16 cm átmérőjű koronák. A nap felé néző virágok csillognak és csillognak a sugarai alatt, ami mindenki csodálatát váltja ki, akinek van ideje megcsodálni a csodálatos növényt júniustól júliusig.

Lily Knight RyderLily Night Ryder nem kevésbé látványos. Az ázsiai hibridek csoportjára hivatkozott fajta szerény, nem fél a téli hidegtől, a tavaszi fagyoktól, rendszeresen és hosszú ideig virágzik. A növény sajátossága a cserépben való kényszerítésre való alkalmasság. Fényűző virágot termeszthet akár 90 cm -es száron otthon, erkélyen vagy teraszon.

Liliom fekete bájA Black Charm liliom lenyűgözi erőteljes virágzatával, amely akár két tucat rügyet egyesít. Ez a fajta selymes szirmokat bocsát ki, a lila, lila, vörös, bor minden árnyalatában irizál. Általában a virágok fekete benyomást keltenek, az ázsiai liliomok egyik legsötétebbje..

A fehér liliom fajtái

Liliom göndör fehér (L. martagon var. Albiflorum)Mindenki ismeri az illatos hófehér liliomokat. De a luxus csőszerű hibridek nem a nemzetség egyetlen fehér színű képviselői..

A finom fehér szirmú virágokat és a rózsaszín-kárminfoltos virágokat egy göndör liliom mutatja be a nyári lakosnak. Ezek a növények nem igényelnek gyakori átültetést, jól telelnek és sokáig virágoznak, finom aromát öntve a kertbe..

Lily ExtravaganzaHa a kertész rajong a buja keleti hibridekért, tetszeni fog neki az eredeti Extravaganza liliom. A legközelebbi rokon formákhoz hasonlóan a növény kiemelkedik 120-150 cm magas száraival és hatalmas, fehér rózsaszínű fröccsekkel borított koronáival. A kecsesen ívelt, hullámos szirmú virágok a széleken akár 25 cm átmérőjűek, miközben nagyon egyenletesen tolerálják a vágást, és csokrokban is használhatók. A fajta pompáját a szakemberek értékelik. Lily Extravaganza aranyérmet nyer a Harts óvodában.

A keleti hibridek virágzása leggyakrabban a nyár második felében történik, és a hideg kezdetével a növényeket le kell fedni.

Ázsiai liliom fehér képpontokAz a nyári lakos, akinek nincs annyi ideje a virágok gondozására, biztosan értékelni fogja a White Pixels liliomfajtát. A holland Tango sorozat ázsiai fajtája nemcsak szerény és fagyálló. Nagyon szépek a hófehér virágok sűrű bíborvörös porral. Teljes feloldódásban eléri a 15 cm-es méretet, és virágágyásokat díszítenek akár 2-4 hétig.

Lily LA-hibrid szemceruzaAz ázsiai és hosszú virágú liliomok keresztezése lehetővé tette eredeti és szerény LA hibridek beszerzését. Az egyik a szemceruza liliom, akár 120 cm magas, krémes fehér virágokkal, körülbelül 18 cm átmérővel. A fehér szirmokat vékony, tiszta szegély díszíti, aminek köszönhetően a fajta elnevezte.

Rózsaszín liliomok: fajták és fotók

Lily ScheherazadeA csőszerű és keleti fajtákból a tenyésztők megkapták a ma hihetetlenül népszerű OT hibrideket. A keleti liliomokból látványos színeket és nagyméretű növényeket fenségesen szépek és szívósak lettek a növények.

A Hollandiából származó Lily Scheherazade jól növekszik enyhén savas, laza talajban, tápanyagokban gazdag, és nem engedi a nedvesség stagnálását. Egy magas fajta védelmet igényel a széltől és a jó fűtéstől. A napos oldalon a virágok sűrű rózsaszín szirmokkal, zöldesfehér szegéllyel és sötét pöttyökkel elérik a 18–20 cm-es méretet.

Liliom lobbanáspontjaA virágüzletek nem kisebb öröme a Flashpoint liliom, akár 20 cm átmérőjű virágokkal, a fehér, enyhén hullámos szirmokat nagy bíbor-rózsaszín folt díszíti. A csészés korona torkában zöldessárga tónusok észlelhetők, a portokok sötét narancssárgák. A liliom augusztusban virágzik. A virágok tetszés szerint levághatók. Szépségükkel és frissességükkel még vázában is sokáig gyönyörködni fognak..

Lily OT-Hybrid BaywatchA nyár második felében virágzik egy másik, akár 25 cm átmérőjű, rózsaszín rózsaszínű koronás OT hibrid. Ez a Baywatch liliom, amelynek szára 100-120 cm-rel emelkedik a virágágyás fölé, és a korall-rózsaszín a csésze virágok citrom szívvel csodálatos aromát terjesztenek az egész kertben.

Liliomok zöld virágokkal

Lily Mystery DreamA kerti liliomok nemzetközi osztályozása több ezer ázsiai liliomot ír le, így ezek a hibridek a leggyakoribbak. A népszerűség oka a különböző színű növények egyszerűsége és készséges virágzása..

A Mystery Dream lilioma még ilyen változatosságban sem marad észrevétlen. A fajtát sűrűn megduplázott virágforma és szokatlan színe különbözteti meg. A zöldes szirmokat gazdag málna-lila árnyalatú foltok és foltok borítják.

Nepáli liliom hibrid Kushi MayaA Kushi Maya liliom gyönyörűen hajtogatott szirmokkal, világos zöld árnyalattal és lila foltgal a korona közepén a nepáli és a keleti liliomfajok keresztezésének eredménye. A növény eredeti szépségét erős virágillat és több kitartás támogatja, mint a keleti ősöké..

Liliom kiállítás – videó

Previous Post
Az eperfa család képviselőivel való közeli ismeretség az egész világon ismert
Next Post
Πότε να φυτέψετε τριαντάφυλλα σε ανοιχτό έδαφος ή πώς να καθορίσετε τις βέλτιστες ημερομηνίες φύτευσης