15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az éves aszter termesztésének finomságai

aster éves A dachák és a személyes parcellák egyik leggyakoribb egynyári virága az aster, ültetése és gondozása nyílt terepen nem különösebben nehéz.

Jelenleg több mint 800 fajtája van ennek a növénynek. A virágzat típusa szerint a következő csoportokba sorolhatók:

  • egyszerű vagy nem frottír;
  • félig dupla;
  • frottír;
  • vastag dupla.

őszirózsa sűrűn kettős virágzatát Az őszirózsákat a bokor alakja szerint osztályozzák:

  • piramis;
  • oszlopos;
  • ovális;
  • terpeszkedő.

Ennek a virágnak a változatossága lenyűgöző. Tehát hogyan és mikor kell vetni őszirózsát?

Vetés dátumai

őszirózsa vetéseAz őszibarack vetésének időpontja nagyban függ a régió növekedési körülményeitől és éghajlati jellemzőitől. A korábbi virágzás elérése érdekében ajánlott palántákon keresztül termeszteni. A közvetlenül a talajba vagy a tél előtt vetett növények sokkal később virágoznak..

Az Aster magvak nagyon gyorsan elveszítik csírázásukat. Ezért vásárlásuk során feltétlenül figyelni kell a lejárati időre, és csak a legfrissebb vetőanyagot kell választani..

A kezdő virágtermesztők nagyon gyakran megkérdezik: hány őszirózsa hajt ki? Ha a magvak frissek és kiváló minőségűek, és a körülmények kedvezőek, akkor a palánták megjelenése csak néhány napot vesz igénybe. Abban az esetben, ha a talajba vetéskor jelentősen csökken a hőmérséklet vagy nem elegendő a nedvesség, a palánták megjelenése akár 7-10 nappal is késleltethető. Nincs értelme várni a hajtások megjelenésére ezen idő elteltével..

Palánták termesztése

aster lőAster palánták termesztése nem különösebben nehéz. A palántanevelési módszerrel a vetés március közepén történik, könnyű és kellően tápláló talajban. Például tőzeges talajt használhat virágok és zöldségek palántájának termesztésére. Az aster magvak csírázásának optimális hőmérséklete + 20 ° С.

aster palánták búvárkodás előttA kelés után 15-18 ° -ra csökken. Ez megakadályozza a palánták kihúzódását. Az Aster palánták nem különösebben igényesek. Elég, ha időben meglazítjuk és öntözzük a fiatal növényeket.

Sűrű vetés esetén 2-3 valódi levél fázisában szedheti őket.

Palánták ültetése nyílt talajra

egy éves aszter leszállásaA tapasztalatlan termelők nagyon gyakran kérdezik: mikor ültessenek őszirózsát nyílt talajra, és félnek a visszatérő fagyoktól? A meleg, stabil idő beköszöntével elkezdenek leszállni. A legtöbb régióban ez az idő május elejére esik. Hidegebb és esős időben ezek az időszakok egy héttel, sőt kettővel is eltolódhatnak. Általában az aster palánták fájdalommentesen tolerálják a -3 ° -os fagyokat, ezért az ültetés után nincs szükség további menedékre..

A szabadföldi növények túlélési arányának javítása érdekében az ültetés előtt egy hétig keményíteni kell őket..

Tehát megtanultuk, hogyan és mikor ültessük az őszirózsát, most már csak a későbbi gondozással kell foglalkozni.

Kültéri ápolás

éves őszirózsa a virágágyásbanAz őszirózsa termesztése a szabadban nem különösebben nehéz. Az ültetésre leginkább a nyitott, jól napsütéses, jól lecsapolt talajú területek alkalmasak. Ez a kultúra akkor is a legjobban növekszik és fejlődik, ha védelmet nyújt a hideg északi szél ellen..

Az egyéves őszirózsa gondozásának fő intézkedései közül érdemes megjegyezni az időben történő gyomlálást, a talaj lazítását és az öntözést. Azt is érdemes tudni, hogy e növény termesztésekor az ültetvényeket nem lehet nagyon megvastagítani. Ez különböző gombás betegségek előfordulásához vezet..

Aszter ültetése és gondozása nyílt terepen lehetetlen felső öltözködés nélkül. Különösen, ha a növényeket későbbi csokorba vágásra termesztik. A növényeket először két héttel a palánták ültetése után etetik. Ehhez használjon komplex ásványi műtrágyákat a virágokhoz. A második etetés a bimbózás fázisában történik. Számára a legjobb, ha magas foszfor- és káliumtartalmú műtrágyákat választ. A harmadik alkalommal az őszirózsát a virágzás kezdete után etetik.

Semmilyen esetben sem szabad friss trágyát vagy más szerves anyagot használni őszirózsa etetésére. Használatuk hozzájárulhat a gombás betegségek megjelenéséhez..

Az őszirózsa bőséges és tartós virágzását elősegíti az elhalványuló virágzat rendszeres eltávolítása is. Szisztematikus metszésükkel a növények megőrzik dekoratív tulajdonságaikat a legmélyebb őszig..

Az éves őszirózsa ültetése és későbbi gondozása nyílt terepen nem igényel különleges készségeket, és bárki számára elérhető. A legfontosabb, hogy kellő figyelmet fordítson a növényekre, és megfelelő gondossággal járjon el. És akkor biztosan megköszönik a rengeteg nagy és fényes virágzatot és a hosszú virágzási időszakot..

Videó az őszirózsa ültetéséről és termesztéséről

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Ιθαγενές στη Μικρά Ασία και την Κεντρική Ασία πεπόνι Kassaba