15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A portugál hozzáértő gondozása és termesztése a nyaralójukban

portula virágzik Egy csodálatos, tűszerű levelekkel rendelkező növény, amely bőségesen kibontakozik az előkertben, több kertészgenerációt vonz. Vannak, akiknek a portugál termesztése csak hobbi, de valakinek a paradicsom egy darabját hozza létre egy személyes cselekményen. Amint a növény megnő és teljesen eltakarja a talajt, a virágágyás csodás virágok varázslatos oázisává válik..

A virág általános leírása

dupla portulavirág A portugál egy hegymászó növény, amely akár 30 cm magasra is megnő. Fiszta elágazó hajtásain tűszerű, de elég sűrű levelek vannak. Zöld és barna színben is megtalálhatók. Oldalról nézve hasonlítanak egy domború tojás formájához. A növény szinte egész nyáron virágzik, júniusban kezdődik és szeptemberben ér véget. Fajtától függően a rügyek élénkpirosak, gazdag sárgák, fehérek és még barna színűek is. Ezenkívül otthon porcelánt termeszthet cserépben, hogy díszítse az udvarokat és az erkélyeket..

A “purslane” név orosz fordításban “kaput” jelent. És ez nem meglepő, hiszen maghüvelyei valóban kapukhoz hasonló lemezekkel vannak lezárva..

Növekvő portugál személyes cselekményben – az első lépések

portugál személyes parcellánMielőtt bármilyen növényt termeszteni kezd, fontos, hogy jobban megismerje. Ez különösen igaz a portugálra. Végül is több mint 200 faj létezik, amelyek csodálatosan gyökereznek az európai kontinensen. Ezenkívül a porcelán termesztése nem igényel speciális készségeket, és még a kertészeti vállalkozások kezdőinek is elérhető. A leggyakoribb növényfajok közül az ilyen változatok a leghíresebbek..

Kerti portugál

kerti portugálLeggyakrabban gyógyászati ​​célokra ültetik, és eszik is.. A következő fajtákat tartalmazza:

 • Szentjánosbogár;
 • Macovei;
 • Paradoxon;
 • Kuzminsky Sevko.

Nagy virágú portugál

nagy virágú portugálA fajtát a táj díszítő elemeként használják.. Ez a csoport a következőket tartalmazza:

 • Fehér virágú;
 • Karcsúsító:
 • Szójáték;
 • Flamenco;
 • Sonya.

Mindegyik eltér a levelek alakjától, a rügyek színétől, a virágzat szirmának szerkezetétől és a hajtások magasságától. Ezért a kertésznek tudnia kell, mikor és hogyan kell ültetni a porcsinokat, hogy sikeresen gyökeret verjen a nyaralóban..

Időben gyűjtjük a magokat

portugálmag gyűjtéseEz az aranyos növény leggyakrabban sok fényes rügyet dob ​​ki egyszerre, amelyek buja virágzásban virágoznak. Ezért előfordulhat, hogy a kertész nem veszi észre, hogyan történik a hervadás. Végül is minden rügy csak egy napot él. A virágzat hervadása után gyümölcsképződés következik be, majd megjelenik a magkapszula. Amikor a gyümölcs megérett, a magokat időben be kell gyűjteni..

Ha a doboz érlelődik, kinyílik és önvetés történik, akkor az ilyen növények csak egy év múlva virágoznak. Ezért figyelnie kell a virágokat, hogy időben összegyűjtse a szükséges ültetési anyagot..

Leszállás nyílt terepen

palánták ültetése nyílt talajraA déli régiók lakói jól tudják, mikor kell porcsinát vetni a földbe, mert a napsütötte Brazíliát és Argentínát tekintik a virág szülőhelyének. Ezért ezt egy olyan időszakban próbálják megtenni, amikor a levegő hőmérséklete kint körülbelül + 20 ° C -on stabil. Körülbelül ilyen állapotok jelentkeznek május utolsó hetében. Ezenkívül gondosan ki kell választani a növény helyét. Az egész szezonban elegendő fénynek és melegnek kell lennie. Ezért a válasz a kérdésre: lehetséges -e portugál vetése nyílt terepen, attól függ, hogy hol termesztik a virágot. De hogyan kell helyesen csinálni annak érdekében, hogy virágzó szőnyeget tenyészthessen a fényes rügyekből egy virágágyáson? Tekintsünk néhány alapvető szabályt:

 • a talaj előkészítése a föld fellazításával;
 • a magvak homokkal való összekeverése a növény egyenletes eloszlatása érdekében az előkert teljes területén;
 • sekély gödröket készítsen vagy szórjon szét a kert teljes felületén;
 • takarja le és mérsékelten öntözze a vetésterületet.

Az első hajtások megjelenésekor gondosan gyomlálhatja a területet, hogy a növény erősödjön és sikeresen fejlődjön. Tehát meglehetősen egyszerű egy porcellán ültetése nyílt terepen, magvakkal az ország déli régióiban..

Második lépés – palánták termesztése

portulacsemete termesztéseSajnos nem mindenkinek volt szerencséje olyan helyekre telepedni, ahol szinte egész évben meleg van. De a tapasztalt kertészek számára ez nem akadály. Az időjárási körülmények ellenére sokaknak sikerült virágos oázist létrehozni a kertben. És a porcelán termesztése palánták segítségével a siker biztos módja minden színbarát számára..

magvetésEgyes kertészek úgy vélik, hogy már február végén lehetséges vetőmagot vetni konténerekbe. De az északi régiók esetében jobb ezt áprilisban megtenni. Ebben az időben a nappali órák már megnövekedtek, és a nap sokkal jobban melegít..

portulahé magvakAz első dolog, amit meg kell tennie, hogy előkészítse a talajt a csikónövények számára. Ehhez vegye a szokásos kerti talajt. Ezután keverje össze folyami homokkal, amely a talaj teljes térfogatának körülbelül az ötödét foglalja el. Mindent alaposan összekeverünk, és meleg sütőbe küldjük fertőtlenítés céljából. Ezután elő kell készíteni a vízelvezető lyukakkal ellátott tartályokat. Kavicsot vagy expandált agyagot öntenek aljára, és előkészített talajt helyeznek a tetejére. A talaj felső rétegét bőségesen öntözzük tiszta vízzel. A legjobb megoldás az olvadékvíz használata, amelyet az ülepedett folyadék fagyasztóban történő lefagyasztásával nyernek..

A tapasztalt kertészek észrevették, hogy a vásárolt tőzegtalaj nem alkalmas ennek a növénynek a palántájának termesztésére..

A növény ültetésének lépései lépésről lépésre

magvetési folyamat

A csemete ültetését több lépcsőben hajtják végre:

 • a magokat az előkészített talajba 1,5 cm távolságra terítik;
 • enyhén megszórjuk talajjal;
 • a terményekkel ellátott tartályt műanyag zacskóval vagy fóliával borítják;
 • tegyen virágot olyan helyiségbe, ahol sok a napfény és stabil a levegő hőmérséklete (+ 22 ° C).

A porcelán ültetésére vonatkozó alapvető szabályok betartásával az első hajtások 7 napon belül megjelennek. Ebben az időszakban a fóliát el kell távolítani, és próbálja meg mérsékelten nedvesíteni a palántákat meleg, ülepített vízzel. Ebben az esetben jobb az alsó öntözést raklapokkal használni..

cseresznye csemete virágágyásbanAmikor valódi levelek jelennek meg a hajtásokon, fontos, hogy elültessük őket. De hogyan merüljön el egy porcelán, hogy ne károsítsa a növényt?

Először készítse elő a szükséges számú egyedi edényt, amelyek átmérője körülbelül 8 cm. Egy tartályban három fiatal palánta helyezhető el.

Egy nagyszerű ötlet, hogy egy porcelánt otthon, az ablakpárkányon termesztenek, vonzó lesz a városi lakások lakói számára. Egy szerény növény nem fél a hőtől és a bőséges napfénytől.

portugál edényekbenA szedés utáni első 7 napon a növényt öntözni kell, mivel a termőtalaj kiszárad. Ezután, amikor a virág meggyökerezik, az első etetés megtörténik. Ehhez ásványi műtrágyákat használnak. Ezt az eljárást 10 naponként egyszer kell elvégezni. Egyes kertészek kételkednek abban, hogy szükség van -e a portugál csípésére. Mások bátran elvégzik ezt az eljárást, hogy a növény gyorsabban bokrosodjon és növekedjen..

Virágszőnyeg gondozása a helyszínen

portugál ellátásElőször is fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a fiatal palánták nagyon félnek a fagytól. Ezért a növényt nyílt terepen ültetik, amikor az időjárás nem jelzi az ilyen eseményeket. Ha a hőmérséklet + 7 ° C -ra csökken, akkor várnia kell még egy kicsit.

A porcellán ültetését és gondozását nyílt terepen szakaszosan hajtják végre. Először elvégezzük a hajtások leszúrásának eljárását. Ehhez 14 napon belül néhány percre kiviszik a szobából. Minden alkalommal meghosszabbodik az idő, amikor portugálokat szúrnak az utcán.

A palántákat leggyakrabban a nap végén vagy elején ültetik. Ez a megközelítés segít nekik alkalmazkodni a környezetükhöz. A növény számára a legalkalmasabb hely egy nyitott napos terület. A palántákat sekély lyukakba helyezzük, 20 cm távolságra egymástól. Minden öntözés után a talajt fellazítják, amíg a hely virágszőnyeggé nem változik. A jövőben a portula nem igényel különös gondosságot, így egész nyáron megcsodálhatja buja virágzását.

Videó a portugál termesztéséről a magvetéstől a virágzásig

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Το κλάδεμα φραγκοστάφυλων το φθινόπωρο είναι το κλειδί για μια υψηλή συγκομιδή την επόμενη σεζόν