15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Növekvő lumbago egy virágágyásban

növekvő lumbago A stabil hő kezdetével tavaszi virágok jelennek meg az erdőben, amelyek között a lumbago nagyon szokatlannak tűnik (pulsatilla, alvó fű). A kerti parcellákon azonban a lumbágó termesztése teljesen lehetséges, bizonyos szabályok betartása mellett. Ez a növény nagy fényes virágokkal kedveskedik, többféle típus létezik (a kiválasztás eredménye) és árnyalatai.

Nagy népszerűségük miatt a gátlástalan eladók gyakran ásnak alvásfüves bokrokat az erdőben, és eladják. Az ilyen növények azonban nem gyökereznek, mivel ásásukkor a hosszú gyökérzet megsérül..

Növekvő lumbago palánták

lumbago a természetben Mivel a lumbago nem tolerálja az átültetést, ezt a növényt csak maggal lehet termeszteni. Szélességi körünkön mintegy 20 pulzatillafajt termesztenek. A csíranövények megszerzése érdekében szükség van a lőtt magvak rétegződésére. A természetben a szétszórt magvak a talaj felszínén vannak, több szárítási és nedvesítési szakaszon mennek keresztül. A maggal megnedvesített gerinc “beágyazódik” a talajba. Körülbelül azonos feltételeket kell teremteni a palánták ültetésénél..

A magvetést kora tavasszal, március első felében végezzük. Vannak, akik gyakorolják a lumbágó őszi vetését, de ebben az esetben a csírázási arány alacsony lesz..

Hogyan ültessünk lumbago magokat

lőtt magvak

A jó palánták eléréséhez számos tényezőt kell figyelembe venni:

  • a magvak frissessége;
  • a talaj;
  • csírázási feltételek.

Ha a magok frissek, akkor a vetés előtt nem kezelik őket. Hogyan ültessünk lumbágót magvakkal, ha régimódiak? Javasoljuk, hogy 2 órán át áztassa őket stimuláló oldatban (például Epinben, borostyánkősavban). Ez a kezelés javítja a vetőmag csírázóképességét..

vetőmag lövésAhhoz, hogy hajtások jelenjenek meg a magból, fényre van szükség. Ha a magokat mélyítik, a csírázás gyenge lesz, nagy a valószínűsége a héj rothadásának. Elég, ha a magokat nedves talaj felszínére terítjük, és vékony homokréteggel megszórjuk. Kezdetben külön edényekbe ültethet egy kamrát, amelyhez a mag magasságának felét eltemették.

A lumbágó magcsírázása 2 évig tart.

Amikor egy lumbágó virágot vet a palántákra, amelyet otthon termesztenek, ajánlatos könnyű talajt használni. Ön is készíthet talajkeveréket, amelyhez levél (erdei) talajt és durva folyami homokot veszünk egyenlő részekben. A vetőmag előtti napon a talajt jól megnedvesítik.

A vetés után a tartályt 22-25 ° C hőmérsékleten tartják. Rendszeresen szellőztetik a növényeket, figyelve a talaj nedvességtartalmát. Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon, különben a megjelenő palánták elpusztulnak.

Palántanevelő lumbago

lő lövésekÁltalában az első hajtások a vetés után 3 héttel jelennek meg. Néha azonban a csírázási folyamat késik, akkor ajánlott két hétre leállítani az öntözést, majd folytatni a mezőgazdasági technológia minden szabályának betartásával. Ez a természetes növekedési feltételek utánzata, amely elősegíti a magvak csírázását..

Palánták szedése lumbago

A következő kérdés az, hogyan lehet lumbágót termeszteni, miután hajtásokat kapott? Amikor 2-3 valódi levél képződik a növényen, elkezdheti a szedést. A transzplantációs kapacitást mélyen kell kiválasztani, ami biztosítja a gyökérzet normális fejlődését..

A fél liter térfogatú szemüveg egész évben alkalmas a lumbágó otthoni termesztésére egész évben.

Nem szabad rohanni, hogy nagyon fiatal növényeket ültessen lumbágóba a kert állandó helyére, mivel a gyökérzet nincs megfelelően kialakítva. A palántákat a vetés után egy évvel ajánlott újratelepíteni..

Ülésválasztás

lumbago leszállóhelyAnnak érdekében, hogy a lumbago jól gyökeret verjen, a palánták ültetésének és gondozásának megfelelőnek kell lennie. Az enyhén árnyékos hely a kertben optimális lesz az ültetéshez. A természetben ez a növény általában nyílt területeken található. A lumbágót déli területeken lehet ültetni, ha a hely enyhe lejtéssel rendelkezik, és az esővíz nem stagnál. A Lumbago nem tolerálja a túlzott nedvességet és nedvességet. Az álomfű alacsony virágokkal díszíti az alpesi csúszdát, sziklakertet, virágágyást. Lehetőség van tavaszról őszre átültetni a lumbago palántákat, megpróbálva az átrakást egy földdarab megőrzésével végrehajtani..

A palánták átültetése lumbago

Ha a talaj a helyszínen nehéz, homokot vagy más vízelvezető anyagot adnak hozzá. A növény jól nő agyagos, lúgos talajokon. Bőséges virágzás érhető el, ha termékeny talajokon lumbágót növesztünk. Az átültetés előtt a talajt homokkal, tőzeggel és kis mennyiségű ásványi műtrágyával adják fel. A lyuk nem mélyebb, mint az üveg magassága, amelyben a palánták nőttek. Az átültetett növények között körülbelül 40-50 cm távolságnak kell lennie..

Különösen szép, ha nagy rügyekben virágzik, és több faja is van a kertben. Általában az alvó fű első rügyeit 3-4 éves korban dobják ki..

Hogyan vethetünk lumbagot magvakkal nyílt talajra

A szabadföldi magvakkal történő közvetlen termesztés mezőgazdasági technológiája gyakorlatilag nem különbözik az otthoni termesztéstől. Szükséges tőzeg, homok, “ásványvíz” hozzáadása a talajhoz.

A lumbago magjait június-júliusban nedves talajon szórják szét, ezt követően világos árnyékot vagy mini üvegházat készítenek a vetés helyén. A belső hőmérsékletnek 22-25 ° C-nak kell lennie. Természetesen a talajt rendszeresen meg kell nedvesíteni, és szellőztetni kell a menedéket..

Ha magas hegyvidéki lumbago fajok magjait használják vetésre, akkor rétegezni kell őket, ezért ősszel kell őket vetni..

A magokat 1,5 cm mélységben lezárják, vastag réteget töltenek be. Annak érdekében, hogy télen ne fagyjanak meg, a vetés helyét szalmával borítják. Tavasszal az ilyen menedéket eltávolítják a hő megjelenésével..

Közvetlen vetés esetén egy hónap alatt megjelennek a nyílt talajra hajtások. Gyakorolható, ha sok magja van, mivel a csírázás nem lesz magas..

Különböző típusú lumbago az oldalon – videó

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Ιθαγενές στη Μικρά Ασία και την Κεντρική Ασία πεπόνι Kassaba