15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon: tippek és trükkök

a fukszia reprodukciója dugványokkal otthon A fukszia otthoni dugványokkal történő szaporítása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy virágot szeressen. Ehhez nem kell sok tapasztalat és komoly tudás – elég óvatosan és a szabályok szerint cselekedni.

A fukszia tenyésztésének jellemzői

dugványokból termesztett fukszia A növény nagyon vonzónak tűnik a virágzási időszakban. A virág árnyalata a fajtától függ, és maga a virágzás milyen bőségesen történik a megfelelő gondozástól.

A virágüzletek 3 szaporítási módszert alkalmaznak:

 • magvak;
 • lap;
 • dugványok.

Az első és a második módszer meglehetősen időigényes, és nincs garantált eredményük. A dugványokkal való tenyésztés általában könnyű, könnyen gyökeret eresztenek és növekedni kezdenek.

A fukszia dekoratív célú termesztése több mint 250 éves múltra tekint vissza..

Egy felnőtt növényből több dugvány vágható sérülés nélkül..

A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon

fukszia virágzikAz optimális tenyészidő március és február. Nyáron a meleg miatt a gyökeresedés nehezebb és több erőfeszítést igényel..

1. szakasz. A dugványok előkészítése

gyökeres dugványokHogyan vágjuk le a fuksziát? A dugványok betakarításához 10-12 cm hosszú egészséges hajtásokat kell kiválasztani, amelyeknek 4-6 párosított levelük és tetejük kell, hogy legyen. A vágást szögben éles késsel végezzük..

Ha a fogantyún lévő levelek túl nagyok, vagy a szükségesnél több van belőlük, egyeseket levágnak. Ha a régi hajtásokat választják szaporításra, a gyökeresedés lassabb lesz..

Az oltásra szánt hajtásokat az anyanövény virágzása után hajtják végre.

Vágás után a dugványokat negyed órán keresztül szárítják. Ezt követően célszerű a vágási helyet speciális szerrel kezelni, amely serkenti a gyökerek kialakulását, például “Kornevin”.

2. szakasz. Aljzat előkészítése

tápanyag szubsztrátHogyan lehet fuksziát gyökerezni dugványokkal? Ehhez egy kis edényt készítenek, még a műanyag edények és az eldobható poharak is alkalmasak. A csírázás érdekében különféle lehetőségeket használhat az aljzatokhoz..

Ez lehetne:

 • földes keverék;
 • tőzeg tabletta;
 • ültetési paletta;
 • tiszta víz.
P / p No. Gyökeresedő keverék Jellegzetes
1. Tiszta víz Ez a legegyszerűbb módszer. Elég egy kis edényt előkészíteni tisztított vízzel. Ezenkívül hozzáadhat egy széntablettát, amely a bomlás megelőzésére szolgál.
2. Tőzeg tabletta A duzzanat érdekében forró vízzel előnedvesített. Ez egy nagyon jó gyökereztető közeg.
3. Föld keverék A keveréknek nedvesnek, jól lazítottnak kell lennie
4. Ültetési paletta

A töltőanyagnak a következő összetevőket kell tartalmaznia:

 • vermikulit;
 • fűrészpor;
 • homok.

Hogyan ültessünk fukszia dugványokat? A szárot előkészített edénybe helyezzük, kissé mélyítve, hogy a rajta lévő levelek a talaj felett legyenek.

3. szakasz. Üvegházi körülmények megteremtése

a dugványok gyökerezésének feltételeiAz ültetés után a vágásnak mikroklímát kell létrehoznia. Ehhez fedje le a tartályt üveggel vagy fóliával. Annak elkerülése érdekében, hogy a páralecsapódás felhalmozódjon, és a nedvesség stagnáljon, az üveget rendszeresen felemelik.

Fontos, hogy a hőmérsékletet + 25 ° C körül tartsuk, és hogy a napsütés ne essen a növényekre. Ha a talaj kiszárad, meg kell nedvesíteni, és az üvegben lévő vizet fel kell tölteni..

14-20 nap elteltével, amikor a gyökerek megjelentek, az új növények fokozatosan elválnak az üvegházban való élettől. Ehhez egy ideig elkezdik eltávolítani az üveget, fokozatosan növelve az üvegház nélkül töltött időt a teljes nappali órákig.

4. szakasz. Transzplantáció

csodálatos fuksziaA vágás és a gyökeresedés után új növényt kell átültetni. Az átültetésre való felkészültséget az határozza meg, hogy a gyökerek az egész földet befűzték egy kis edénybe. A kis virágcserepek új tartályként használhatók..

A fukszia otthoni dugványokkal történő reprodukciójához semleges savasságú talajba kell ültetni. A mintavételi tartály aljára lefolyó kerül.

Az átültetési folyamat traumatikus a fukszia számára gyökereinek törékenysége miatt. Új tartályba helyezés után a növényt meleg vízzel öntözzük..

További ellátás

a fukszia sikeres termesztése dugványokbólA fukszia, amely gyökeret vert és növekedni kezdett, megfelelő gondozást igényel.

A növény gondozása magában foglalja a következő szabályokat:

 1. A levegő hőmérsékletének fenntartása + 18 ° C és + 24 ° C között.
 2. Napi permetezés a meleg évszakban.
 3. Jó világítás.
 4. Mérsékelt talajnedvesség, amikor a felső réteg megszárad.
 5. Komplex műtrágyák kijuttatása.
 6. Éves átültetés új, ásványi összetételben gazdag talajba.
 7. A talaj lazítása.
 8. A virágzási időszak alatt a növényt nem rendezzük át és nem érintjük..
 9. A jó páratartalom fenntartása – legalább 50%.
 10. Az elszáradt virágok eltávolítása.

A fukszia otthoni dugványokkal történő reprodukálása nem nehéz módszer, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan új növényt szerezzen, amely teljesen örökölni fogja a szülő összes tulajdonságát. Ennek a növénynek az elegáns virágai csodálatos díszek az ablakpárkányokra, loggiákra, erkélyekre és teraszokra..

A fukszia otthoni tenyésztésének legjobb módja – videó

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς