15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A ruella otthoni ápolása buja virágzáshoz

ruella házi gondozása A sok beltéri növény közül a ruella hihetetlenül igényes. A ruella otthoni gondozása nagyon egyszerű, hihetetlenül szép növény, különböző árnyalatú, világos rügyekkel..

Ruellia: a növény leírása

ampel növény ruelia A virág az Acanthus családhoz tartozik. Más fajokhoz képest elég gyorsan nő, könnyen szaporodik, és nem igényel gondozást. Ruella bokor formájában nő, gyönyörű hosszúkás bársonylevelekkel. Leggyakrabban mélyzöld színűek, felszínükön világos erek. Ritkábban előfordulhatnak világos zöld színű levelek. A szárak lecsüngnek. A talajjal érintkezve gyorsan gyökeret eresztenek és növelik a növekedést..

Népszerű virágfajták:

  1. Ruellia nagy virágú. Eredő, magas hajtásokban különbözik, amelyek elágaznak. A virágok nagy méretűek, külsőleg harangra emlékeztetnek. A nyitott rügyek hossza eléri a 10 cm-t, szélessége körülbelül 8 cm. A szirmok rózsaszín-lila árnyalatúak. A virágzást késő ősszel vagy télen figyelheti meg..Ruelia grandiflorum
  2. Ruella Portella. Ez a virág Dél -Amerika esőerdőiben őshonos. Külsőleg a növény nagyon hasonlít a kék ruellához. A levelek nagyok, barna színűek. Mély rózsaszín árnyalatban virágzik.Ruella Portella
  3. Ruelle Britonne. Ez egy cserje, amely nem haladja meg az 1 m magasságot. A virág eléri ezt a méretet annak a ténynek köszönhető, hogy a szárak fásodnak az alaphoz közelebb. Ha gondoskodik erről a fajról a megfelelő megvilágítással, akkor a levelek szélesek és gazdag zöldek, kellemes kékes árnyalattal. Ruella Britonne virágai lila színűek, meglehetősen nagyok.Ruelle Britonne
  4. Ruellia Blue vagy Devos. Hazája Brazília esőerdői. A szár szürkés, enyhén serdülő. Körülbelül 40 cm magasra nő, levelei hosszúkásak, enyhén bársonyosak. Fentről smaragd, alulról lila árnyalatúak. A rügyek közepes méretűek. Lehet fehér vagy lila, ritkábban lila csíkokkal..Ruellia Blue vagy Devos
  5. Ruelle Karolinska. A növényt hosszú, csomós, csupasz hajtások jellemzik. Klasszikus alakú levelek, enyhén hegyesek a végén. Mindegyikük sötétzöld árnyalatú. A rügyek elég nagyok. Kibontva átmérőjük eléri az 5 cm -t, a szirmok kék színűek, lila árnyalattal.Ruelle Karolinska

Ruella gondozása otthon

fiatal ruella gondozásaAnnak érdekében, hogy egy virág hosszú ideig díszítse a szobát, be kell tartania az egyszerű szabályokat. Ide tartozik az öntözés, etetés, helyválasztás, világítás..

Világítás

Ruelle nagyon szereti a sok szórt fényt. Annak érdekében, hogy a virág mindig gyönyörű megjelenésű legyen, a virágcserepet a nyugati vagy keleti oldalra néző ablakpárkányokra kell helyezni. Nem ajánlott bokrot termeszteni a szoba északi részén, mivel a fény hiánya negatívan befolyásolja annak fejlődését. Ha a virágcserepet a déli ablaknál tartják, akkor ebédidőben árnyékolni kell. Ennek a szabálynak a figyelmen kívül hagyása égési sérüléseket okozhat a leveleken..

Virág öntözés

öntözőruellaAz öntözést a talaj kiszáradása után kell elvégezni. A virág nem tolerálja a túlzott nedvességet. Ezért annak érdekében, hogy ne ártsanak neki, csak azután kell elvégezni az eljárást, miután a termőtalaj megszáradt.

Az öntözéshez használt vizet szétválasztva, szennyeződések nélkül kell használni. Elég melegnek kell lennie, mivel a hideg folyadék betegségekhez vezethet..

Levegő hőmérséklet

A legjobb, ha a virágot olyan helyiségben tartja, ahol a hőmérő +25 ° C -on belül van. Télen a hőmérsékletet +18 ° C -ra kell csökkenteni. Ezenkívül ne felejtsük el a szoba szellőztetését..

Helytelen légáramlás esetén a hajtások rothadni kezdhetnek, és a leveleket lisztharmat boríthatja..

A talaj kiválasztása az újratelepítéshez

ruelia szubsztrátjaA Ruella primer bármely szaküzletben megvásárolható. A legjobb, ha előnyben részesítjük az univerzális típusokat. Ezenkívül az aljzat otthon is elkészíthető. Ehhez egyenlő mennyiségben szántóföldet, lombhullató talajt, homokot és humuszt kell használni. Jó lesz egy kis vermikulitot tenni a kapott keverékbe. Helyettesíti a vízelvezetést.

Virág megtermékenyítése

Mint minden beltéri növény, Ruelia is szeret etetni. Szükséges a keveréket nyáron, ősszel és a bokrok virágzási időszakában hozni. E célra ásványi készítményeket használnak. Havi 2 alkalommal folyékony formában kell őket hozni..

Metszési szabályok

Ha azt szeretné, hogy a virág jól elágazzon és gyorsan fejlődjön, rendszeresen csípnie kell. Minden szárát, amelyről a levelek leestek, el kell távolítani. Így fiatal hajtások jelennek meg a helyükön. Az eljárást csak éles késsel vagy metszővel kell elvégezni. Ez segít nullára csökkenteni a fontos szövetek károsodását..

Reprodukciós módszerek otthon

tenyésztési rueliaAnnak érdekében, hogy további példányokat szerezzenek be az Önnek tetsző ruella fajtából, vagy frissítsenek egy régi bokrot, a beltéri növények szaporításának népszerű módszereit használják.

Vágások

Az ezzel a módszerrel történő szaporításhoz az apikális dugványokat kell használni. Hossza 10-12 cm legyen. Ezután a dugványokat tápláló talajba kell ültetni. Nedvesítse meg a talajt, és fedje le a tartályt polietilénnel vagy műanyag pohárral. Egy ilyen mini üvegház jelentősen felgyorsítja a gyökerek kialakulását a dugványokon..

A vágott ágakat vízben is gyökereztetheti, de ebben az esetben sokkal több időbe telik..

Reprodukálás rétegezéssel

rétegzéssel történő szaporításEz a legegyszerűbb módszer, amely 100% -os eredményt ad. Új növény termesztéséhez a hajtást a talajhoz legközelebb hajlítani kell a talajhoz, és rögzítenie kell. Ezt úgy kell megtenni, hogy a csomóponti részek érintkezzenek az aljzattal. Bőségesen meghintjük a talajjal, és enyhén megnedvesítjük. A gyökerek és a fiatal hajtások megjelenése után a rétegeket gondosan el kell különíteni, és állandó helyre kell átültetni..

A Ruellia egy virág, amely minden szoba igazi dísze lesz. Nagyon könnyű gondozni egy ilyen növényt. Ha betartja az egyszerű szabályokat, akkor a kívánt eredmény nem sokáig tart..

Ampelous ruella gondozása – videó

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς