15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A kert díszítésére szerény scabiosu virágot nevelünk magvakból

scabiosa termesztése magvakból Egyre inkább szerény vendég a meleg vidékekről – scabiosa – jelenik meg a nyaralókban. A scabiosa magvakból való termesztése meglehetősen egyszerű dolog, így még a flóra fiatal csodálója is megszerezheti ezt a szépséget. A virág egyedülállóan képes ellenállni a szélsőséges időjárási körülményeknek. Nem fél a hideg északi széltől. A Scabiosa minden probléma nélkül tolerálja a nyári meleget és az aszályt. Fényűző rügyei eredetinek tűnnek ajándékcsokrokban, virágágyásokon és edényekben..

A kultúra biológiai jellemzői

scabiosa biológiai jellemzői A virág a Teasel családhoz tartozik. A természetben az afrikai kontinens és Eurázsia déli részén található. A “rüh” név oroszul “rüh”. Úgy tartják, hogy az ókorban a népi gyógyítók a kultúra lombjait használták fel e betegség kezelésében. Egy másik változat szerint a latin szó a rügyeken elhelyezkedő levéllemezek durva jellegét jelzi. Egyébként a scabiosa valóban gyönyörű virág.

szép scabiosa a kertbenMint a természetes környezetben és a kertben lévő virágágyásokban, a virág akár 100 cm magasra is megnő. Az erős, egyenesen felálló szárakat tollazatosan felhasított levéllemezek díszítik. Ezek ellentétesen vannak elrendezve, ezáltal hangsúlyozva a rügyek szépségét..

miniatűr virágokA miniatűr virágokat szorosan összegyűjtik a capitate jellegű virágzatokban, amelyek ovális vagy lapított alakúak. A rügyeket karcsú kocsányok koronázzák, durva lombok veszik körül.

A habverő tölcsér alakú. Öt összeolvasztott finom szirom alkotja. A szélein található rügyek valamivel nagyobbak, mint a többi, ami egyedivé teszi a növényt. A sikeres beporzás után gyümölcsök jelennek meg. Belül apró világosbarna ovális magvak vannak.

A scabiosa növény ültetési anyaga 4 évig életképes marad.

Az elegáns virág fajtái

fajta scabiosaA biológusok körülbelül 100 fajta scabiosát számolnak. Mindegyiknek megvan a maga egyedi alakja, színe és aromája. Ezért minden lehetőség alkalmas nyaraló díszítésére. Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat.

Kaukázusi scabiosa

Kaukázusi scabiosaA virág a hegyi fajhoz tartozik. Csoportos vagy egyes ültetvényekben található a hegyi lejtőkön, a folyók és tavak partján. A maximális termésmagasság 1 m. Különböző lila árnyalatokkal rendelkező nagy virágzatú.

A hibrid lehetőségek a következők:

 • piros;
 • kék;
 • fehér;
 • rózsaszín.

A rügyek július elején virágoznak, és ez az ősz kezdetéig tart.

A kaukázusi scabiosa népszerű alfaja:

 • Fama;
 • Bók;
 • Tökéletes;
 • Nachtfalter.

A kultúrát a kerti utak mentén termesztik. Alpesi diák és mixborders tervezésénél használják. A sókompozíciókat cserépben termesztik.

A növény sokáig megőrzi eredeti szépségét szakaszokban..

japán

japán scabiosaA kultúra hazája az azonos nevű ország, ahol városi virágágyásokban termesztik. Az évelő japán scabiosa 60 cm -re nő. Egyes változatok csak 20 cm -t érnek el. A virág csodálatosan tolerálja a hideget és a téli hideget. A rügyek különböző rózsaszín és piros árnyalatokban vannak színezve. A virágzat maximális átmérője körülbelül 5 cm. A fajtát stílusos tájak kialakítására használják a háztáji területen..

Sárga scabiosa

finom sárga scabiosaA vad scabiosa fényes napfényű rügyekkel szerepel a Vörös Könyvben. A termesztett évelőt megkülönböztetik a felálló szár, amely gyorsan eléri az eget. Néhány példány eléri az egy méter magasságot. Az első rügyek nyár közepén virágoznak, az utolsó ősz elején. A termést a virágágyás szélei körül ültetik, hogy stílusos hátteret teremtsenek a világosabb növények számára..

Lila

lila scabiosaA fajt gyakran éves termésként termesztik. Legfeljebb 110 cm magas, serdülő hajtásokkal különbözik.

Nagy, 8 cm átmérőjű rügyekkel koronázzák őket, a következő színekkel festve:

 • gesztenyebarna;
 • rózsaszín;
 • kék.

Egyes példányok majdnem fekete megjelenésűek. Az európaiak ezért a lila scabiosát “a gyász virágának” nevezték. A népszerű fajták közé tartozik a Blue Moon, a Monarch Cockade, a Rose.

A lila scabiosa nem szereti a hideget, ezért nem szabad a középső sávban termeszteni, ahol súlyos tél van..

Terry scabiosa

frottír scabiosaEzt a fajt joggal nevezhetjük kollektívnak.

Ez magában foglalja a tájtervezéshez népszerű fajtákat:

 • Gyümölcs jég;
 • Kristály;
 • Levendula hölgy.

A színséma nagyon változatos, a fehértől a sötét lila és vörös tónusokig. A kultúrát csokrok készítésére és személyes parcellák díszítésére használják.

Scabiosa termesztése nyílt terepen lévő magvakból és palánták számára

scabiosa termesztése magvakbólA déli szépség magabiztosan elsajátítja honfitársaink nyaralóit. Főleg magvak vetésével termesztik. A növényt közvetlenül a virágágyásra vetik áprilisban, amikor a fagyveszély nullára csökken. Ha a tavasz hosszú és hideg, palántákat nevelnek. A folyamat március közepén kezdődik. Tekintsük azt a technológiát, amellyel a scabiosa virágokat magvakból szabadföldön és palántákra termesztik.

Látványos virágágyást készítünk

scabiosa mag vetéseElőször is válasszon egy megfelelő helyet. Mivel a növény szereti a rengeteg fényt és teret, a megemelt területek megteszik. A virágágyást azonban védeni kell a huzat ellen..

Az egynyári fajták esetében a talajtípus nem játszik különleges szerepet, de jobb, ha évelő növényeket laza termékeny talajba vetünk..

A magas savasságú talajon a scabiosa elveszíti dekoratív hatását és gyorsan elpusztul.

Aztán átgondolják, melyik kultúra lesz a legjobb szomszéd a déli szépség számára. Csodálatosan fejlődik a társaságban:

 • bazsarózsa;
 • anaphalis;
 • őszirózsák;
 • monitorok;
 • Iberis.

dekoratív virágágyásA terv elkészítésekor elkezdik a helyszín előkészítését. 2 héttel a vetés előtt a növényeket eltávolítják a tavalyi gyommaradványokról, és alaposan felszántják a földet. A felső réteget kiegyenlítik, és sekély lyukakat készítenek 35-40 cm távolságra, a földet kissé megnedvesítik egy spray-palackkal. Ezután szórja ki a magokat körülbelül 5 cm -es időközönként, és szórja meg laza talajjal. 15 nap múlva csírák jelennek meg. Amikor megerősödnek, a virágok elvékonyodnak.

Ahhoz, hogy foltokat kapjunk a rügyeken, a magokat kaotikus módon szétszórják a virágágyásban..

Palánta előkészítése

scabiosa magvak palántáiZavaros, de meglehetősen hatékony módszer a scabiosa otthoni magvakból történő termesztésére, alkalmas a középszélesség lakói számára. Március elején érdekes folyamatba kezdenek. A tágas fiókok alján megfelelő anyagból készült vízelvezetést kell elhelyezni..

Ez lehetne:

 • kavicsok;
 • expandált agyag;
 • törött tégla.

Termékeny aljzatot öntünk a tetejére, és enyhén lezárjuk. Egy vonalzó segítségével hornyokat készítenek, nedvesítenek és szétterítik az ültetési anyagot. Megint megszórjuk talajjal és vízzel. A dobozokat fóliával letakarva egy olyan helyiségbe viszik, ahol bőséges a fény. Az ablakpárkányon kis tartályok láthatók.

A növények távol vannak a huzattól..

palántanevelésAnnak érdekében, hogy a palánták sikeresen fejlődjenek, naponta egy adag oxigént engednek be a miniatűr üvegházba. Kb. 7-9 nap múlva a fóliát teljesen eltávolítják. Amikor 3 levéllemez jelenik meg a palántákon, azokat külön edényekbe ültetik át. Néhány nappal a kiszállás előtt a scabiosa -t kiviszik, hogy megkeményedjen. A tavasz végén nyílt talajra helyezték át.

Az évelő növényeket gyökérvágással klasszikus módon szaporítják.

Az illetékes ellátás titkai

a megfelelő ápolás eredményeAmint a gyakorlat azt mutatja, a scabiosa ültetése és a nyílt területen való hagyás ésszerű sorrendet igényel. Ennek fő oka az areolák élőhelye természetes környezetükben. A déli szépség nem szereti a túlzott nedvességet. Ezért nedvesedik, ahogy a termőtalaj kiszárad. Csapadék hiányában körülbelül 0,5 liter vizet öntünk minden bokor alá. A kapott kéreget rendszeresen meglazítják, miközben eltávolítják a gyomokat.

műtrágya választása a scabiosa számáraA felső öltözködést 15 naponként egyszer kell elvégezni. Ehhez használjon speciális kész keverékeket, amelyeket virágüzletekben értékesítenek. A szerves anyagokat kora tavasszal vezetik be a talajba, közvetlenül a palánták ültetése vagy a magvetés előtt.

A Scabiosa metszését a kocsányok kiszáradása után végzik. Virágzás után azonnal eltávolítják őket. Ennek eredményeként fiatal hajtások jelennek meg a tenyészeten..

A magokat ősz elején szüretelik. Érett és nagy példányokat választanak hibák nélkül. Csak évelő virágokat készítenek a télre. Először is, minden hajtást teljesen levágnak. Ezután száraz szalma menedéket készítenek (csak hideg téli régiókban). Tavasszal a növény ismét feloldja a fényes rügyeket minden ember örömére..

Kutatásaink szerint a scabiosa magvakból való termesztése nagyon érdekes. Két módja van: közvetlen vetés nyílt talajban vagy palánták tartályaiban. Bármilyen virág termeszthető. A legfontosabb, hogy tartsa be a kertészek által kidolgozott elveket.

A scabiosa termesztése magokból A -tól Z -ig – videó

Previous Post
Az almaecet használata a mindennapi életben, kozmetológiában és kezelésben
Next Post
Μηλιά σαφράν – περιγραφή της ποικιλίας ενός από τους καλύτερους καθολικούς τύπους πολιτισμού