15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A flóra képviselői a tavaszi Chionodox virágok finom illatával (ültetés és gondozás)

Chionodox virágok ültetése és gondozása A bátortalan, finom kankalinok mindig különleges figyelmet vonzanak fényes virágzatukkal az éppen olvadni kezdő hófúvások között. A Chionodox virágok is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyek ültetése és gondozása akkor kezdődik, amikor a talajt még hó borítja. A növény virágzik az áprilisi meleg napok kezdetével, és a légi rész júniusban elpusztul. A kankalin ezen tulajdonsága lehetővé teszi, hogy élvezze szépségét a tavaszi hó hátterében..

A Chionodox fajtái

a chionodoxia fajtái A Chionodoxa (Chionodoxa) alulméretezett (15-20 cm) hagymás évelők a Scylla, Liliaceae nemzetségből. A kankalin egyidejűleg jelenik meg ligetekkel és hóvirágokkal. A kocsányok ecsetei harang alakú virágokból állnak, hat szirommal. A bontatlan rügyek hasonlítanak a harangokhoz, kinyitáskor többszínű csillagokra emlékeztetnek. Hófehér, halvány lila, rózsaszínűek, ezért nagyon eredetinek és vonzónak tűnnek a tájtervezésben. A kocsányokkal egyidejűleg két széles, lándzsa alakú, 8-12 cm hosszú, zöld színű bazális levéllemez jelenik meg. Amikor megérett, megjelenik egy doboz fekete magvakkal.

Összesen 6 fajta Chionodoxa létezik, a kertészek 3 -at termesztenek:

 1. Chionodox Forbes (Tmoluza). Vadon nő Törökországban. 14-15 fehéres vagy rózsaszín virágból álló, laza fajtát képez. 35 cm -re nő megkülönböztető jellemzője a magvak hiánya, de minden virágzáskor új hagymák jelennek meg. Termesztett fajták – Lucilia Alba fehér virágokkal, Blue Giant kék virágzattal, Pink Jite rózsaszín virágokkal.Chionodox Forbes
 1. Chionodoxa Szardínia. Kis -Ázsiában nő. Laza kefén akár 10 élénk kék virágot is megnövel, legfeljebb 2 cm átmérőjű. A szardíniai Chionodoxa fő fajtái a Mrs. Lock törpe, fehéres és Chionodoxa.chionodoxa sardinian
 1. Chionodoxa luciliae (Chionodoxa luciliae) óriás. A vadonban fordul elő Kis -Ázsia hegyeiben.Eredetileg és a mediterrán szigeteken. Jellemző rá, hogy barázdált levelek, és fehér, rózsaszínű és kékes színű virágzatok fehéres garatúak, 10 darabos virágzatban gyűjtenek. Ennek a növénynek a termesztett fajtái közül a rózsaszín (rózsaszín) királynőt gyönyörű gazdag rózsaszín árnyalattal és óriási fehér virágokkal különböztetik meg, nagy (akár 4 cm átmérőjű) fehér virágokkal jellemezve.Chionodox Lucilia

A Blue Giant is népszerű. Fajtája keskeny élénkzöld levelekkel és kék harang alakú virágokkal. És Chionodox Violet Beauty. Ez egy lágyszárú évelő növény, sűrű, sötétzöld, lineáris levéllemezekkel és lila harang alakú virágokkal..

Meglepő módon a Chionodoxes funkció könnyen keresztezhető. Az eredmény a legszokatlanabb hibrid növények, hihetetlen színnel..

Reprodukció

a chionodox reprodukciója nyílt terepenA Chionodoxa szaporodhat önvetéssel, magvakkal, hagymákkal. De szem előtt kell tartani, hogy 4-5 év egy helyen való termesztése után a növények elvadulnak. A kulturális tulajdonságok megőrzése érdekében a tenyésztőknek azt tanácsoljuk, hogy a chionodoxokat hagymás módon szaporítsák. A szezon során a növény 2-4 új hagymát nevel. Július végén, amikor a növény bezárja az összes virágzatot, és a föld feletti része elhervad (ez azt jelenti, hogy a növény nyugalmi állapotba kerül), a “gyerekekkel” együtt kiássák az anyahagymát, és száraz, hűvös helyen. A “gyerekeket” közvetlenül a talajba ültetés előtt választják el.reprodukció chionodox izzók segítségével

Ha nem akar fáradni a hagymák kiásásával, a növényt óvatosan teljesen kiássa, és a lehető leggyorsabban más helyre helyezi át, hogy a gyökerek ne száradjanak ki..

chionodox magvakAnnak ellenére, hogy egyes fajtákban a maghüvely érik, a magszaporítás 90% -ban nem ad eredményt. Az ilyen virágok nem gyökereznek, és nem adnak virágzatot..

önvető hajtásokA növények jól szaporodnak önvetéssel. A húsos szemeket imádják a hangyák, amelyek vonszolják őket az egész helyszínen. A virágok pár év múlva kezdenek virágozni.

Chionodox virágok: ültetés és gondozás

a chionodox ültetése és gondozásaA Chionodox -ot nyílt ágyakba ültetik, vagy otthon kényszerítik. Ehhez a nyár közepén lévő növény hagymát óvatosan kiássák, sötét, száraz helyre távolítják el, legfeljebb +17 fokos hőmérsékleten. A hagymákat nyílt talajra ültetik az első őszi napokon. Jobb, ha a chionodoxok olyan helyeket választanak, ahol télen először kezd elolvadni a hó..

leszállóhelyA Chionodox termesztése és gondozása nagymértékben függ az ültetési helytől. A virágok igényesek a talajra. A talaj savasságának semlegesnek vagy enyhén lúgosnak kell lennie. Ne ültesse a növényt savas, sőt enyhén savanyított talajba, agyagos és mocsaras területekre. Az ideális talajválaszték termékeny, laza, tápanyagokkal dúsított. Az erdei talajjal, levélhumusszal és aprított kéreggel kevert kerti talaj a legalkalmasabb. Komposztot, hamut, homokot adnak a talajhoz.

A helyszínen 10 cm -enként lyukakat ásnak, a lyukak mélysége az izzók átmérőjétől függ. Minél nagyobb, annál mélyebbre ültetik a hagymát. A kicsiket 6 cm -rel, a nagyobbakat 8 cm -rel temették el.

chionodox mulcsozásA növényeket jó alkalmazkodás jellemzi, gyorsan megszokják az új helyet. A Chionodox virágok gondozása az ültetés után a páratartalom, az etetés betartásából áll. A talajt jól meg kell nedvesíteni, de nem szabad elönteni. Ehhez rendszeres gyomlálás és talajlazítás szükséges. Öntözésre van szükség, ha a téli és tavaszi időszakot csapadékmennyiség jellemzi. Víz áramlik a gyökér felé.

virágok gondozása az országbanAmint a hajtások kialakulnak, és a kocsányok csak kissé jelennek meg a talaj felszínén, megnő a műtrágyaigény. A növényt nitroammofossal táplálják, amelyet kora tavasszal vezetnek be. Óvatosan szétszórják a talajon, ügyelve arra, hogy ne essen a virágokra és a levelekre, különben égési sérülések jelennek meg. A megtermékenyítés után a felső talaj kissé meglazul, hogy ösztönözze a légcserét, a víz jobb behatolását és a tápanyagok felszívódását a rizómák által.

A Chionodoxa jól nő egy helyen több mint 8 évig. De a virágtermesztők azt tanácsolják, hogy a kankalinokat 3-5 évente újratelepítsék, különben olyanok lesznek, mint a gyomok..

Chionodox virágok cserépben

Ha a chionodox -ot cserepes virágként termesztik, akkor nyugalmi állapot esetén a hagymákat kiássák, és hűvös, száraz helyen tárolják szeptemberig. Ezután 6 darabot ültetnek cserépbe vagy virágcserépbe, 2-3 cm-rel mélyítve, egy hónappal később az edényeket félárnyékban a kertbe dobják. 2 hónap elteltével az edényeket újra kiássák, és néhány hónapra áthelyezik az alagsorba +5 és +12 fok közötti hőmérsékleten. 2 hónap elteltével világos helyiségbe helyezik őket, ahol a hőmérsékletet +15 ° C -on tartják. Rendszeresen nedvesítse meg a talajt. Ezzel a gondossággal február végén vagy március elején egy virágzó bokor chionodox nő otthon..

Kártevőirtás és telelés

növényi betegségekre való felkészülés

A Chionodox hajlamos a gombás betegségekre. A virágok lenyűgöznek:

 • fuzárium;
 • szklerotinózis;
 • szürke rothadás;
 • septoria;
 • achelenchoides;
 • stagonosporosis;
 • kék penész;
 • rozsda;
 • penicellózis.

A betegséget sárga, kiszáradó szárak, lehulló levelek bizonyítják. Achelenchoides betegség esetén a hagymák pikkelyei barnulnak, a felület foltos lesz, a vágáson gyűrűrothadás látható.

A sérült izzókat sajnálkozás nélkül dobják el. Az egészségeseknek megelőzésre van szükségük. Minden ültetési anyagot Fundazole oldattal kezelnek. És gondoskodnak arról, hogy ne legyen állóvíz.

A növény bőrét és a hagymás pikkelyeket gyakran károsítják az egerek, a vakondok és a réti atkák. A kullancsok ellen az akaricidek univerzális gyógyszereivel harcolnak. A levéllemezeket és a hajtásokat Akarin, Fitoverma, Aktar oldattal permetezzük. A mérgező csapdák jól működnek egerek és vakondok esetében.

chionodox kora tavasszalBár a chionodox fagyálló növények, félnek az erős széltől és huzattól. Télre mohával és fenyőtűvel mulcsozzák, hogy kevés hó esetén a gyökerek ne fagyjanak meg. Amikor a növény hervadni kezd, távolítsa el a nyilakat. A levéllemezeket hagyjuk teljesen hervadni. Ezt követően talajtakarót használnak, amely segít megtartani a nedvességet, hogy táplálja a növényt a növekedési időszakban..

Chionodox virágok a nyílt terepen az oldalonA chionodoxa virágok ültetése és gondozása nem különösebben nehéz. A kankalin termesztésére vonatkozó szabványos szabályok betartásával alpesi csúszdákat és sziklakerteket hoznak létre a parcellákon. Jácintokkal, krókuszokkal, törpe íriszekkel, hellebore -val és chionodox -szal kombinálva felfedi azok szépségét.

Az alpesi csúszdához a Chionodox virágait választjuk (ültetés és gondozás) – videó

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org