15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A reo virág szisztematikus gondozása otthon

reo virág gondozása otthon A beltéri zöldségek kedvelői értékelni fogják ezt a stílusos lila levelű növényt. A reo virág otthoni gondozása nagyon egyszerű. Gyakran használják irodák és lakóépületek díszítésére. A kultúra igénytelenségét a sansevierhez és a kaktuszokhoz hasonlítják. És megjelenése egy gyönyörű dracaenára hasonlít. Ahhoz, hogy reo virágot termesszen az ablakpárkányán, először meg kell ismernie. Tudja meg, milyen növényfajták léteznek. Hogyan ültetik át és szaporítják otthon. A kapott válaszok segítenek bátran nekilátni a munkának..

A kultúra külső pompája

fényes rao levelek Amikor az emberek beltéri növényekről beszélnek, képzeletükben megjelenik egy gyönyörű buja növényzet tárolója. A reo beltéri virágok azonban teljesen máshogy néznek ki. Ezek lágyszárú cserjék, amelyek 45 cm -rel a talaj fölé emelkednek egy edényben.a kommeline család növénye

A kultúra a Commelin családhoz tartozik, és Zebrina és Tradescantia közeli rokona.

A hazát Észak -Amerika déli részének, valamint az afrikai kontinensnek tekintik, ahol a virág megtalálható:

 • tavak és folyók partján;
 • nedves erdők szélén;
 • sziklás hegyi lejtőkön.

reo virág a nyílt területenA reo alapja egy rövidített karakter egyenes hajtása. Sűrű oldalsó folyamatok és xiphoid lombok rajzolódnak ki belőle, 25-30 cm hosszúak és körülbelül 7 cm szélesek, 2 színben vannak festve. A lemez felső része zöld, a hátsó része lila vagy vöröses. Néhány tarka fajtát fehér, sárga vagy rózsaszínű hosszanti csíkok díszítenek. A vörös-narancssárga tányérok teszik igazán gyönyörűvé a reo virágot.

reo virág virágzikA lombozat tövében időnként megjelenik egy zöldes vagy lila árnyalatú miniatűr csónak. Belül apró hófehér rügyek vannak. Kecses, rövid levélnyílásokon helyezkednek el, és finom lila “fátyol” keretezi őket. Az ilyen eredeti szépség érdekében a beltéri virágot lila levelekkel és finom rügyekkel a csónakban “Mózes csónakjának” nevezik. A virágzás évszaktól függetlenül történik. A Rheo -t általában dekoratív lombjai miatt termesztik..

Az otthoni belső tér számára a tenyésztők eredeti fajtákat fejlesztettek ki. A legnépszerűbbek a következők:

 • Spathacea Vittata;
 • “Csíkos rózsaszín”;
 • Hawaii törpe;
 • Vitatta;
 • “Sitara Gold”.évfolyam

Minden fajtát a lombozat színe különböztet meg. Egyesek számára zöld-rózsaszín. Mások fehér és zöld csíkokkal büszkélkedhetnek, amelyeket rózsaszín szaggatott vonalak tarkítanak. Néhányat sárga erekkel díszítettek.

Idővel a reo gyökérlevéllemezei kiszáradnak, miniatűr pálmafává változtatva a növényt..

A reo virág következetes gondozása otthon

reo virág gondozása otthonA modern életritmus miatt sokan feladják hobbijukat. A forgalmi dugók, a teljes munkába merülés és a világ instabilitása állandó stresszt okoz. A beltéri virágok azonban segítenek felépülni egy fárasztó nap után. Emellett maradandó örömöt is okoznak rajongóiknak. Szerencsére a reo virág otthoni gondozása minimális erőfeszítést és időt igényel. Folyamatosan elemezzük, mi a titka.reo virág a nyílt területen

Kényelmes hely a napsütésben

jó világításBár a beltéri növények tető alatt élnek, ez nem jelenti azt, hogy nincs szükségük elegendő fényre. A természetben a reo nedves erdőkben nő. Ezért folyamatosan fenséges fák védelme alatt áll. Ennek köszönhetően a virág szórt fényt kap..

Figyelembe véve ezt a pontot, világossá válik, hogy jobb a beltéri kultúrát a közvetlen napsugaraktól távol elhelyezni. A reo sikeres fejlődéséhez azonban elegendő fénynek kell lennie. A legjobb, ha a virágot a keleti vagy nyugati ablakra helyezi. A lakóházak lakói a meleg évszakban kivehetik erkélyre vagy loggiára, észak felé irányítva..

A megvilágítás hiánya gyakran a levéllemezek dekoratív színének elvesztéséhez vezet..

Hőmérséklet és páratartalom

az ellátás jellemzőiA rheo rutinszerű otthoni ápolása magában foglalja a megfelelő mikroklíma fenntartását. Bár a trópusokat tartják a kultúra szülőhelyének, a + 25 ° C -ot tekintik az ideális hőmérsékletnek a fejlődéséhez. Télen 18 ° C és 20 ° C között megengedett. Ha a “Mózes csónakja” verandán vagy erkélyen található, nem szabad megengedni, hogy a hőmérséklet + 12 ° C -ra csökkenjen. A kellemetlen létezés első jele a növény leeresztett levéllemezei..

öntözésAnnak érdekében, hogy a virág optimális nedvességtartalmat biztosítson, rendszeresen permetezzük palackkal. Üzleti használatra forralt vizet szobahőmérsékleten. Az eljárást hetente 2 alkalommal hajtják végre..

A raklapon elhelyezett expandált agyag segít szabályozni a páratartalmat. Érdemes rendszeresen hidratálni..

Felső öltözködés és megfelelő öntözés

megtermékenyítés

Trágyázza meg a beltéri kultúrát havonta 2 alkalommal. A leggyakrabban használt anyagok:

 • “Zdraven”;
 • “Jó erő”;
 • Agricola Aqua.

Az ásványi öltözködés májusban kezdődik, és november közepén teljesen leáll. Télen a növény nyugalmi állapotban van. Ennek ellenére elég reprezentatívnak tűnik..

A virágüzletek észrevették, hogy a trópusi reo virág nem szereti a nedvesség stagnálását. Amikor egy kultúrát egy tartályba ültetünk, annak alját vízelvezető anyaggal töltik fel. Legalább 4 cm -nek kell lennie.Öntözze meg a növényt, amint a talaj felszíne megszárad. A bőséges öntözés tavasz közepén kezdődik. Ősszel és télen a nedvesség mennyisége jelentősen csökken. Az eljáráshoz ülepedő folyadékot vagy szűrőn átvezetett folyadékot használjon.

A reo tartályokat célszerű távol tartani a fűtőforrásoktól. A forró levegő hatására a talaj felszíne gyorsan kiszárad.

Stílusos “korona” kialakítása

stílusos korona reo kialakulásaA virág ellenőrizetlen növekedése tönkreteszi dekoratív hatását. A túl hosszú hajtásokat folyamatosan kifeszítik. Ennek eredményeként a fő szár ki van téve. Megtanuljuk, hogyan kell csípni egy reót, hogy szép és stílusos koronát kapjunk. Van egy egyszerű séma. Az eljárást kora tavasszal hajtják végre, amikor a növény intenzív fejlődésnek indul. Az ágakat közvetlenül a fő növekedési pont alatt vágják le. Ennek köszönhetően az oldalsó hajtások aktívan fejlődnek. A virágot buja füves bokorrá változtatják..

Reprodukciós módszerek

reo reprodukciójaEredeti otthoni belső tér létrehozásához a virág szerelmesei beltéri növények csoportos ültetését használják. Ugyanazok a virágok különösen stílusosan néznek ki, sorban megjelenítve. Fontolja meg a reo otthoni tenyésztésének legolcsóbb módjait.

Kész dugványokat használunk

dugványokkal történő szaporításEz a módszer, amelyet a legegyszerűbbnek tartanak, segít a fiatal növények megszerzésében. A lényeg az, hogy hajtásokat találjunk a kultúrán. Általában “csecsemők” keletkeznek a gyökérzónában a csípési eljárás után. Óvatosan vágják. Gyökérnövekedést stimuláló szerrel hígított vízzel ellátott edénybe helyezzük. Amikor a gyökerek megjelennek, a vágást termékeny talajú edénybe helyezzük át. Vízzel bőségesen. Néhány nap múlva a növény erősödik és gyorsan fejlődik..

A bokor felosztása

dugványokkal történő szaporításA tenyésztési lehetőséget egy nagyobb edénybe tervezett reo transzplantációval használják.

A munkát a következő séma szerint végzik:

 • egy virágos tartályt bőségesen öntenek vízzel;
 • óvatosan vegye ki a tenyészetet a földröggel együtt;
 • óvatosan rázza le a talajt;
 • vágja le a növény egy részét a gyökerekkel együtt.

átültetésA kapott mintákat azonnal átültetjük friss szubsztráttal töltött edényekbe. Minden eljárást nagyon óvatosan hajtanak végre, hogy a növény sikeresen alkalmazkodjon az új élőhelyhez..

A hajtások veszteségmentes metszése

az apikális dugványok gyökereztetéseA bokor “koronájának” kialakulása során sok ültetési anyag jelenik meg kéznél.

A rheo apikális dugványokkal történő reprodukálásának eljárása a következő:

 • vágja le a “tetejét” éles késsel vagy pengével;
 • a keletkező sebeket aktív szénnel kezeljük, porrá zúzzuk;
 • a dugványokat vízzel ellátott edénybe helyezzük;
 • hagyja meleg, jól megvilágított szobában.

ideje ültetni a dugványokatA gyökerek megjelenése után közepes méretű tartályokat készítenek. Tele vannak szubsztrátummal, amelyet speciális üzletekben vásárolnak. Ha a kertből veszik, akkor egy kis homokot adnak hozzá. A gyökeres csúcsos dugványokat a talajba temetik. A gyökérterületet enyhén tömörítik és bőségesen öntözik.

A szaporítást legjobb tavasszal elvégezni, amikor a növény aktív fejlődési szakaszba lép..

A magvak szaporításának szórakoztató folyamata

reo virág magbólA beltéri zöldfelületek rajongói szeretnek mindenféle terményt saját kezűleg termeszteni. Ebből örömet és elégedettséget kapnak. Fontolja meg a reo magvakkal történő reprodukálásának eljárását, amelyet az év bármely szakában el lehet végezni. Az első lépés a magvak összegyűjtése. Miután a fehér rügyek megjelentek a csónakban, a termelők türelmesen várják, amíg teljesen kiszáradnak. Ezután ültetési anyagot vonnak ki belőlük..

A termékeny aljzatot széles tartályokba öntik. A magokat elvetik, enyhén megszórják talajjal, és permetező palackban megnedvesítik. Egy idő után csírák jelennek meg a felszínen. Amikor megerősödnek és gyökeret vernek, egyes edényekbe ültetik át..

reo virág gondozása otthonA reo virág otthoni gondozása segít gyönyörű élő kompozíciók létrehozásában. Az időben történő öntözés, etetés és metszés serkenti a tenyészet aktív növekedését. Kívánt esetben legalább háromféleképpen szaporítják. Az ablakpárkányon egy saját termesztésű “kert” örül nekünk egész évben.

Milyen ápolásra van szükség egy reo virághoz otthon – videó

Previous Post
Az almaecet használata a mindennapi életben, kozmetológiában és kezelésben
Next Post
Μηλιά σαφράν – περιγραφή της ποικιλίας ενός από τους καλύτερους καθολικούς τύπους πολιτισμού