15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A ruscus könnyű termesztése nyílt terepen és beltéri körülmények között

növekvő ruscus Egy elágazó örökzöld növény kevés embert hagyhat közömbösen. Az egzotikus beltéri kultúra kedvelői azt javasolják, hogy a Ruscus -t ne csak a nyílt terepen, hanem beltéri körülmények között is ültessék. A Ruscus termesztése nem igényel sok erőfeszítést és tudást..

Átlagosan egy elágazó cserje magassága 70 cm, a növény a felszíni rizómával táplálkozik. Az elágazó hajtásokat sötétzöld kéreg borítja. Kis tű alakú zöld levelek vannak. A növény erős gyökérrendszert fejleszthet a föld alatt. A hajtások fehér virágokat képeznek. Húsos, élénkpiros, legfeljebb 2 cm átmérőjű bogyók jelennek meg belőlük.A gyümölcsökben több mag van. A természetes környezetben történő beporzás rovarok rovására történik. Otthon ez úgy lehetséges, hogy virágport szállítanak egy porzó virágú növényből..

Gyakorlati használat

gyönyörű növény fényes bogyókkal A Ruxus egy olyan növény, amely kevés népszerűségnek örvend a virágtermesztők körében. Ritkán látni őt valaki házában. De hiába, hiszen a hentes nemcsak díszítheti a belső teret, hanem gyakorlati előnyöket is hozhat. Vannak, akik inkább növényt ültetnek a helyszínre, míg mások szerény ruszkuszt termesztenek otthon szobanövényként.

finom csokor ruscus gallyakkalSok évszázaddal ezelőtt az emberek lágyszárú évelő növényeket használtak kertek és terek díszítésére. Egy alacsony növény harmonikusan illeszkedik a határok és a sövények kialakításához. A dekoráció az év bármely szakában relevánsnak tűnik. A növény vékony hajtásai, amelyek vörös bogyós tűkre emlékeztetnek, alkalmasak karácsonyi kabalája szerepére. A vágott ágakat bogyókkal szeretik a virágüzletek, hogy érdekes csokrokat hozzanak létre. A virág alkalmas nyilvános helyek, például kávézók vagy éttermek parkosítására.

ruscus levelek a belsőépítészetbenA skarlátvörös bogyókat szóró ruszkuszleveleket használják az orvostudományban. A növény küzd a fejfájással és enyhíti a görcsöket. A virág normalizálja a vérnyomást, csökkenti a puffadtságot és erősíti a szív- és érrendszert. Visszér és aranyér kezelésére használják.

A hentes a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • gyulladásgátló;
 • értágítók;
 • hashajtók;
 • antimikrobiális;
 • erősítése.

A bogyókat a kávé helyettesítőjeként használják.

Tiszta formájában a Ruscus gyümölcs alacsony tápértékű, mérgezőnek tekintik..

A ruszkusz fajtái otthoni termesztésre

A növény nem gyakori a bolygón. Leggyakrabban a ruszkuszt Afrikában, Európában és a Krímben termesztik..

A hentes többféle formában jelenik meg:

 1. A hentes seprűt megfelelő körülmények között megkülönbözteti termete. A bokor elérheti az 1 m magasságot. A hajtásokat zöld lombozat borítja, a végén tövisekkel. Az ilyen növény decemberben virágzik, lila árnyalatú virágokat bocsát ki. A virágzás helyén vörös bogyók jelennek meg.Mészáros seprű
 2. A hentes nyelve kicsi, akár 40 cm magas cserje.Ez a fajta veszélyeztetett növény ritka. A hentes ötvözi a biszexuális virágokat, amelyek önbeporzásúak. A virágzás tavasszal, főleg májusban következik be. A növény apró gyümölcsöket termel piros bogyók formájában..fenék hyoid
 3. A mészáros seprű akár 50 cm hosszúra is megnő, az elágazó cserje élénkzöld levelekkel rendelkezik, a vége felé elkeskenyedő. A növény halványkék virágokkal virágzik. A vörös bogyó kialakulása utánláb alatti hentes
 4. A hentes seprű kicsi – legfeljebb 40 cm. Zöld levelei tojásdadok. A virágzat áprilisban jelenik meg, majd apró piros bogyók képződnek.Mészáros seprű
 5. A hentes seprűnek a legnagyobb levelei vannak más fajokkal összehasonlítva. A cserje legfeljebb 50 cm -re nő. A virág aktív virágzása télen figyelhető meg; tavasszal a gyümölcsök piros bogyók formájában érnek. Ezt a növényt használják leggyakrabban az orvostudományban..

Növekvő ruscus otthon

növekvő ruscus beltéren

A hentes növekedése és fejlődése tavasszal következik be. Általában Ruscus gondozása meglehetősen egyszerű, a legfontosabb az, hogy tartsa be a következő tippeket:

 1. Megvilágítás. A növény szereti az erős fényt, de közvetlen napfény nélkül. A virágot legjobb szórt fényben elhelyezni. A téli szezonban ajánlott speciális világítást használni.
 2. Hőmérsékleti feltételek. A hentest nyáron 18 fokig, télen pedig 14 fokig kell tartani.
 3. Páratartalom. A henteslevelek sok port gyűjtenek, ezért nedves ruhával törölje le őket. Feltétlenül permetezze a növényt desztillált vízzel csak a tenyészidőszak alatt. A forró nyáron fürdhet egy bokrot meleg víz alatt.
 4. Locsolás. Ruscus szereti a bőséges öntözést, de felesleges folyadék nélkül a serpenyőben. Az öntözések között a talajnak legalább 3 cm -re kell kiszáradnia.
 5. Felső öltözködés. Az aktív virágzás során havonta egyszer műtrágyát kell kijuttatni. Tavasszal vitamin- és ásványi műtrágyákat használnak.növekvő ruscus a nyílt területen

Télen a virág nyugalmi állapotban van, ezért nem lehet etetni

Reprodukció

ruskus szaporítása dugványokkalHentes ­Kétlaki növény, és keresztporzás útján szaporodik. Ezért szükség van heteroszexuális cserjékre..

dugványok ruscusRuscus könnyen szaporítható dugványokkal. Ehhez bármelyik adományozott csokorból származó gally alkalmas..

Tenyésztési szakaszok:

 1. Vágja le a dugványokat körülbelül 12 cm hosszúságban. A felső vágást végezze egyenesen, az alsó pedig ferdén.
 2. Tartsa a gallyakat a gyökérben néhány órán keresztül.
 3. Ültess gallyakat egy fazék talajba.
 4. Fedje le a dugványokat üvegedénybe, és tegye az edényt egy tálcába.
 5. Hetente párszor öntözzük.

sikeres tenyésztésA sikeres gyökeresedést fiatal hajtások jelzik a dugványok tövében. A csírázás után az edény eltávolítható, a növény megfelelő gondozásával..

Átruházás

növénytranszplantációA ruszkusz otthoni termesztése magában foglalja a felnőtt növény átültetését egy tágas edénybe. Az átültetést tavasszal hajtják végre. Ehhez nagyobb edényre lesz szükség..

Nem ajánlott mély edényt venni, mivel a hentesfa gyökerei szélességben nőnek.

A transzplantáció szakaszai:

 1. Óvatosan távolítsa el a növényeket a régi edényből.
 2. Alaposan tisztítsa meg a gyökereket a földi kómától.
 3. Vágja le a szárított gyökereket.
 4. Kezelje az új tartályt alkohollal vagy kálium -permanganáttal, majd öblítse le folyó vízben.
 5. Tegye a vízelvezetést egy új edénybe.
 6. Öntsön egy réteg termékeny talajt (gyep, levél) a lefolyóra.
 7. Helyezze a növényt az edény közepére, szórja meg földdel. A gyökérnyak 2 cm -nél nem mélyebb mélyítésére.
 8. Az eljárás végén bőségesen öntözze meg a növényt, pangás nélkül a serpenyőben.

Ha minden lépést helyesen követ, akkor hamarosan megfigyelheti az intenzív növekedés és az azt követő virágzás jeleit..

Kártevők

kártevő írtásAnnak ellenére, hogy a ruscus lombja baktericid tulajdonságokkal rendelkezik, a növényt kártevők támadják meg. Ha tüneteket észlel, azonnal el kell kezdeni a kezelést, nehogy tönkretegye a hentest.

A pókhálóval ellátott, kis fehér pontok a pókatka támadásának jelei. Ennek leküzdésére a fokhagyma tinktúrája megfelelő. 1 liter vízhez pár fej fokhagyma szükséges. A tinktúrát több napig készítik el. A permetezés előtt a készítményt vízzel hígítjuk..

A levél tetején világos foltok és barna szín jelzi a tripsz invázióját. Rovarirtó szereket alkalmaznak ellenük (hetente egyszer egy hónapig).

A fekete virágzás és a cukros kisülés a mealybug támadás fő jelei. Ezzel a kártevővel szemben egy szappan-alkoholos oldat jól bevált, 1 liter szappan / 1 liter víz és 2 evőkanál. l. alkohol.

A ruscus gondozása és termesztése otthon – videó

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org