15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Miért sárgul az aglaonema, és hogyan lehet segíteni a növénynek?

Aglaonema a tájtervezésben Újabban a beltéri növények szerelmesei találkoztak aglaonemával. A trópusi növény hozzászokott ahhoz, hogy nagy fák lombkorona alatt nő, tűri a fényhiányt. Tökéletesen alkalmas napfényes, sötét lakásokban való tenyésztésre. A virágot dekoratív levelei miatt díjazzák. Ha az aglaonema megsárgul, a növény minden szépsége elveszik. És mivel a növény az aroid családhoz tartozik, különleges feltételeket kell teremteni a tropicana lakásban tartásához.

Aglaonema agrotechnika

Az aglaonema egyik fajtája a házban Ezt a növényt csak a múlt században fedezték fel a virágtermesztők számára. A tenyésztők csak a múlt század 70 -es éveiben kezdtek foglalkozni vele. Az elterjedés és az új hibrid formák sokaságban jelentek meg már ebben a században..

Az aglaonema díszítő lombjaiA fő érték az aglaonema viszonylagos igénytelenségében. Nem igényel ugyanolyan gondosságot, mint a díszítő virágzó aroidok. Növelj virágot a kezdő képességein belül. És a növény mégis szereti:

 • termékeny, laza könnyű talaj tőzeg- és hangaföldeken;
 • tartsa melegen közvetlen napfény nélkül;
 • mérsékelt öntözés meleg lágy vízzel;
 • nedves ruhával törölje le a leveleket, meleg zuhanyozzon és permetezzen, bár nem gyakran.

Az Aglaonema még rövidtávon sem tolerálja a huzatot és a 15 0 alatti hűtést.

A növény szereti a széles edényeket, a vízelvezető réteg nem szükséges hozzá. Az aglaonema esetében a véletlen egyszeri vizesedés nem ijesztő, türelmesebb. A virág árnyékban élhet, ahol más virágok elsorvadnak. Az árnyékban a levelek lédúsak és kontrasztosabbak lesznek. Ezért az aglaonema alkalmas kezdő termelőknek..

A tápanyagok hiánya növényi betegségekhez vezetA növények nyelvén a karbantartási problémákat jelzik megjelenésük megváltoztatásával. Egy beteg vagy éhező növény jelezhet. Pöttyök jelenhetnek meg a leveleken, a növény elveszíti a vontatását, és a levelek leesnek, a lapok szélei kiszáradnak vagy a szín elveszik. Ha az aglaonema levelei sárgulnak, kényelmetlen, és meg kell keresni az okát.

Az Aglaonema mérgező növény maró nedvvel. Távozáskor védintézkedéseket kell tenni. Virágot kell elhelyezni a gyermekek és állatok számára hozzáférhetetlen helyen..

Mit mondanak az Aglaonema levelek?

Az Aglaonema növény lassan növekszikHa a virág mindent megkap, amire szüksége van, és tartalma megfelel a biológiának, a növény gyönyörű, a levelek fényesek, fényesek, húsosak. Pöttyök nincsenek rajtuk, a szárak tiszták. Amikor az aglaonema lassan nő, ez nem eltérés, hanem fajtajellemző. Normális fejlődés esetén évente 5-6 lap jelenik meg. Egy túl meleg szobában a növény elnyúlik és elveszíti dekoratív hatását.

Ha a levelek megváltoztatják a színüket a sötétedés felé és megváltoztatják alakjukat, akkor növelni kell az öntözést, a növény megszárad. De amikor szürke bevonat jelenik meg a leveleken, ez azt jelenti, hogy nincs elegendő friss levegő a szobában. Piszkozat nem hozható létre.

A sok sárga levél megjelenése problémákat jelezA baj legszembetűnőbb mutatója azonban az aglaonema leveleinek sárgulása. Már az iskolából is tudjuk, hogy a színét befolyásolja a klorofill képződése a növényben. Ha a lemez megsárgul, komoly változások következnek be az üzemben. Az okok a következők lehetnek:

 • helytelen öntözés, vizesedés vagy aszály;
 • nem elég fény;
 • öntözés klórozott, nem ülepedő vízzel;
 • öntözés kemény vagy nem elég meleg vízzel;
 • alultápláltság;
 • a növény gyarmatosítása rovar kártevőkkel:
 • a gyökerek bomlása a szisztematikus túlcsordulás miatt;
 • huzat és alacsony hőmérsékleten tartás;
 • természetes elhalás az alsó leveleken, az öregedés tüneteként.

Foltok a lombozaton - a túlzott öntözés jeleGyakran az aglaonema sárgulása elégtelen megvilágítást jelez. A nem megfelelő öntözés egy másik gyakori ok lehet. Ugyanakkor a vizesedést nemcsak sárgulás, hanem a levelek leesése is kíséri. A szomorú virágot meleg helyre kell tenni, és az öntözést ideiglenesen le kell állítani. Ha ez nem segít, lehetséges, hogy a gyökerek elkorhadtak, majd a növényt át kell ültetni..

A rendszeres etetés segít a növénynek megbirkózni azzal a helyzettel, amikor virágszár jelenik meg. A levelek sárgulása ebben az időszakban az éhezés eredménye. A folyékony műtrágyákkal való kéthetente végzett öntet javítja a helyzetet.

A növénybetegségek elkerülése érdekében az öntözést meleg vízzel végezzük.Fontos, hogy az öntözéshez lágy, ülepedett, szobahőmérsékletű vizet használjon. A növény nem tolerálja a kalcium sókat, a klórt és a dohányfüstöt a szobában. De a túlzott merevség ezenkívül barna foltokat hoz létre a leveleken..

Az aglaonema levélre kártevők települtekVeszélyes rovartelepítés és aglaonema betegség. A rezisztens növény szisztematikus vízzárással és hűtéssel gombás betegségekben szenvedhet. A levelek szürke rothadást szenvedhetnek, foltosak lehetnek. Az ilyen növények fungicid kezelés nélkül elpusztulnak..

A mérleg különösen káros a növény egészségére.Alapos vizsgálat után kiderül, hogy az aglaonema sárga levelei rovarokkal fertőzöttek:

 • levéltetvek;
 • pikkelyes rovar;
 • pajzs;
 • vörös takácsatka;
 • tripszek.

Levéltetvek a növényenNagy népesség esetén csak rovarirtó készítmények segíthetnek. Ha kevés kártevő van, a levelek kezelése a zuhany alatt megment, és szappanoldatok.

A növényeket háztartási vegyi anyagokkal kell feldolgozni otthon, csak jóváhagyott készítményekkel és nem haladva meg az adagot. A feldolgozási időszakra az összes többi élőlényt el kell távolítani a helyiségből..

A rovarok beköltözhetnek, ha nem tartják be az új növényekre vonatkozó karantént. A száraz beltéri levegő elősegíti a takácsatkák szaporodását. Az Actellik segítségével kiirthatja.

MealybugA Mealybugs elpusztítja a leveleket, de szappanos vízzel vagy Carbaphossal megmentheti magát. A levéltetvek piretrummal elpusztíthatók. De ha a lapot csőbe gördítette, akkor el kell távolítania az egész lemezt.

Videó a lakások aglaonema tartalmáról

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org