15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A gymnocalycium otthoni gondozásának fő titkai és szabályai

Gymnocalycium ellátás otthon A Gymnocalycium az egyik legnépszerűbb és legszebb kaktusz Dél -Amerikában. A himnocalycium otthoni gondozása nagyon egyszerű, miközben kényelmes körülményeket teremt a növény termesztéséhez..

A himnocalycium népszerű fajtái

himnokalcium virágzik A Gymnocalycium a dél -amerikai eredetű Cactus család évelő képviselője. Több mint 150 fajta himnocalycium létezik, amelyek mindegyike saját jellemzőkkel és botanikai leírással rendelkezik..

Az otthoni termesztés népszerű típusai:

 1. A Gymnokalycium Mikhanovich a legelterjedtebb fajta, 4-6 cm magas, lapított szárral. A növény 9-10 bordával rendelkezik, hullámos, hegyes szélű, sárga vagy piros árnyalatú virágokkal. Mikhanovich himnocalycium oltásának módjai közül leggyakrabban a zöld fajták oltását választják.himnocalycium Mikhanovich
 2. Reductum a faj legnagyobb képviselője. Egy felnőtt növény elérheti az 50-60 cm-t, ahogy nő, a szár színe és alakja megváltozik, a kaktusz kerekről oválisra változik.hymnocalycium reductum
 3. A Friedrich Gymnocalycium egy Japánban létrehozott hibrid faj. Rendkívüli színe van, amely lila színűről pirosra és sárgára változik.Frigyes himnokalciuma
 4. A Horsta különféle alacsony kaktuszok, amelyek magassága eléri a 15-25 cm-t. A szár sötétzöld, lapított golyó formájában. Krémes, lila vagy rózsaszín virágok.Horst himnokalcium
 5. Az Aqua Dulce egy miniatűr növény rövid, de erős szárral, időnként apró tövisekkel borítva.Gymnocalycium Aqua Dulce

Az otthoni tornaterem gondozásakor feltétlenül figyelembe kell venni annak változatosságát, mivel jelentősen eltérnek a növekedési feltételek tekintetében..

Gymnocalycium ellátás otthon

Gymnocalycium ellátás otthonA kaktusz termesztése egyszerű és egyszerű. A himnocalycium otthoni gondozásakor gondoskodnia kell a növény kényelmes hőmérsékletéről és megvilágításáról, ne felejtse el az öntözést, etetést és az időben történő metszést.

Hőmérséklet -szabályozás és világítás

hőmérséklet -szabályozás és világításA Gymnocalycium szerény a hőmérsékleti viszonyokhoz. A növény termesztésének optimális hőmérséklete + 15 ° C és + 25 ° C között van. A kaktusz gondozásának alapvető szabálya a huzat hiánya és a hirtelen hőmérsékletváltozás, amit nem tud elviselni..

erős fényre van szükségA himnokalciummal ellátott kaktusz gondozásakor szem előtt kell tartani, hogy a fényt szerető növényekhez tartozik. Ennek ellenére a növényt nem szabad közvetlen napfénynek tenni, különösen forró napokon. Ez égési sérülést okozhat a száron..

Télen a kaktusznak további mesterséges megvilágításra lesz szüksége, mivel hiányozhat belőle a napfény..

Locsolás

az öntözési szabályok betartásaA Gymnokalimtium nem igényel gyakori öntözést. Csak akkor kell nedvesíteni, ha a virágcserép talaja március és október vége között jól megszárad, ezt követően a növény hibernál..

gondoskodó gondoskodásA kaktusz öntözéséhez csak ülepített folyadékot használnak kis mennyiségű citromsav vagy ecet hozzáadásával – ez lágyítja a kemény vizet. A nyári nedvességnek valamivel bőségesebbnek kell lennie, mint az őszi.

Télen nem kell öntözni a himnokalciumot.

A himnocalycium kaktusz szárát soha nem szabad öntözni. A növény légi részének permetezése gyakran a bomlását okozza, ezért elég a rendszeres öntözés.

Talaj és edény kiválasztása

növekvő hymnocalycium

A gymnocalycium gyökerei kicsi, ezért akár 10 cm magas virágcserepekben is termeszthető, átmérője kissé szélesebb, mint a növény gyökérzete. A kaktusz növekedése során az edényeket nagyobbra kell cserélni..

talaj kaktuszok számáraA hymnocalycium otthoni termesztéséhez laza, áteresztő, enyhén savas talajt használnak. Használhat kész bolti szubsztrátumot, vagy elkészítheti gyepből, humuszból, tőzegből és leveles talajból, kis mennyiségű perlit és durva homok hozzáadásával.

A virágcserép aljára vízelvezető réteget kell fektetni, és csak a tetején van kész vagy saját készítésű hordozó.

Felső öltözködés

bója műtrágyák használataA Gymnocalycium szisztematikus etetést igényel. A műtrágyákat 10 naponta kell alkalmazni, és csak az aktív növénynövekedés időszakában. A felső öltözködés általában március közepén kezdődik és októberig tart.

A himnocalycium etetéséhez összetett ásványi műtrágyákat használnak, amelyeket kaktuszokhoz és pozsgás növényekhez szánnak. Az ilyen készítmények összetételének káliumot, foszfort és nitrogént kell tartalmaznia – stimulálják a virágzást és a növények növekedését.

Gymnocalycium transzplantáció

átruházásCélszerű a Gymnocalycium átültetése március és április között. Minden gyenge, rothadt és legyengült gyökeret egyszerre kell levágni..

Kaktusz transzplantációs algoritmus:

 • öntsön egy vízelvezető réteget a törött téglából, az agyagból vagy a szilánkokból a virágcserép aljára;
 • öntsön termékeny szubsztrátumot a vízelvezető réteg tetejére;
 • helyezze a növényt a talajra, és egyenesítse ki a gyökereit;
 • megszórjuk a gyökereket termékeny, előre párolt talajjal;
 • öntsön a tetejére finom kaviccsal elkevert durvább talajréteget;
 • szórja meg az aljzat felületét gőzölt tiszta homokkal vagy kaviccsal.

Az átültetés után a himnocalyciumot árnyékos helyre kell helyezni. A növényt csak 5-6 nap múlva öntözheti..

kaktuszok az átültetés utánEgy fiatal, gyorsan növekvő növényt minden évben újratelepíteni kell. Egy felnőtt kaktusz lelassítja növekedését, ezért az eljárást sokkal ritkábban hajtják végre – 3-4 évente egyszer.

A hymnocalycium reprodukciója

magok szaporításraA hymnocalycium reprodukciója lehet vegetatív és mag. Az első típust problémásabbnak tekintik, mivel a legtöbb kaktuszfaj rendkívül ritka, és hosszú ideig tart a hajtások kialakulásában. Gyakran legalább 10 évbe telik az oktatásuk..

szaporítás hajtás segítségévelA hajtás megjelenése után el kell távolítani, amint mérete eléri az 1-2 cm-t, majd nedvesített keverékre kell helyezni, amely kaktuszok és folyami homok szubsztrátját tartalmazza. A gyökeresedéshez a babát 4-7 hétre hűvös, jól megvilágított helyre kell helyezni..

Több gyermek kialakulása esetén a feleslegeseket el kell távolítani, így a folyamatok közül csak az egyik marad a legerősebb.

a gymnocalycium otthoni gondozásaA gymnocalycium maggal is szaporítható. A növény vetését ősszel, október végén vagy november elején kell elvégezni. A megjelenő palántákat mesterséges fényforrás alá kell helyezni, és hagyni kell tavaszig. Ezt követően a kaktuszcsíra fokozatosan hozzászokhat a napfényhez..

A himnocalycium magvak szaporításához a legjobb, ha speciális mini üvegházakat használnak fénycsövekkel. Termékeny talajként a finom homok, a zúzott szén és a lemezes talaj keveréke a legalkalmasabb. A kiegészítő megvilágítás és melegítés nagyon fontos a hajtások megjelenéséhez, különben a himnocalycium csírázása lehetetlen..

növekvő kaktuszA gymnocalycium az egyik legszebb és legelterjedtebb kaktuszfajta. Megkülönbözteti a könnyű termesztés és az igénytelen gondozás, ami népszerűvé teszi mind a tapasztalt, mind a kezdő virágüzletek körében. A világos, eredeti megjelenés a növényt bármilyen belső tér fényűző dekorációjává teszi.

Lenyűgöző hymnocalycium ellátás otthon – videó

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου