15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába

milyen virágokat válasszon az irodába Azok, akik a munkanap végére sokáig dolgoznak fülledt, kis helyiségekben, súlyos fáradtságot, fejfájást, bőr- és szemirritációt tapasztalnak. Ennek oka az oxigénhiány és a száraz levegő, amelyet az irodai virágok kiküszöbölhetnek. Az egészség zöld oázisai segítenek semlegesíteni számos negatív irodai tényező hatását és javítják a légkört. Még az alkalmazottak is, akik közömbösek a virágok iránt, és nem ültetik őket otthon, elkezdik értékelni a zöld “megmentőket” az irodában.

Az üzemek előnyei az irodai dolgozók számára

emeleti virágok irodába Az emberek nagy tömege egy szobában, a számítógépek és laptopok sugárzása káros hatással van az alkalmazottak egészségére. Ez nemcsak a teljesítmény csökkenéséhez vezet, hanem a foglalkozási megbetegedések kockázatát is. Még egy egészséges pszichés ember is pánikrohamokat és félelmet él át. Az irodában lévő virágok segítenek megmenteni az alkalmazottak egészségét.

Először is, az irodai virágok éltető oxigénáramlást jelentenek. A munkáltatók gyakran négyzetméteren spórolnak dolgozóiknak, így néha egy kis irodában nagyszámú ember ül pár méterre egymástól. Ennek eredményeként a levegő gyorsan megtelik szén -dioxiddal, baktériumokkal, fülledtséggel, ami gyors fáradtságot, fejfájást és légzési problémákat okoz. A helyzetet a virágok mentik, amelyek elnyelik a szén -dioxidot és oxigént bocsátanak ki. Beltérben, ahol sok növény található, a levegő sokkal frissebb, mint a légkondicionált szobák.

A virágok és a kis fák segítenek a levegő fertőtlenítésében. A káros baktériumok és kórokozók száma az irodákban nem szerepel a listán, különösen, ha gyakran látogatják idegenek.

asztali virágok irodábaAz irodák levegője dohányosoktól szenved. Még akkor is, ha a dohányzó szobák távoli helyeken találhatók, a dohányszag folyamatosan zavarja a nemdohányzókat. Az irodai virágok, például muskátli, clivia, aspidistra tökéletesen tisztítják a levegőt. Dohányzóhelyek közelében helyezkednek el, de azért, hogy a gondatlan dohány szerelmesei ne használjanak edényeket hamutartónak.

Hetente egyszer a növényeket friss levegőre viszik, hogy visszanyerjék erejüket, amelyet a levegő minőségének javítására fordítottak..

A zöld oázisok hasznosak a látáshoz. A szemizmok ellazítására szolgáló ilyen gyakorlat ismert, mivel a tekintet áthelyezése egy közeli tárgyról egy zöld pontra a távolban. Ehelyett egy zöld növény jó..

belső dekoráció virágokkalMinél több virág van az irodában, annál nedvesebb a levegő. A növényápolás magában foglalja az öntözést és a permetezést, ami javítja a levegő minőségét.

A virágok stresszoldóként működnek, ami nagyon előnyös a szellemi munkát végzők számára. Javítják az agyműködést, növelik az irodai dolgozók hatékonyságát.

A legjobb kis virágok az irodába

kis virágok irodábaNem minden virág alkalmas irodai körülményekre. Fontos megérteni, hogy ők is élnek, és a kedvezőtlen körülmények közötti helyiségekben való hosszú távú tartózkodás nemcsak az emberek, hanem a növények egészségét is befolyásolja. Olyan szerény virágokat választanak, amelyek túlélhetik az öntözés hosszú távollétét, ritka kötszerekre van szükségük, és ellenállnak a hőmérsékletváltozásoknak. Az irodai növények nem lehetnek erős illatúak. Sokan nem szeretik a durva szagokat, és vannak, akik allergiásak.

A közepes és kicsi virágokat közvetlenül az asztalon, az ablakpárkányon helyezik el. Nagyon népszerűek a legegyszerűbben gondozható növények, amelyek nem igényelnek különleges fény- és hőmérsékletviszonyokat..

Anyósa nyelve (sansevieria)

sansevieria az irodábanVirág nagyon alkalmas irodai mindennapi életre. Tökéletesen alkalmazkodik minden körülményhez, nyugodtan tolerálja a huzatot, az aszályt, a hőmérséklet -változásokat, hosszú ideig él átültetés nélkül. Tökéletesen tisztítja a levegőt, telíti oxigénnel.

Sansevieria sűrű, merev levéllemezekkel rendelkezik. Nehezen károsodnak, és ha ez megtörténik, a növény könnyen helyreállhat. A levelek színe változatos. Monokromatikus gazdag zöldben és tarka zöld-fehéres-sárga színben fordul elő.

Az anyósa nyelve részleges árnyékban és a napon nő, anélkül, hogy elveszítené szépségét. Állandó részleges árnyékolás esetén a levelek gazdagon zöldekké válnak, a szélek körüli fényszegély eltűnik.

Kaktusz

kis kaktuszokEz az irodai és otthoni asztali virág egészen a közelmúltig szinte minden munkahelyi számítógép közelében állt. És mindez annak a mítosznak köszönhető, hogy a kaktusz képes elnyelni a káros számítógépes sugárzást. Most a mítosz megdőlt, de a szem nyugalma szempontjából a kaktuszok nagyon hasznosak. Az orvosok azt tanácsolják, hogy gyakrabban nézzenek valami zöldet, ez ellazítja a szemet. Ezért a monitor közelében elhelyezett kaktusz nagyon hasznos, ha folyamatosan nézi. A kaktusz magával ragad, ezért gyakorlatilag nem igényel karbantartást. A legszegényebb talajokban nő, minimális fény és öntözés mellett.kaktuszok a belső térben

A kaktusz egyetlen hátránya, hogy télen hűvös körülményeket teremtenek számára, ami irodai környezetben nem mindig lehetséges..

Ovális kövér nő

zsíros oválisA köznépben a kövér nőt pénzfának hívják. Szerény virág, napfényben és árnyékban is nő, könnyen tolerálja az aszályt. Egész életében nem lehet etetni (csak néha öntözik vermikomposzttal). Csendesen él szűk edényekben transzplantáció nélkül.

Ibolya

ibolya az irodábanAz iroda virágzó és szerény növényei közül az ibolya az egyik legkényesebb és legszebb. Vannak fajták bársonyos levelekkel és különböző színű kettős virágokkal. Vannak kompakt növények, és vannak nagy virágokkal hatalmas csillagok formájában. A több kompakt ibolyafajta mini kertje esztétikai örömet nyújt a szépség szerelmeseinek, javítja a hangulatot és javítja a teljesítményt.

Ibolya igénytelen:

 1. Azt mondják, hogy még egy kanál száraz földben is nő, és egyszerre virágozhat..
 2. Szereti a napsütéses helyeket, ezért árnyékos irodákban vagy ablak nélküli helyiségekben speciális világításra van szüksége.
 3. Nem tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket, huzatot és fagyot.
 4. Öntözésre igényes, de gyakran meghal a talaj túlzott nedvességétől. Ezért csak akkor öntözze a virágot, amikor a talaj felső rétege megszárad..

A nedvesség hiánya a növény halálához is vezet, ezért vizet öntenek a serpenyőbe.

Zamioculcas

zamiokulkas az irodábanBár ez a virág nemrég jelent meg a látómezőben, már meglehetősen népszerűvé vált. Egy közepes méretű növény, jól érzi magát a napsugárzás alatt és részleges árnyékban, hidegálló, nem pusztul el a szigetelés nélküli ablakpárkányon sem.

A Zamioculcas nem igényel gyakori átültetést, öntözést, bármilyen levegő páratartalom mellett és alacsony hőmérsékleten (+16 -ig) nő. Gyakorlatilag nincs szaga.

Chlorophytum

chlorophytum a belső térbenA légtisztítás rekordja ez. A Chlorophytum válogatós növény, gondozása minimális. A virág elviseli a +8 ° С hőmérsékletet, +18 ° C -on remekül érzi magát. Napon és árnyékban, bármilyen páratartalom mellett nő. Különbözik az állóképességben, öntözés nélkül is élhet egy hónapig. Nem kell metszeni és etetni. Hosszú ideig él anélkül, hogy egy cserépbe ültetné.

Nagy virágok az irodába

nagy virágok az irodábaA szobában lévő nagy növények stabilitást és szilárdságot biztosítanak. Az alábbiakban bemutatjuk az irodához tartozó népszerű, szerény virágokat fotókkal és nevekkel.

Ficus

ficusok az irodában

Az egyik legnépszerűbb növény, amelyet régóta használnak a nagy létszámú szobákban:

 1. Szervesen illeszkedik a szigorú irodai környezetbe.
 2. A Ficus edényeket olyan helyre kell helyezni, ahol szórt napfény esik rá..
 3. Télen jól növekszik fénycsövek alatt..
 4. Ez klasszikus a nagy létszámú szobákhoz, mivel képes aktívan tisztítani a levegőt, telítve azt oxigénáramlással.

Ficus inkább állandóan nő egy helyen. Átrendezéskor leveleket hullathat. Szereti a napfényt, ennek hiányában megáll a növekedés. Nem tolerálja a talaj túlzott nedvességtartalmát.

A ficus fő hátránya a porgyűjtő levelei. Naponta törölje le őket nedves ruhával..

Monstera

monstera az üdülőterületenEzt a népszerű, nagy levelekkel rendelkező irodai virágot kórházakban, szanatóriumokban, iskolákban is okkal termesztik. A Brazília trópusain őshonos, kitartó, árnyéktoleráns, szerény növény Oroszországban fénycsövek alatt jól nő, faragott hatalmas levéllemezei szokatlan formájukkal gyönyörködtetik a szemet..

A Monstera -nak más neve is van “crybaby”, mivel az eső vagy a bőséges öntözés utáni különlegesség “könnycseppet ejt” (nedvességcseppek folynak a levelekből).

A növény könnyen tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket, a környező levegő szárazságát, és nem igényel hosszú ideig metszést. Aktívan nő nyáron +25, télen +20 fokos hőmérsékleten. Gyakorlatilag szagtalan, nem igényel évente újratelepítést, nem hullik a lombozat, hidratálja és tisztítja a kerek levegőt.

A hátránya, hogy a szörnyeteg sok helyet foglal el, növekedése közben hozzá kell adni a talajhoz. Csak akkor virágzik, ha optimális körülmények jönnek létre (hosszú nappali órák, levelek permetezése, kötszerek felhordása).

Yucca (dracaena)

yucca az irodábanA virág jól tűri a napot és a meleget, hiszen hazája Mexikó a forró sivatagokkal. Ugyanezen okból kifolyólag az üzem nem alkalmas ablak nélküli irodába vagy árnyékos, félpincékbe, ahol kevés a nap..

A szállás szabályai

virágok elhelyezése az irodában

Az irodai virágok nemcsak gyakorlati szerepet töltenek be (a levegő tisztítása és oxigénnel való telítése), hanem esztétikai is:

 1. Helyesen be kell illeszkedniük a belső térbe, hogy egyetlen kompozíciót alkossanak, amely nemcsak az alkalmazottak munkaerejének mozgósításában, hanem a füstszünetek és ebéd közbeni rövid távú kikapcsolódásukban is hasznos lesz..
 2. A zöld virágszigetek hiánya az irodában elszegényíti, kőketreccé varázsolja, de a túlbőség is elfogadhatatlan..
 3. Nagyszámú növény esetén az iroda télikertnek vagy üvegháznak tűnik, és nem munkaszervezéssé, hanem üdülőterületté varázsolja. Mindennek mértékkel kell történnie.
 4. A virágok elhelyezkedése is fontos. A nagy irodai üzemeket általában fogadószobákban, várótermekben, vezetői irodákban helyezik el. Ott organikusnak tűnnek. A kicsiket az alkalmazottak asztalára, ablakpárkányra, virágpolcra helyezik.

Ne helyezzen virágcserepeket radiátorok közelébe, légkondicionálók alá vagy huzatba. Ez rossz nekik..

Az irodai virágok az életet adó természet egy darabja a városi kő dzsungelben. Ideális esetben könnyű, feltűnő aromát kell árasztaniuk, illeszkednek a belső térbe, és minimális karbantartást igényelnek..

A legjobb virágok kiválasztása az irodához – videó

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org