15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen gondozásra van szüksége a hibiszkusznak otthon?

A beltéri hibiszkusz csodálatos szépsége A fotón látható hibiszkusz, az otthoni ápolás keveset igényel, de a pozitív kézzelfogható. Hatalmas virágok, gyönyörű levelek – messze a háziállat minden előnyétől. A hibiszkusz számos fajtája közül csak a kínai rózsa telepedett le emberi lakásokban. Különösen szeretjük a beltéri hibiszkuszt egy tágas vidéki házban, amelyet a felső szobába telepítettek, így reggeltől estig fényáram ömlik rá.

A beltéri hibiszkusz hasznos tulajdonságai

A hibiszkusz talizmánként működik a házban tartózkodók számára A feng shui szempontjából a képen látható beltéri hibiszkusz vonzza a jót a házba, elnyeli a fekete energiát, védi az embereket. A hibiszkusz képes felszívni a káros anyagokat a levegőből, ezáltal megtisztítva azt. De ennek a növénynek a virágaiból főzeteket készíthet, amelyek segítenek a belső betegségekben..

Mindig friss levegő van a szobában, ahol a hibiszkusz állA levelek és virágok infúziói segítenek megtisztítani a bőrt, a levelekből származó pépet felforralják és felforralják. Tehát egy otthoni elsősegélycsomag egy gyönyörű növényben van elrejtve.

A hibiszkusz teát, sokak kedvenc italát, hibiszkuszvirágból nyerik. Jótékony hatással van a hipertóniás betegekre, és segít a gyomornak megbirkózni a nehéz ételekkel..

A levegő párásítása a talaj felső rétegéből származó nedvesség elpárolgása miatt, a gyönyörű virágzó bokor elmélkedése egészséges levegőt hoz létre és enyhíti a belső feszültséget. Erről tanúskodik a fotón látható hibiszkusz..

A kínai rózsa otthoni tartalma

fiatal hibiszkuszÉvek telnek el, több transzplantációra lesz szükség, mielőtt a virág a kompozíció középpontjába kerül. Egy padlóedényben egy örökzöld fa sötét fogakkal levelekkel vonzza a vendégek csodáló pillantásait. Megfelelő gondossággal a beltéri hibiszkuszvirág sokáig él. Egy kis odafigyelést és törődést igényel:

  • a föld bizonyos összetétele és egy edény a növekedéshez;
  • jól megvilágított hely közvetlen napfény nélkül;
  • öntözés és etetés;
  • bokorképződés;
  • betegségek és kártevők elleni védelem.

A hibiszkusznak segítségre van szükségeEzenkívül az üzemnek meg kell felelnie a nyári és téli feltételeknek, és nem szereti a huzatot. A növény szenvedésének jele a levelek sárgulása, ejtése és a bontatlan rügyek.

Hogyan kell otthon ápolni a hibiszkuszt, a vásárlás pillanatától kezdve szakaszosan elemezzük.

Mint sok beltéri növény, a hibiszkusznak nincs szüksége növekvő cserépre. A növények ültetéséhez szükséges edények kiválasztásakor meg kell győződnie arról, hogy vannak vízelvezető lyukak, és jó vízelvezető réteget kell létrehoznia vagy hagyományos anyagokkal, vagy speciális Seramis granulátummal. Egy speciális készítmény használata telíti a talajt a beltéri hibiszkuszvirághoz szükséges mikrotápanyag -műtrágyákkal.

Az ültetésre szánt föld összetétele egyszerű:

  • agyaggyep – 2 rész;
  • levél és humusz talaj – egyenként 1 rész;
  • homok, szén, vermikulit – apránként adalékanyagként.

Virág átültetése egy tágas edénybeA növény fiatal korban történő átültetéséhez vagy újratöltéséhez évente egy nagyobb cserépbe kell helyeznie, de csak tavasszal. Az érettebb bokrot gyakrabban ültetik át, majd megváltoztatják a föld felső rétegét. Újratelepítéskor a régi sötét gyökereket tiszta eszközzel lehet levágni. Könnyű, fiatal gyökerek működnek a növény táplálkozásában..

A világítás nagy szerepet játszik a bokor dekoratív hatásában. A hibiszkusz nem virágzik az árnyékban, nyáron és télen a fényben kell állnia. Ha a nap perzsel, a beltéri hibiszkusz árnyékolást igényel. Nyáron a 18-25 fokos hőmérséklet kényelmes egy virág számára. De minél melegebb, annál gyakrabban öntözik és permetezik a virágot. Télen a hűvös, de nem alacsonyabb, mint 12 fokos hőmérsékleten tartás nyári viráglázadást vált ki.

Öntözze a növényt lágy, ülepített vízzel, klórnyomok nélkül. A rossz öntözés gyakran provokálja a betegségeket. Ezért lehetetlen túlszárítani a növényt – lehullja a leveleket és a virágokat..esik a hibiszkusz lombja A gyökerek el fognak rothadni a túlcsordulástól, és ennek következményei lesznek. Kemény, hideg és rozsdás víztől a levelek sárgulnak, amit a fotó is bizonyít, hibiszkusz otthon, nem megfelelő gondossággal.

A jó fejlődés érdekében a növény gyakori etetést igényel a virágzás során. Tavasszal a zöld tömeg kialakulásához a növénynek nitrogénre van szüksége, de nem sokra. A buja virágzáshoz a hibiszkusznak foszforra van szüksége. És a bokor jó fejlődéséhez kálium szükséges. Jobb, ha megvásárol egy kész kompozíciót az oldható műtrágyákból a virágos növények számára.

A régi bokor megfiatalításaA jó virágzás érdekében az otthoni gondozásra szánt beltéri hibiszkusznak metszeni kell a hajtásokat. A virágok csak fiatal gallyakon képződnek. A metszés után az ág új hajtásokat ad, amelyeken virágok képződnek..

A kínai rózsa tenyésztési módszerei

a hibiszkusz dugványokkal történő szaporításaVirágot szaporíthat magvakkal, dugványokkal. A legegyszerűbb módja a fogantyú beszerzése. Amikor a növényeket metszik, a tetejét használják a szaporításhoz. Csírázza a dugványokat vízben vagy nedves homokban meleg helyen. fiatal hibiszkusz a dugványokbólA megjelenő gyökerek kissé megnőttek és állandó helyen gyökereznek, legfeljebb 10 cm átmérőjű üvegben. Megfelelő gondossággal egy új növény virágzik ugyanabban az évben.az első hibiszkusz virágzás

A palántákat tavasszal ajánlott magvakból termeszteni. A csírázást alsó, 25-27 fokos melegítéssel végezzük. A palánták két valódi levél megjelenése után merülnek. A fiatal növények a harmadik évben vagy később virágoznak..

Beteg növény gondozása

hibiszkusznak segítségre van szükségeHogyan kell ápolni a hibiszkuszt, ha beteg? Elemezni kell, hogy a virág miért hullatja a leveleket vagy a virágokat. Az első dolog, amit meg kell tenni, a megfelelő fogva tartási feltételek megteremtése. Ha a betegségnek nem sikerült krónikussá válnia, az eredmény két hét múlva lesz észrevehető..

beteg hibiszkuszA bokrok rovarfertőzésének megelőzésére használhat zuhanyzót a levelekhez, a víz elmossa a port, a levéltetveket, és megakadályozza, hogy a pókatka telepeket szervezzen. A hagyományos tisztítási módszerek után vegyszereket használnak.

Elemezzük a fő okokat és azok megszüntetésének módjait:

Probléma Ok Megoldások
Kártevők támadják meg Gyengült növény. Használjon védőfelszerelést, ültesse át új talajba.
Bakteriális gombás betegségek Hideg, nyirkos, sötét. Javítani kell a tartási körülményeket, felül kell vizsgálni a gyökereket transzplantációval, gombaölő szerekkel kell kezelni.
A levelek sárgulnak, az erek zöldek Öntözés hideg kemény, klóros vízzel, hideg és nedves. Változtassa meg a fogva tartás körülményeit, változtassa meg a talajt, adjon hozzá vas -vitriolt az öntözővízhez. Melegítse fel a hibiszkuszt. Védje a huzatot.
Nincs virág és rügy Sok nitrogén, télen a növény nem pihent a hűvösben. Javítsa a világítást, teremtse meg a feltételeket a veseképződéshez, csökkentse a nitrogén arányát a műtrágyákban.
Rügyek és rügyek hullanak A hőmérséklet és az őrizet feltételei drasztikusan megváltoztak. Tegye meleg helyre, táplálja foszforral, ellenőrizze a rovar kártevőket. A virágzás során nem fordíthatja meg az edényt, és nem változtathatja meg a helyét..

Ilyenek a beltéri hibiszkusz rossz közérzetének egyszerű okai.

Beltéri hibiszkusz ápoló videók

Previous Post
Ültessen Kadlubitsky diót
Next Post
Καλλιέργεια αρακά σε εξωτερικούς χώρους