15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cellogin orchidea: fajták termesztése, szaporítása és gyűjtése

cellogin orchidea A virágzat hófehér vízesése, amely a zöldek smaragdfátyla alá borul, még a legkifinomultabb virágtermesztőktől is eláll a lélegzetétől. Az ilyen fényes dekoratív tulajdonságok mellett a cellogin orchidea meglep a sokféleségével – több mint 200 fajtával.cellogin orchidea a vadonban Mindegyik sikeres termesztéséhez elegendő betartani az egyszerű követelményeket:

 • tartsa be a pihenőidőket a fogva tartás hűvös körülményeinek megteremtésével;
 • gondoskodjon a virágcserép magas páratartalmáról;
 • válasszon egy porózus hordozót a gyökérzet jó szellőztetéséhez.

Ennek a családnak a nemzetsége az epifitákhoz tartozik, amelyeket más kultúrák gyakran támaszként használnak. Azonban önmagukból táplálkoznak..

Fő jellemzőjük az olthatatlan nedvességszomj. Ezért, mielőtt luxus kiállítást vásárolna, érdemes megfontolni annak lehetőségét, hogy kedvező feltételeket teremtsünk annak fenséges jólétéhez. Lásd: orchideák típusai – fotók és nevek.

Cellogin orchidea: termesztési jellemzők

Találkozzon egy egzotikus virággal a Himalája szurdokában, valamint az Indiai vagy a Csendes -óceán partján. A szubtrópusi / trópusi éghajlat az áthatolhatatlan dzsungellel párhuzamosan kiváló feltételeket teremt az ilyen “szépségeknek”. Sajnos lehetetlen hasonló beállítást létrehozni a házában vagy a lakásában. Ennek ellenére mindenki tehet valamit.

Ültetési titkok

fazék orchidea -csellónakA cellogin orchidea sikeres ültetésének első lépése a cserép kiválasztása. Szélesnek kell lennie, de nem mélynek, mivel a gyökerek szélességben nőnek, nem mélységben. A legjobb megoldás az átlátszó tartályok. Azonban mind az alján, mind az oldalán lyukaknak kell lenniük. Az alján vízelvezetést kell elhelyezni – egy réteg expandált agyagot.

Ha a termelő szubsztrátot vásárol a boltban, akkor érdemes finom szemcsés keveréket venni. Több mint fele fenyőkéreg. A bomlott lombhullató komposzt nem felesleges összetevő..

A cellulogin orchidea számára laza, könnyű és porózus talaj jön létre, amely hosszú ideig képes megtartani a nedvességet.szubsztrát az orchideák számára Az alábbiakban bemutatjuk az ilyen kompozíciók lehetőségeit:

 1. Kötelező elem a fenyőkéreg. A frakciók maximális mérete 1 cm.
 2. A fertőtlenítő összetevő a szén. Egyesek zúzott formában adják hozzá, míg mások darabokra rakják..
 3. A laza alap sphagnum mohából vagy kókuszrostból áll. Kipróbálhatja a hungarocellt is. Annyit vesznek, mint az összes többi részt.
 4. Műtrágyák. Tőzegtalaj (akár 15-20%, mert megégeti a gyökereket), zúzott páfránygyökér vagy lombhullató komposzt kiváló takarmányként szolgál.

Mégis vannak nagyon hosszú gyökerű fajták (coelogyne fimbriata, ami rojtos). Ezért azt tanácsolják, hogy speciális blokkok tetején nőjenek.. speciális blokk az orchideák számáraA rizómát drót segítségével rögzítik a fenyő kéregére. A kapott tárgyat sűrű sphagnum moharétegbe csomagolják. Ennek eredményeként a mintát a szokásosnál gyakrabban kell öntözni és permetezni..

A reprodukció finomságai

szaporodás a rizómák felosztásávalTúl gyakran lehetetlen megzavarni a virágcserép gyökérzetét. Ezt a legjobb 3 évente megtenni. Néha a tevékenységeket extrém esetekben hajtják végre:

 • betegségek vagy kártevők jelenléte;
 • ideje megosztani a bokrot;
 • szegény aljzat cseréje.

Amikor a bokor túl sokat nőtt, és a fiatal hajtások messze túl vannak a tartályon, akkor az orchidea készen áll az átültetésre. A tenyésztést a rizómák felosztásának módszerével végezzük. cellogin orchidea az átültetés utánA folyamat alapelve: minden új palántán legyen fiatal és öreg álbimbó (2-3 db). Ugyanakkor fontos megvizsgálni a gyökérrendszert, hogy jól fejlett legyen..

Az edényt nagyon óvatosan permetezzük, lehetőleg a moha fölé, hogy ne gyűljön össze nedvesség a bokor közepén. Nyáron az eljárást naponta kétszer megismételjük..

Ezután talajkeveréket készítenek: kiváló minőségű kéreg, kókuszrost és sphagnum. Az aljára tágult agyagot fektetnek. Ezután követik az orchidea ültetésének alapvető szabályait. A következő technikát használják:

 • vegye ki a virágcserepet az edényből;
 • távolítsa el a régi aljzatot;
 • távolítsa el az elhalt gyökereket;
 • a bokrot steril pengével darabokra vágja, hogy ne legyenek repedések;
 • a szeleteket megszórjuk zúzott szénnel (aktív vagy szén);
 • külön tartályokban ülve;
 • rögzítse a stabilitás érdekében.

pseudobulbs orchideákA további gondozás nagymértékben függ a palánta fejlettségi fokától. Először mérsékelt öntözésre lesz szüksége. Az új gyökerek megjelenésével a talajt sokkal gyakrabban nedvesítik és rendszeresen permetezik.

A virágcserép mellé víztartályt helyeznek úgy, hogy a páratartalom 50%legyen. A fenti intézkedések sikeresek lesznek, ha időben észlelnek változásokat egy hegyi növény fejlődésében..

Ismerkedés a cellulogin orchideák népszerű fajtáival

virágzó celloginFajtáiban sok különbség van. Pedig a nemzetség megkülönböztető jellemzője a szimpodális növekedés, azaz vízszintes, nem függőleges. Például a Coeloginum cinquefoil hajtásai a szezon végén leállnak. Pihenés után fiatal hajtások jelennek meg oldalán. Alapjukon pszeudobulbák képződnek, amelyek lehetnek gömbölyűek vagy szögletesek. A virág szerkezete egyedi: 5 hosszúkás szirom luxus alsó ajakkal kombinálva.

A cellogin család képviselőinek (különösen a cristata orchideának) 2 szunnyadó periódusa van. Az első októberben kezdődik, így az öntözés minimálisra csökken. Az edényt hűvös helyiségbe (+ 12 °) helyezzük. A második március közepén jön, amikor az izzók ráncosodni kezdenek..

Massange a maláj szigetcsoportról

orchidea celogin MassangeA szakértők megjegyzik, hogy megfelelő gondossággal a kultúra évente többször virágzik. A legtöbb esetben májusban vagy júniusban kedveli a tulajdonosokat. 2 hétig élvezhetik a csodálatos szépséget. A masszázs coeloginja könnyen felismerhető a következő jellemzők alapján:

 • nagy (szélesség – 10 cm) és hosszú (50 cm) levelek durva erekkel;
 • teljes kocsány 60 cm hosszú;
 • apró virágok (15-20-tól) krémes árnyalatúak, leopárdszerű, hosszúkás ajakkal;
 • kúp alakú pszeudobulbák (10-12 cm-ig), amelyeket finom barázdák borítanak.

A nemzetség más tagjaival ellentétben a melegebb éghajlatot részesíti előnyben. Ezért, amikor egy virágcserepet hideg helyiségbe visz át, fontos, hogy alaposan figyelemmel kísérje annak „jólétét”. Ha egészséges, akkor minden tömörített hajtásból mindig virág nyíl képződik..

Egyes termesztett fajtákban virágszárak fejlődnek a növekedés kezdetével. Ezért öntözik mind a rügyek növekedési időszakában, mind a virágzás után. Ebben a pillanatban rakják le a fiatal leveleket / gyökereket.

Rohussena meglazítja a haját

cellogin rohussen orchideájaAmikor ez a Malajzia trópusi lakosa virágzik, eredeti nyakláncot képez krémszínű, kis rügyekből (kb. 50 db). Ez a hawaii “füzér” februártól áprilisig díszíti a házat. Ugyanakkor a virágzat kellemes citrom illattal tölti meg a házat..

cellogin Rohussen egy virágcserépbenAhhoz, hogy megértsük, hogyan neveljük Rohussen csellóját, nincs szükség különleges tehetségekre. A rendszer továbbra is szabványos. Az aljzat nedvesedik, ahogy szárad. Az öntözés fokozódik pszeudobulbák lerakásakor és kocsány kifejlesztésekor. Virágzás után a virágcserépnek pihennie kell.

Hidegvérű Kristata

orchidea cellogin ChristataCsodálatos fajta hófehér virágokkal, amelyek kivételesen magasak a Himalája hegységében. A rokonoktól eltérően a kultúra nyugodtan tolerálja a hideget, mivel havas dombok közelében nő. Ezért nagyon egyszerű otthon ápolni Kristata csellóját. Ez 2 pihenőidő betartására korlátozódik, amelynek jellemző jellemzője az éjszakai hőmérséklet -csökkenés (+ 12 ° C). Bár az öntözés ilyenkor csökken, a virágcserép körül a páratartalom 70-80% között marad.

Egyes kertészek ezt a fajtát loggiákon (üvegezetten) termesztik az északi oldalon. Válasszon árnyékos helyet, szórt fény hozzáféréssel.

A tarajos növény (Cristata) botanikai leírásában fontos megemlíteni gömbölyű, enyhén megnyúlt álhüvelyeit (3-5 cm). Két húsos levél rajzolódik ki belőlük, amelyek közepén nyíl nő 3-8 hófehér virággal. Némelyikük átmérője eléri a 10 cm -t..cselló fésű

Itt csak néhány fajtája van a cellulogin orchideának. Külön -külön felfedezheti az olyan fajtákat, mint a frottír, gyönyörű, lecsüngő (Flacida másik neve) vagy a Pandurata. Formájuk és színeik változatossága lenyűgözi a legigényesebb virágtermesztőket is..

Cellogin orchidea otthon – videó

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org