15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?

Trágya beltéri orchideákhoz A beltéri növények hatékonyabb és hosszú távú virágzásához különféle komplexeket használnak. Az orchideák műtrágyáját a növény sajátosságainak figyelembevételével fejlesztették ki. A kompozíciókat a növekedési időszak bizonyos pontjain használják, és csak egy egészséges virághoz. Még az “orchideáknak” címkével ellátott műtrágyákat is óvatosan és a címkén feltüntetettnél alacsonyabb koncentrációban kell alkalmazni..

A műtrágyák használatának alapvető szabályai

A műtrágyák fő hatóanyagai a nitrogén, a foszfor, a kálium. A címkéken százalékban N: P: K jelöléssel vannak ellátva. Ha növelni kell a zöld tömeget, több nitrogén szükséges a virágzáshoz – foszfor, és a kálium felelős a vitalitásért és a sejtfolyamatokért. A komplex készítmények nyomelemeket tartalmaznak. A vitamin koktél egy orchidea számára ugyanolyan hasznos, mint az emberek számára.

Az orchideák műtrágyájának használatára vonatkozó szabályok:

 • műtrágyák nem használhatók az átültetés és a növény adaptációja során;
 • figyelje meg a megtermékenyítés idejét a biológiai ciklus alapján;
 • ne trágyázza az orchideákat a virágzás alatt, valamint a kezelés vagy a rehabilitáció során;
 • a gyökérkötést csak öntözés után végezzük, hogy ne okozzunk kémiai égést a gyökerekben;
 • etetni orchideákat, a fogva tartás körülményeitől függően, de legfeljebb havonta kétszer.

Trágya a levelek sárgulásától Az etetés gyakorisága a környezettől függ. Forró nyáron és a téli rövid napokon óvatosan, havonta egyszer táplálkoznak.

A virágzáshoz használt orchideák műtrágya összetétele 4: 6: 6. A fejtrágyázást abban az időszakban használják, amikor a növény erősödik a hosszú virágzáshoz, de két héttel az első rügy megnyitása előtt a trágyázó öntözést leállítják.

A műtrágyákat óvatosan kell használni. A növény által nem asszimilálódó anyagok, amelyek az aljzatban maradnak, megmérgezik. Az orchideák etetés nélkül fejlődnek és virágoznak, a túladagolás halálhoz vezethet.

Fiatal orchideák megtermékenyítésekor a gyökérzet és a levelek felépítéséhez 4: 3: 3 összetételt kell használni. A virágüzlet elsősegélycsomagja a fő tápanyagok különböző arányú készítményeit tartalmazza. A virágüzletek szívesen használnak jól ismert gyártók bevált kompozícióit az orchideák gondozásában – “Miracle Garden”, Bona Forte, “Oasis”.

Speciális műtrágyapálcák orchideákhozÖn ellenőrizheti, hogy a műtrágya alkalmas -e az orchideákra:

 • savasság pH 5-7;
 • a tápanyag sók alacsony koncentrációja;
 • a kelátok oldható formái;
 • a kompozíciónak tartalmaznia kell mikroelemek adalékanyagait, összetettnek kell lennie;
 • stimuláló adalékanyagok jelenléte növeli a gyógyszer értékét.

A szerves műtrágyák használata veszélyes az összetétel kiszámíthatatlansága és a nagy mennyiségű nitrogén miatt.

A különböző gyártók jól ismert műtrágyái lehetnek például a következő készítmények.

 1. Agricola, egy speciális ásványi műtrágya az orchideák számára. Könnyen használható. A készítmény minden szükséges anyagot tartalmaz oldható formában. A lombos öltözködéshez ezt az aeroszolos kompozíciót “Dr. Foley” -nek nevezik.
 2. A Bona Forte készítmények az orchideák teljes értékű táplálékát tartalmazzák vitamin -koktéllal és mikroelemekkel. A kínált gyógyszerek közül ez a legolcsóbb..
 3. A “Fasco” talajt és az azonos nevű készítményt kifejezetten az orchideák számára fejlesztették ki. Ebben az összetételben a kiegyensúlyozott étrend hozzájárul a fiatal növények gyors fejlődéséhez..

A gyártók új gyógyszereket bocsátanak ki, de óvatosnak kell lenni az orchideák megtermékenyítésekor. Használja a készítményt 10 csepp / liter oldat mennyiségben. A gyökértáplálást úgy végezzük, hogy az edényt 20 percig az előkészített oldatba merítjük. És az orchideák műtrágyával történő lombos öltözködését csak szükség esetén végzik el, hogy megszabadítsák a leveleket a klorózistól. Ebben az esetben a leveleket mindkét oldalra permetezik, és megpróbálják megnedvesíteni a légi gyökereket. Ezt követően szárítani kell a cseppeket, amelyek a szinuszokba estek. A feldolgozás során a virágokat le kell takarni.

A citokinin paszta alkalmazása orchideákon történő szaporításra

Citokinin paszta az alvó vesék felébresztéséreA baba otthoni orchideán való megjelenése ritka. Paszta, amelyben a citokonin hatóanyag stimulálja a sejtosztódást bármely biológiai objektumban. Emberben a hegeket ciklotin segítségével távolítják el, orchideákban, ez elősegíti a szunnyadó rügyek aktív növekedését.

Használja az orchidea pasztát úgy, hogy olyan helyen alkalmazza, ahol a mérleg alatt rügy alszik. El kell távolítania a védelmet, és egy kis pasztát kell felvinni a nyitott vesére. Ez provokálja a baba vagy virág nyíl növekedésének kezdetét. Csak egy hajtást kell hagynia a csomópontban, és el kell távolítania a többit. A gyökérzet erősségétől függően egyszerre legfeljebb 3 daganat növekedését lehet stimulálni. Ezek lehetnek gyerekek vagy virágok. Emlékeztetni kell arra, hogy az orchidea különösen gondos gondozást igényel a gyermekek intenzív növekedése során..

Az orchideák citokinin paszta használatával csecsemők előállításához szükséges műveletek sorrendjét az ábra mutatja.A citokinin paszta alkalmazásának sorrendje

A készítményt hűtőszekrényben tárolják, és nagyon kevés előkészítésre van szükség egy új orchidea vagy kocsány termesztéséhez.

Szükséges a stimuláns használata, a növény biológiai ciklusától függően. Jobb kora tavasszal, mielőtt az orchidea felébred. A kocsány csírázásához minimálisan kenje meg az alvó rügyet. A baba megszerzéséhez több pasztát kell felvinni, gyufafejjel.

Ne használja a pasztát stimulációra olyan legyengült növényeken, amelyeket betegségek vagy kártevők érintettek. A fiatal növények, amelyek nem töltötték be a két évet, és nem rendelkeznek 6 levéllel, nem állnak készen a szaporodásra. A rügy kifejlődik, de maga a növény meghalhat a túlmunkától..A citokinin paszta használatának eredménye

A pasztával való munkavégzés során védőkesztyűt kell viselnie. A készítményt pontra kell felhordani, ne véletlenül essen a levelekre vagy a gyökerekre..

A citokinin paszta -videó használatának tapasztalata

Previous Post
Fotók és pozsgás növények nevei az otthoni termesztéshez
Next Post
Πέργκολα σταφυλιών Diy
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org