15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fotók és pozsgás növények nevei az otthoni termesztéshez

pozsgás növények fényképei és nevei A növények, amelyeket a természet speciális szövetekkel látott el a víz tárolására, különböző típusú pozsgások. Összeállítottunk fotókat és pozsgás növények nevét, amelyek leggyakrabban otthonunkban találhatók. Nincs közös eredetük, és az idővel kialakult jellegzetességeket ugyanazok a növekedési feltételek magyarázzák. Pozsgások különböző családokban találhatók. Például az aroidok, amelyek több mint 3000 növényfajt tartalmaznak. Az afrikai zamatos zamioculcas is közéjük tartozik..

A pozsgás növények fő típusai

levél zamatos Mik azok a pozsgás növények? Kétféle – szár és levél.

Az általános alkalmazkodási mechanizmusok és tulajdonságok ellenére nagyon különböznek egymástól:

  1. Származik. A nedvesség megmarad a növényi szárakban, amelyek jelentősen megvastagodtak és bordázottak lehetnek. Leveleik végül nagyon kicsik lettek, vagy tövisekké váltak. A víztároló szövet különösen a szár és a kéreg magjában van kifejlesztve. Sok kaktusz az amerikai sivatagokból és az euforbia az afrikai száraz vidékekről szárpozitívnak számít. A kaktuszfélék szára nagyon változatos. Nagyon lédúsak, nem túl telített zöldek és teljesen levelek nélkül. Az állatok elleni védelem és a nedvesség jobb lecsapódása érdekében a növény szárát éles tüskékkel vagy hosszú szőrrel lehet bevonni. A bordázott felületnek köszönhetően, amely elősegíti a fény jobb eloszlását a felületen, a transzpiráció – a nedvesség párolgása a kaktuszok külső szervein keresztül minimális. A vízfogyasztás általában nagyon alacsony, mivel a különböző cukrokat és szerves savakat tartalmazó sejtnedv olyan gélt tartalmaz, amely szükség esetén megduzzasztja és visszatartja a vizet.
  2. Leveles. A növények vastag, húsos levelekben tárolják a vizet. A jól ismert beltéri aloe és haworthia leveles pozsgás növények. Lombos pozsgás növényeket láthat az Orosz Föderációban száraz, jól felmelegedett homokos területeken. Leggyakrabban a köcsög családhoz tartoznak. Ezek a sedum (Sedum) vagy a fiatal (a szívós (Sempervivum) elavult neve) nemzetségekhez tartozó fajok.

A pozsgás növények a legtöbb száraz helyen és sivatagban gond nélkül túlélő növények. Egyedülálló mechanizmusokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hosszú ideig megtartsák a nedvességet nagy térfogatban..

Sok növény levét azonban mérgezőnek ismerik el, ezért kerülik az állatok és madarak fogyasztását. A kivétel a biztonságos fajok. A pozsgás növények fényképei és nevei az alábbiakban láthatók..

Ilyen különböző virágok pozsgás növények

csodálatos zamatosA pozsgás növények a szükséges nedvességet a talajvízből, a harmatból, a ködből nyerik, vagy elnyelik az esőben. Hogy ezeket a folyamatokat hatékonyabbá és sokkal intenzívebbé tegyük, a pozsgás növények hosszú gyökerekkel rendelkeznek, amelyek elérik a víztartó réteget, és szinte a felszínen helyezkednek el, amelyek segítségével a növények elnyelik az esővizet. A vastag levelek, valamint a bordázott szárak eső után nedvességgel töltik meg és kiegyenesítik a redőket. Ellenkező esetben nem tudtak volna ilyen mennyiségű folyadékot megspórolni..

A pozsgás növények igénytelenek. És jól telelnek mérsékelt éghajlaton. Például a Kanadából vagy az Alpokból, valamint Észak-Amerika lábától származó növények meglehetősen fagyállóak. A leggyakoribb utcai pozsgás növények a fiatalított (“kő rózsa”) és a sedum. Kertészeti növényeknek minősülnek..

A beltéri növények kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Bármilyen belső teret díszíthetnek, még elégtelen megvilágítás mellett is. Ezek a virágok jól nőnek egy alacsony hőmérsékletű helyiségben, de további nedvességet igényelnek. Általában akváriumok és kis dekoratív szökőkutak mellett termesztik..

Nem kell permetezni a leveleket, a pozsgás növényeknek tiszta friss levegőre van szükségük. Meleg időben nyisson ki egy ablakot vagy ablakot a közelükben. Télen a levegő hőmérsékletének +10 ° C körüli vagy még ennél is alacsonyabbnak kell lennie.

Fényképek és pozsgás növények nevei, amelyeket maga is termeszthet

Gyors növekedésük és szerénységük miatt a pozsgás növények meglehetősen népszerűvé váltak az otthoni virágkertészetben..

Az agave látványos dekoráció nagy szobákhoz

zamatos agaveAgave Közép -Amerikából érkezett vendég. Oroszországban leggyakrabban amerikai agavé (Agave Americana) található. Ez egy nagy díszítő zamatos növény, rövid, vastag szárral és rozettába gyűjtött levelekkel. Optimális körülmények között hossza elérheti az 1,5 m -t vagy annál többet. 6-15 éves korban virágzik, magas, 6-12 m hosszú nyilat hoz létre, amelyen akár 17 ezer virág is megjelenik. Ezt a fajta agavét hatalmas termek és termek díszítésére használják..

A kompaktabb Funka agave termeszthető közönséges városi lakásban vagy magánházban. Ez a növény nem foglal sok helyet. Szürke-zöld leveleinek végén barna tövis nő. Otthon köteleket és zsinegeket, sőt csomagolópapírt is gyártanak sokféle agavéból. Az édeskés gyümölcsléből pedig helyi italok készülnek – mezcal és pulque.

Házi orvos-Kalanchoe

zamatos aloeKalanchoe egy másik híres pozsgás növény, amelyet sokan az ablakpárkányon nevelnek. Ez a Tolstyankov család képviselője. A különböző Kalanchoe levelek lehetnek ülők vagy levélnyélűek, erősen vagy gyengén metszettek. Amikor a növény virágzik, esernyő képződik, fehér, lila, sárga vagy piros virágokkal..

Kövér nő – pénzfa

Kövér nőCrassula – sokan kövér nőnek nevezik ezt a virágot. Az amatőr virágtermesztők leggyakrabban pursula crassula -t termesztenek, amelyet népiesen “pénzfának” neveznek.

Nem kell félni a faucariától, nagyon szép

gyönyörű faucariaA Faucaria egy furcsa dél -afrikai növény, amelynek levelei egy ragadozó nyitott állkapcsára hasonlító növekedésben végződnek. Ez a zamatos sokat nőhet. Normális feltételek megteremtéséhez sok helyet kell kiosztania..

Haworthia gyöngy – kicsi és kompakt

haworthia gyöngyAzok, akik nem ilyen nagy növényeket akarnak termeszteni, figyeljenek a gyöngyhaworthiára. A pozsgás fénykép és neve fent található. A növény típusa nagyon eredeti. És a gömb alakú rozetta átmérője nem haladja meg a 15 cm -t. Ennek a zamatnak a levelei vastagok, könnyű szemölcsnövekedéssel.

A beltéri pozsgás növények nevével ellátott fotón ezen növények összes előnye észrevehető. Dekoratív megjelenésük és a virágok szépsége arra készteti, hogy otthon rendezze őket, és figyelje fejlődésüket..

A beltéri pozsgás növények fajtái – videó

Previous Post
תמיכה אמינה בגפנים – עשה זאת בעצמך סורג גינה
Next Post
Πώς να ταΐσετε τον άνηθο εάν αναπτύσσεται άσχημα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org