15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Orchidea betegségek és növénymentési technikák feltárása

A kedvenc orchideám beteg Nem probléma, ha egy gyönyörű pillangóvirág van a házban. A nem megfelelő gondozás az orchidea betegség oka. Az amatőrök tanácsa időnként pont az ellenkezője. Vannak jelek, amelyek segítségével még egy tapasztalatlan amatőr is megérti a levelek színének és alakjának megváltozásának okát. A nem megfelelő gondozás és annak következménye akkor következik be, ha nem tartják be az orchidea tartásának alapvető szabályait.

Fotók az orchidea betegségekről és azok kezeléséről leírással

Phalaenopsis orchidea fagyás A növény nem reagál azonnal a tartalom megsértésére. A következmények néhány napon belül jelentkeznek, amikor a virágkötő már elfelejtette a történteket. Ezért csak a növényhez való gondos hozzáállás és az ellátási rendszer segít elkerülni a betegségeket. Az orchidea kiválasztásakor mérni kell a fajta feltételeit és követelményeit. Tehát vannak olyan fénykedvelő fajták, amelyek még a déli ablakon is élhetnek árnyékolással, például a Wanda. Az árnyékot szerető Phalaenopsis orchideát gyakran tenyésztik. Figyelembe kell venni a különböző orchideák gondozásának finomságait.

Az orchidea leggyakoribb fajtája a Phalaenopsis. Könnyebb gondozni, ha szobában tartják..

Annak érdekében, hogy ne csodálkozzon, ha az orchidea beteg, mit kell tennie, el kell kerülnie:

 • helytelen öntözés;
 • száraz levegő a virág körül;
 • nem megfelelő világítás;
 • hőmérséklet -összeomlás;
 • alultáplálás és túltáplálás;
 • rovarok és levegő által továbbított betegségek;
 • nyissa ki a fertőzött sebeket a növényen.

A nem megfelelő karbantartás következményei az üzem gyengülésében nyilvánulnak meg. Az orchideák gyakran szenvednek a túlzott figyelemtől. Az orchidea -betegségek csoportokra oszthatók:

 • helytelen elszigetelési rendszer;
 • paraziták által okozott betegségek;
 • gombás, vírusos és bakteriális betegségek;
 • mechanikai sérülés.

Bármely orchidea betegség elhanyagolással kezdődik..

Világítás

A levelek égése a közvetlen napsugarak hatásáraA nem megfelelő megvilágítás a lapok égését okozhatja. Még a tavaszi nap is végzetes lehet, ha az orchideát fokozatosan nem tanítják meg rá. A megvilágítás hiánya hosszú növekedéshez vezet. Ha nem javítják a helyzetet, a virág meghal. A mesterséges megvilágítást hideg izzó lámpákkal kell elvégezni, legalább 30 cm -re a lemeztől. Egy izzólámpa égeti a lapot.

Locsolás

Az évekig tartó túlzott öntözés a vontatólemezek elvesztéséhez vezethetHa az orchidea levelei hervadnak, az egyik ok az öntözési rendszer megsértése lehet. Az orchidea átlátszó falakkal rendelkező edényben nő. A gyökerek részt vesznek a fotoszintézisben, és nedvességet juttatnak a levelekhez. Ezért a levelek letargiája a növény hosszan tartó kiszáradása vagy a túlzott öntözés miatt következik be. Ha a növény nyáron nagyon száraz, és még száraz levegővel is, a levelek elveszítik a húzást. Annak érdekében, hogy ne okozzon üvegházhatást, a helyiséget szellőztetni kell. Fontos, hogy az öntözések között a gyökerek teljesen megszáradjanak. Egy folyamatosan nedves aljzatban gyökérrothadás kezdődik, és az orchidea levelei is elsorvadnak.

Ha a növényt öntözéskor vízzel telítették, és egy napra elfelejtették, akkor a levelek megduzzadnak. Ez azt jelenti, hogy a lemez vízzel telített, duzzadt és síró foltok jelentek meg rajta. Ebben az időben a növény sebezhető minden fertőzéssel szemben..

Az orchidea virágok különböző illatúak, de nem okoznak allergiát. A rothadt hús illata és a vanília aromája egyfajta virágot hoz létre. A jobb beporzás érdekében a szirmok tartják a látogató rovart.

Az ödéma különösen veszélyes, ha hűvös időben túlöntözik. Körülbelül 15 fokos hőmérsékleten csökkenteni kell az öntözést, a síró foltokat szűrőpapírral kell szárítani, hogy ne növekedjenek. Ebben az időben nem permetezheti az orchideákat a levelekre..

Az orchidea lombjának duzzanataHa a huzat huzamosabb ideig nulla fok alatti hőmérsékleten van, a növény elpusztul..

A legyengült orchideák megtelepítik a spórákat és a micéliumokat. Rothadás képződik. Néha növényeket vásárolnak gumókkal a leveleken, amelyekben a fertőzés szunnyadó. A fertőzés a talajon keresztül, levegővel történhet.

Micélium egy phalaenopsis levélbenAz orchidea leveleinek gombás betegségei a képen láthatók.

A Phalaenopsis levelein található micélium gumóit nem lehet kinyitni. Jobb elpusztítani az ilyen leveleket, hogy ne terjessze a fertőzést. Az új levelek tiszták lesznek.

A gyökereket a rothadás, a leveleket foltosodás, az antracózis és a lisztharmat befolyásolhatja. Minden betegségnek megvannak a maga tünetei, de az elsődleges még mindig a tartalom megsértése.

A rothadás különböző színű lehet – barna, fekete, szürke, de az orchidea csak a kezdeti szakaszban, az összes fertőzött terület kivágásával és fertőtlenítésével konzerválható. Új edényt és hordozót kell venni, sterilizálni kell a műszert. Ha a rothadás az egész gyökérben elterjedt, a növényt el kell pusztítani..

Korhadt gyökér a túlzott nedvességtőlA levélfoltot a bőséges öntözés és a felesleges trágyázás okozza. Síró foltok jelennek meg a húsos laza lemezen – ez egy folt. Meg kell változtatni a virág tartásának feltételeit, és el kell távolítani a növény összes érintett részét. A Phalaenopsis ebben az orchidea -betegségben szenved. Védekezésként a növényt szárítják és fungicidekkel kezelik..

Az antracózis egy másik betegség, amely levélfoltokkal kezdődik. Kis barna foltok nőnek, nekrotikus támadások jelennek meg. A magas páratartalom, a leveleken álló víz és a szellőzés hiánya okozza a betegséget. A kezelés hosszú távú. Szükséges eltávolítani az érintett részeket, a gombaölő szerrel végzett kezelés után 10 nap után háromszor.

A levelek antraktozisaHa az érintett leveleket fehér bevonat borítja a tetején, akkor ez lisztharmat. A párás, nedves meleg levegő szunnyadó spórák kialakulását idézte elő. Segít a kolloid kén, a Fitosporin és a fogvatartási feltételek változásában.

A vírusos betegségeket mozaiklevelek, apró foltok határozzák meg. Ezeket a rovar kártevők továbbítják, amelyek vektorok. Az ilyen betegségek nem gyógyíthatók. A növényt eltávolítják.

Miért jelennek meg ragadós foltok az orchidea levelein?

Orchidea hüvelyA levéltetvek, fehér legyek, lisztbogárok megtelepedhetnek a legyengült növényben. A lapok nedves ruhával való gyakori törlése esetén a kártevők gyorsan megtalálhatók, és nem lesz nehéz megszabadulni tőlük. A legnagyobb kárt az orchideáknak a pikkelyes rovar okozza, amely szorosan a levélre ül, levével táplálkozik, és ragadós titkot választ, amelyre egy kormos gomba telepszik. Ennek eredményeként ragadós foltok jelennek meg az orchidea levelein. A pajzsot alkoholos oldattal távolíthatja el. Ha sok kártevő van, a Fitoverm megmenti. De meg kell változtatni az edényt és a talajt..

Orchidea betegségekről szóló videók

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org