15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Növekvő módszerek és szabályok a columnea otthoni gondozására

a columnea otthoni gondozásának sajátossága A beltéri növények rajongói mindig készek eredeti kultúrát hozzáadni a gyűjteményükhöz. A columnea otthoni gondozásának növekvő módszerei és elvei lehetővé teszik e cél elérését. A növény csodálatosan illeszkedik egy miniatűr beltéri kertbe. A buja göndör zöldség és a bizarr virágok sok örömöt fognak okozni még az év legborzasztóbb napján is. Ismerkedjünk meg a trópusi kultúra sajátosságaival.

Egy szeszélyes tengerentúli vendég megjelenése

szeszélyes tengerentúli vendég A Columnea a számos Gesneriaceae családhoz tartozik. Először Közép- és Dél -Amerika trópusi esőerdőiben fedezték fel. Ott nő, magas füvekhez, puszta sziklákhoz és fatörzsekhez kötődik. A kolumnei húsos hajtásait először az ég felé irányítják, és idővel a talaj felé lépkednek.. a columnea fényes virágzásaA természeti környezetben a tudósok mintegy 200 fajta kultúrát számoltak össze. Némelyikük beltéren is gyökeret ver..

A legnépszerűbbek:

 • Farsang (fényes, fényes levelekkel rendelkezik);Columbia karnevál
 • Krakatoa (a rügyek vörös vagy narancssárga színűek);Kolumbusz Krakatoa
 • Sheidiana (a levéllemezeket kis bolyhok borítják);Kolumbusz Shandian
 • Argut (a virágzat kis csoportokban alakul ki);Kolumbusz Argut
 • Shida (a sárga rügyeken barna foltok vannak).Kolumbusz Shida

Az eredeti beltéri virágkolomeyát “repülő halnak” vagy “táncoló delfineknek” hívják. Az a tény, hogy rügyei furcsa cső alakúak, ezekre az állatokra emlékeztetnek. A levéllemezek szinuszaiban képződnek..

A virágzatot árnyalatokkal festik:

 • Piros;
 • sárga;
 • lila;
 • Narancssárga;
 • fehér.

Minden szirom egy sorban van elrendezve, ami eredeti formát eredményez. A virágzás február végén vagy március elején következik be, emelve a flórarajongó hangulatát.

columnea lépcsőzetes száraA Columnea szára teljesen borított, finom bolyhokkal borított. Nagyon sűrű tapintásúak. Valójában elég könnyen lebomlanak, ha gondatlanul kezelik. Eleinte felfelé nőnek, mint az esőerdőkben. Később azonban eső karaktert kapnak. Fényes levéllemezek nőnek a hajtás teljes hosszában. Szív alakúak vagy oválisak, hegyes hegyekkel. A levelek körülbelül 10 cm hosszúak..

Célszerű a kolumneya virágot lógó cserépben vagy speciális cserépben termeszteni..

Mezőgazdasági technikák otthoni columnea ápolására

mezőgazdasági technikák a columnea otthoni gondozásáraTengerentúli eredete ellenére a kultúráról könnyű megtanulni gondoskodni. Elég néhány agronómiai szabály betartása, amelyet szakértők adnak. Ennek köszönhetően egy egzotikus virág díszes rügyekkel jelenik meg az ablakpárkányon..

A kolumnák szisztematikus otthoni ápolása magában foglalja:

 • megfelelő hely kiválasztása;
 • megfelelő mikroklíma létrehozása;
 • termékeny talaj előkészítése;
 • öntözési feltételek;
 • felső öltözködés.

columbia a belső térbenA transzplantáció, a szaporodás és a rovar kártevők elleni védelem ugyanolyan fontos eljárásoknak számít. Tekintsünk részletesen minden folyamatot annak érdekében, hogy sikeresen alkalmazni tudjuk a gyakorlatban..

A szoba kényelmes területe

columnea területMint tudják, természetes környezetében a columnea leggyakrabban fákon nő. Sűrű koronájuk megbízhatóan védi a perzselő trópusi naptól. A virág helyének kiválasztásakor mindenképpen vegye figyelembe ezt a tényt..

Olyan helyeken helyezik el, ahol csak a szórt fény esik.:

 • ablakok keletre vagy nyugatra néznek;
 • egy tágas szoba falai;
 • veranda függönyös ablakokkal.

Ha a virágot a déli oldalra helyezzük, akkor a levéllemezek leégnek. Először barna foltokkal borítják őket, majd fokozatosan kiszáradnak. Miután egy trópusi vendéget “letelepítettek” az északi ablakon, a tulajdonosok a világítás hiányára ítélik. Legyünk figyelmesek a kultúra számára kényelmes hely kiválasztására..

Télen célszerű kiemelni a növényt egy speciális fitolamp segítségével.

Trópusi mikroklíma miniatűrben

trópusi éghajlat kialakításaA columnea virág otthoni gondozásának fontos aspektusa az egyedi környezet megteremtése. Először is gondoskodnak az optimális hőmérsékleti rendszerről. Nyáron a hőmérséklet 23 és 27 ° C között megengedett. Télen megpróbálják megakadályozni, hogy a hőmérő 19 ° C alá süllyedjen. A természetes nyugalmi időszakban a növényt hűvös helyre viszik, ahol a levegő csak 10-15 ° C-ra melegszik fel.az otthoni columnea gondozásának elve

A trópusi szőlő magas páratartalom mellett virágzik. Rendezze el egyszerű lépésekkel. A növényt rendszeresen permetezzük tiszta meleg vízzel..

A forró időkben mesterséges párásítót „teremkörnyezetet” építenek:

 • vegyen fel egy széles raklapot;
 • fedje le apró kavicsokkal;
 • töltse fel vízzel;
 • helyezzen egy edényt, amelyen növény található.

Az öntözést akkor végezzük, amikor a talaj felső rétege kiszárad. A serpenyőben álló vizet rendszeresen leeresztik, hogy megakadályozzák a mészképződést. Kívánt esetben egy speciális eszközt telepítenek a helyiségbe, amely automatikusan nedvesíti a levegőt

A fő oka annak, hogy miért nem virágzik a columnea, a túl magas levegő hőmérséklet a szobában..

Leszállási technológia

Columnea ültetési technológiaA trópusi termés érzékeny, de nem túl nagy rizómával rendelkezik. Ezért közvetlenül a vásárlás után a columneát új edénybe ültetik át. Egy sekély és tágas lehetőség megteszi. Az aljára vízelvezető réteget öntünk, a tetején pedig termékeny aljzatot.termékeny aljzat

A boltban vásárolják, vagy összetevőkből készítik:

 • lombos föld;
 • gyepes talaj;
 • tőzeg;
 • tőzegmoha;
 • faszén;
 • homok.

Az első két összetevő 4 részből áll. Tőzeg, kétszer kevesebb. A többi alkatrész elegendő egy darabban. A talaj minőségének javítása érdekében trópusi növényekre szánt műtrágyákat és néhány apró fűrészport használnak. A tartályt megtöltik a kész keverékkel, és a virágot óvatosan átültetik bele..

2 órával az eljárás megkezdése előtt a növényt vízzel öntik, hogy ne sérüljön a törékeny gyökérzet.

Trágyázás és reprodukció

az otthoni columnea gondozásának elveTrágyázza columnea -val az aktív növekedési időszakban. Ez általában tavasszal, ősszel és nyáron történik. A tápanyagokat legfeljebb 14 naponként alkalmazzák. Használjon kész műtrágyákat, amelyek foszfort és káliumot tartalmaznak.

tenyésztő columneaA columnea megfelelő gondozásával az otthoni virágszaporítás is lehetséges. Kora tavasszal vagy télen négy levélből álló vágást vágnak le a bokorból. Hosszának körülbelül 5 cm -nek kell lennie. Amikor 8 cm magasra nő, ismét új tartályba ültetik át..

Védelem kártevők és betegségek ellen

növényi kártevőkA legtöbb növényhez hasonlóan a columneát is különböző fertőzések befolyásolják. Ezek a helyiség rossz szellőzése vagy a túlzott páratartalom miatt keletkeznek. Ennek eredményeként szürke, bolyhos penész jelenik meg a hajtásokon és a levéllemezeken, ami a tenyészet szürke rothadással való fertőződését jelzi..

Távolítsa el a problémát ezekkel a gyógyszerekkel:

 • Fundazol;
 • Topsin;
 • “Zuparen”.

columnea kezelés phytoverm -elVannak esetek, amikor rovar kártevők telepednek a kolumba. Például lehet egy fehér legy. A levéllemezek hátán él, és gyakran repül a növény felett. Ha a tenyészetet pókatka támadja meg, akkor sárga foltok és pókhálónyomok képződnek a lombozaton. Idővel a lemezek kiszáradnak és tömegesen leesnek. A problémát a “Fitoferm”, “Akarin” vagy “Aktellik” vegyi anyagok segítségével oldják meg. A virágot 2-3 alkalommal, 4 napos intervallummal dolgozzák fel.

Az oszlop otthoni gondozásának elveibe mélyedve megértjük a folyamat egyszerűségét. Az ügy azzal kezdődik, hogy kiválasztunk egy megfelelő helyet, ahol a szórt világítás uralkodik. Ezután hozzon létre egy kényelmes mikroklímát a virág számára. Biztosítják a szükséges etetést, valamint védik a betegségektől és a rovar kártevőktől. Hadd találjon menedéket otthonunkban a trópusi liana.

Az átültetés jellemzői és a columnea otthoni gondozása – videó

Previous Post
A természet csodája vagy szokatlan alakú és színű ehető gombák
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαρότευτλα: κανόνες φύτευσης και φροντίδας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org