15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Violet Wittrock – a kerti telek színes díszítése

ibolya wittrock A Violet Wittrock az egyik leglátványosabb és legnépszerűbb kerti növény. A fényes virág árvácska vagy brácsa néven is ismert, gyakran használják kertek és virágágyások, parkok és terek díszítésére. A Wittrock ibolya népszerűsége a színes és vonzó megjelenésnek, valamint a könnyen növekvő és szerény gondozásnak köszönhető..

Violet Wittrock – jellemzők és leírás

növényi jellemzők Az ibolya Wittrock a komplex és elágazó törzskönyvvel rendelkező hibrid fajták közé tartozik. A kerti árvácskákat többféle ibolya – Altai, trikolor és sárga – keresztezésével szerezték be.

A Violet Wittrock jellemzői:

 1. A bokor szép, kompakt alakú, de félig terjedő is lehet..
 2. A növény magassága nem haladja meg a 20-30 cm-t.
 3. Tartozék gyökérrendszer, dedikált központi gyökér nélkül.
 4. A levéllemezek oválisak vagy tojásdadok, szaggatott szélűek, sötétzöld színűek, váltakoznak.
 5. A virágzat nagyon nagy – akár 8-10 cm átmérőjű, 5 szirmból áll. A színnek különböző árnyalatai lehetnek – a monokromatikus és a szivárvány között.
 6. A virágzási időszak vége után gyümölcsök képződnek – háromkamrás kapszula kis magokkal.

A Vittrok ibolya fő jellemzője a nagy, bársonyos és fényes virágzat, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek a növénynek..

Növekvő Wittrock ibolya

növekvő Vittrock ibolyaA Vittrock ibolyát vetőmaggal termesztik. Az ibolya ültetése a palánták számára attól függ, hogy milyen gyorsan akar virágozni. Annak érdekében, hogy a viola már júliusban virágozzon, februárban magvak vetését végzik a palánták számára.

Júniusban vagy júliusban vetve a Vittrock ibolya csak a következő évben örül fényes virágzatának, és úgy fejlődik, mint egy közönséges biennálé.

Magvak vetése palánták számára

ibolya wittrock magvakA Vittrock ibolya magvakból való termesztéséhez talajkeveréket kell készítenie.

Ehhez a következő összetevőket keverheti össze:

 • kerti talaj;
 • tőzeg;
 • humusz;
 • durva homok.

Minden összetevőt 2: 2: 2: 1 arányban keverünk össze. Alternatív megoldásként használhatja a kertészeti üzletekben kapható sokoldalú ibolya aljzatot..

A magokat egymástól távol, legjobb esetben véletlenszerűen kell vetni. Mélyen a talajba mennek, legfeljebb 4-5 mm mélységig. A terményeket vékony talajkeverékkel kell megszórni, meleg vízzel permetezni egy szórófejes palackból, és műanyag fóliával vagy üveggel kell lefedni.

Palántanevelés és átültetés állandó helyre

ibolya hajtásokAmikor otthon ibolyát termesztenek a magvakból, nagyon fontos, hogy kedvező feltételeket teremtsünk a palánták aktív növekedéséhez és fejlődéséhez. A terményekkel ellátott tartályt meleg és egyenletesen megvilágított helyre kell helyezni. A csírázó magvak optimális hőmérséklete nem alacsonyabb, mint + 21 ° С.

A következő 12-15 napon a palántáknak napi szellőzést kell biztosítaniuk – reggel és este 15 percig. A megadott idő elteltével megjelennek az első palánták. Ezt követően a film vagy az üveg eltávolítható, és a tartály átvihető egy hűvösebb helyre. 30-40 napos csírázás után kialakul az első pár valódi levél, ezt követően külön edényekbe meríthetők.ibolya wittrock magvak

Az ibolya állandó helyre történő átültetésének szabályai:

 1. Az állandó helyre történő átültetést májusban hajtják végre, ha a magokat tél végén vetették be, és augusztus-szeptemberben nyári vetéssel.
 2. A viola termesztéséhez jól megvilágított területet kell választania, világos részleges árnyék megengedett.
 3. A talaj legyen laza, termékeny, semleges savasságú..
 4. Átássuk a területet 5-7 nappal az átültetés előtt, és egyidejűleg adjunk hozzá komposztot vagy humuszt.
 5. Készítsen ültetési lyukakat 18-20 cm távolságra.
 6. Merítse a palántát a lyukba, egyenesítse ki a gyökereit és szórja meg talajjal.Wittrock ibolya palántáinak ültetése

Az utolsó szakaszban öntsük fel az ibolya palántákat meleg vízzel, és talajtakaróval tőzeggel vagy humussal a hosszú távú nedvességvisszatartás érdekében.

Wittrock ibolya ápolási szabályok

ibolya mulcsozásaAz ibolya Wittrock nemcsak fényűző megjelenésével, hanem szerény gondozásával is felkelti a kertészek figyelmét..

A bőséges és hosszú távú virágzáshoz elegendő néhány egyszerű szabályt betartani:

 1. A brácsa öntözésének rendszeresnek, de mérsékeltnek kell lennie. Ne engedjen váladékot vagy száraz talajt.
 2. A műtrágyákat a tenyészidőszak folyamán, 12-15 naponként alkalmazzák. Ehhez szuperfoszfátot, ammónium -nitrátot vagy összetett műtrágyákat használhat az ibolyák számára..gondoskodó gondoskodás
 3. A növény körüli talajt meg kell lazítani a levegőáteresztés javítása és a gyomok eltávolítása érdekében. Ezt nagyon óvatosan kell megtenni, hogy ne sértse meg az ibolya gyökereit..

A Violet Wittrock egy látványos kerti növény, amely fényűző, fényes és bőséges virágzásával vonzza a kertészek figyelmét. Minimális karbantartással a brácsa minden virágágyás és kerti telek színes dekorációjává válik..

Wittrock félelmetes ibolya a magból – videó

Previous Post
A természet csodája vagy szokatlan alakú és színű ehető gombák
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαρότευτλα: κανόνες φύτευσης και φροντίδας