15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan lehet sakura bonsai -t termeszteni otthon

bonsai sakura A bonsai sakura természetes körülmények között nagyméretű lehet. Megfelelő gondossággal elfér egy kis edényben, miközben a japán cseresznye pontos mása marad. A Sakura Kelet -Ázsia elismert szimbóluma, amelynek virágzását nemzeti ünnepek kísérik. Az ilyen fa csökkent reprodukciója otthon is termeszthető, de ez a folyamat hosszú és fáradságos..

A fajta leírása

mini sakura virágzik A bonsai japán sakura egy díszfa, amely könnyen gyökeret ver a házban. Ellenáll a fokozott beltéri légszennyezésnek, de jó megvilágítást és napi öntözést igényel.

A Sakura -t nagyra értékelik szokatlan virágai; a bonsaiban az 1 cm átmérőjűek. A természetben élénk rózsaszínűek, de mesterségesen tenyésztett, piros, zöld, lila és más színű fajták megvásárolhatók. Az egyes virágokat virágzatba gyűjtik.

Hogyan neveljünk fát magvakból

japán sakura magA sakura bonsai termesztése otthon magokból nehéz, de lehetséges. Előre fel kell készülnie a folyamatra, és türelmesnek kell lennie. A kialakulási időt tekintve a bonsai nem rosszabb, mint a közönséges fák, és 10-20 év alatt teljes értékű házi kertet kaphat, napi gondozás mellett.

A Sakura bonsai magokat a szaküzletekben lehet megvásárolni. Jobb több magot venni, mert csírázási és túlélési arányuk meglehetősen alacsony. Fel kell készülni arra, hogy 10-ből csak 1-2 mag válik teljes értékű fává. Van egy bizonyos algoritmus a sakura bonsai otthon elkészítéséhez és ültetéséhez:

  1. A csírázási folyamat felgyorsítása érdekében a magokat hegesítik (szúrják). A vetés előtti napon szobahőmérsékletű vízbe kell helyezni őket..
  2. Ezután a magokat enyhén megnedvesített talajba helyezzük, 0,5 – 1 cm -rel mélyítve.
  3. A sakura bonsai magvak csírázásához rétegezni kell azokat, hogy utánozzák a természetes téli körülményeket. A tartályt fóliával borítják, és 2 hónapra hűtőszekrénybe küldik.
  4. Ezen idő elteltével a magvak szobahőmérsékleten és jó megvilágítás mellett tovább csíráznak, fenntartva a talaj állandó nedvességtartalmát.

cseresznyevirág fiatal bonsaiAmikor a magok csírázni kezdenek, azokat meg kell meríteni – új talajba kell ültetni. Ha a palántákat közös edénybe helyezzük, a távolság nem haladhatja meg a 10 cm -t. A legjobb, ha a növényeket külön bonsays -ba ültetjük – speciális lapos edények.

Érdemes konzultálni az eladóval a sakura bonsai magvakból történő termesztéséről. A különböző fajtáknak saját preferenciáik vannak a talajjal, az öltözködéssel vagy az öntözéssel kapcsolatban. A magokkal együtt meg kell vásárolnia az összes szükséges felszerelést, és előre meg kell tudnia a törpefák gondozásának szabályait.

dekoratív bonsai

Bonsai gondozási szabályok

Azok, akiknek sikerült teljes értékű bonsai fát termeszteniük otthon, elismerik, hogy a növény nagyon hangulatos és napi gondozást igényel. Különös figyelmet fordítanak az öntözési rendszerre. Nyáron a bonsai -nak napi fél pohár vízre van szüksége, különben gyorsan meghalhat a szárazságtól. Télen ritkábban öntözheti. A szoba megvilágítása nem kevésbé fontos. A bonsainokat a legkönnyebb területeken helyezik el, huzattól védve..

bonsai sakura a belső térbenA bonsai -t lapos edényekben termesztik, legfeljebb 20 cm átmérőjűek, így a gyökérzetnek nincs lehetősége növekedni. A növényt évente átültetik, szükség esetén lerövidítik a gyökereket. A talajválasztást felelősségteljesen kell meghozni – a sakura jól nő a magas nitrogén-, humusz- és káliumtartalmú talajokban. A szerves trágyákat körülbelül egy hónappal az ültetés előtt juttatják a talajra, nitrogén műtrágyákat közvetlenül a palántákkal együtt.

bonsai sakura a kertbenA sakura bonsai termesztésekor tetszőlegesen formálhatja a koronát, a rendelkezésre álló eszközökkel. Egy fiatal fa törzsét dróttal vagy húzással rögzítik. Amikor a növény eléri a 25-30 cm magasságot, a fő hajtást levágják, hogy a korona szélességben növekedjen. Virágzás után metszheti az oldalhajtásokat, ezáltal megváltoztatva növekedésük irányát. A rizómát minden átültetéskor lerövidítik, hogy megakadályozzák a fa magasságának növekedését..

A növények növekedésének gátlásának másik módja a kéreg vízszintes vágása. Levet bocsátanak ki belőlük, ami meggyengíti a bonsai -t, és eltörpül.

miniatűr sakura masszív törzzselSokféle sakura bonsai korona létezik. A fő törzset egyenesen hagyhatja, vagy szokatlan görbéket hozhat létre. Ha megfelelően tartja fenn a termesztési technológiát, és minden nap kis időt szán a növényre, minden tavasszal dekoratív virágokkal virágzik..

Hogyan nő a bonsai – videó

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση