15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Anthurium beltéri növényápolás otthon

Trópusi flóra - anthurium Az Anthuriums, amelyet még a 19. században hoztak Európába, csak a múlt század végén vonta be a beltéri virágüzletek figyelmét. Napjainkban csaknem 30 faj és 80 hibrid fajta anthurium áll mindenki rendelkezésére, akik nem közömbösek a trópusi flóra képviselői iránt..

A beltéri körülmények között termesztett növények között nemcsak virágzó növények, hanem érdekes szőlő is található, valamint dekoratív lombhullató fajok, amelyek nem virágzatokkal, hanem tarka kifejező lombozattal hívják fel a figyelmet..

Ezenkívül mindezek a fajok anthuriumok, amelyek kényelmes légkört és rendszeres ápolást igényelnek. Mivel a dél -amerikai trópusokról érkező bevándorlók növekvő körülményei meglehetősen közel állnak, az anthuriumok beltéri ellátása számos közös vonással rendelkezik..

Az anthurium termesztésének hőmérsékleti feltételei

Az Anthurium nem szereti a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, huzatot és a hideg szelet Az antúriumokat szerény növényeknek tekintik, és miközben kényelmes körülményeket tartanak fenn, élénk, rugalmas lombozattal és gyakori virágzással örülnek. A trópusok lakói jól élnek a közönséges lakások ablakpárkányain, megelégedve a 22-24 ° C-os hőmérséklettel. Hűvös időszakokban, amikor a ház hőmérséklete csökken, a levegőben 15-17 ° C-ra hűlt. A hőmérséklet enyhe csökkenése lehetséges éjszaka, valamint télen, ha a növény a relatív nyugalmi időszakba esik.

Az Anthurium nem szereti a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, huzatot és a hideg szelet.

Az otthoni anthurium gondozása során csökkentheti a gyökérrothadás kockázatát egy hideg ablakpárkányon lévő növényben. Ehhez felemelheti az edényt, vagy réteg habszigetelést készíthet alatta..

Világítás a beltéri anthurium gondozásának részeként

Az Anthurium nem tolerálja a közvetlen napfénytA nagyobb növények árnyékában növekvő antúriumok könnyen tolerálják az árnyékot, és ragyogó napon súlyosan szenvedhetnek. A legjobb hely mind a fényesen virágzó, mind a lombhullató formák számára a keleti és a nyugati ablak. Ha ez nem lehetséges, megteremtheti a megfelelő körülményeket az anthurium termesztéséhez a déli ablakon, ha árnyékolja az edényt, vagy eltávolítja az üvegtől a szoba mélyére.

A meleg nyári napokon az anthuriumok hasznosak a levegőbe történő kivezetéshez, védve a növényeket az erős széltől, közvetlen napfénytől és csapadéktól..

A növény túlzott napsütés miatti rossz közérzetét a levéllemezeken barna szárító égési sérülések és a talajfelszín gyors száradása jelzi..

De a fény hiányát jelzi a lomb sárgulása, sápadtsága és a dugványok túlzott megnyúlása. Ez az északi oldalon és télen is előfordul. A kiegészítő világítás megszervezése nemcsak segíti a beltéri anthurium gondozását, hanem serkenti annak virágzását is.

Az anthurium öntözése otthon

Az Anthurium mérsékelt öntözést igényelA kezdő kertészek néha félreértik, hogy a trópusi növények bőséges és gyakori öntözést igényelnek. És az ilyen helytelen gondozás eredményeként az otthoni anthuriumok túlzott talajnedvességtől szenvednek. Valójában az Aroid család növényeinek öntözésekor fontos tudni, hogy mikor kell abbahagyni..

Mind a túlzott öntözés, mind a zöld háziállatok tartalma száraz aljzatban káros..

Ugyanakkor a talaj vizesedése veszélyesebb, mivel a gyökérzet rothadását és késői folt kialakulását okozhatja. Ezért, különösen a hűvös helyiségben található anthuriumban, el kell távolítani a raklapba engedett nedvességet. És az öntözések között a termőtalajnak szinte száraznak kell lennie..

Az anthurium leveleit nedves szivaccsal töröljük leA forró nyári napokon és fűtött helyiségben, ha a virágot mesterséges megvilágítás alatt termesztik, a beltéri anthurium gondozása során gyakrabban kell öntözni és a lombozatot nedves szivaccsal feldolgozni. Egy ilyen intézkedés nemcsak javítja a növény megjelenését, hanem megkönnyíti a lélegzést is..

A növények az öntözővíz túlzott keménységére, valamint a túlzott öntözésre úgy reagálnak, hogy a levéllemezeken fekete vagy sötétbarna foltok jelennek meg..

Az ilyen gondozási hiba következtében az anthurium rosszabbul fejlődik otthon, és az érintett lombozat már nem tudja teljes mértékben ellátni funkcióit. Egy kis citromsav hozzáadásával lágyíthatja a nedvességet. Az öntözéshez meleg leülepedett vagy olvadt vizet használjon.

Levegő páratartalom az anthurium számára

A talaj nedvességtartalmánál lényegesen több, az anthurium fontos a magas nedvességtartalom miatt.

A jó növényfejlődéshez 80% feletti levegő páratartalom szükséges.Az anthuriumhoz szükséges növekedési feltételek megteremtéséhez gondoskodni kell a 75–85%-os légköri páratartalomról. Ehhez használhatja:

  • a zöld rész öntözése meleg vízzel;
  • háztartási párásítók;
  • improvizált eszközökkel, beleértve a növényi edény nedves kaviccsal töltött tálcába helyezését.

Annak érdekében, hogy a levelek ne foltosak és feketék legyenek hűvös helyiségben, fontos, hogy szárazak legyenek. Ugyanez vonatkozik a virágzatokra is, amelyek gyakran szenvednek helytelen beltéri anthurium -gondozástól. Ne engedje, hogy víz kerüljön az anthurium dekoratív lombjai közé, amelyek nem sima, de matt textúrájú levelek.

A fűtési szezonban a levegő szárazságára érzékeny fajtájú és típusú anthuriumok közelebb vihetők a vízforrásokhoz, például a jól megvilágított fürdőszobák dekoratív szökőkútjaihoz..

Anthurium talajszükséglet

Légi gyökerek és egyedi bogyókAnnak érdekében, hogy jól virágozzon, növekedjen és gyümölcsöt teremjen, mint a fényképen, az anthurium otthon, szüksége van a legkönnyebb szerkezetű szubsztrátumra, amelynek savassági szintje 5,5-6,0 egység. Mivel sok anthurium faj gyökerei alkalmasak a nedvesség és a tápanyagok, a levegő és a kis humuszlerakódások elfogyasztására a nagy fák törzsén és gyökerén, kényelmetlenek lesznek a sűrű, nehéz talajkeverékben, és rothadhatnak.

A keverék elkészítéséhez használhatja:

  • magas lápú tőzeg, idegen zárványoktól megtisztítva;
  • lombos talaj;
  • homok;
  • tűlevelű fák kérge, előfőzve és zúzva.

Két földrészhez és tőzeghez egy rész homok és kéreg szükséges. Zúzott szenet adhatunk a talajhoz, ami nemcsak pozitív hatással lesz a keverék szerkezetére, hanem a talaj fertőtlenítésére is szolgál. Az epifitikus anthuriumok jó kiegészítője a sphagnum moha és a perlit, amely fellazítja a kész cserepes keveréket a boltból.

Az Anthuriumnak könnyű talajra van szükségeAz ültetés, az öntözés és a növény egyéb feltételeinek megteremtésének részleteit egy videó fogja elmondani arról, hogyan kell otthon gondozni az anthuriumot. Ha alapvető ismeretekkel rendelkezik a trópusi kultúra életéről, és igyekszik rendszeresen odafigyelni a háziállatra, sokáig csodálhatja a beltéri anthuriumot, minimális gondossággal.

Az anthuriumok számára a legjobb tartályok, amelyek erős légi gyökereket képeznek, kis műanyag edények, kötelező vízelvezető lyukkal. A szobanövény ültetésére szolgáló edényben nagyon fontos egy erős vízelvezető réteg elrendezése, hogy a nedvesség ne maradjon a földi kóma alsó részében, hanem eltávolítsa.

Ha az otthoni termesztéshez az anthuriumot orchideáknak szánt keverékbe ültetik, akkor a növényt gyakrabban kell etetni, vagy egy kis fertőtlenített kerti talajt kell hozzáadni a talajhoz.

A beltéri anthurium gondozása intenzív növekedés és virágzás során táplálni kell. Az eljárást havonta kétszer kell elvégezni, késztermékek vagy váltakozó szerves és ásványi kiegészítők használatával. A téli időszakban pihenni küldött növényeket ekkor nem táplálják, és öntözésük csökken. De a nappali órák 12-14 órára történő meghosszabbításával az anthurium állandó virágzását érheti el. Ebben az esetben a trágyázási és öntözési ütemterv nem változik a téli hónapokban..

Ideje átültetni a növényt egy tágasabb tartálybaAz Anthurium nem igényel gyakori átültetést. De amikor a gyökerek teljesen elfoglalják az edény teljes térfogatát, otthon, mint a képen, az anthuriumot átültetik egy nagy tartályba. Ehhez az anthuriumot egy új edénybe helyezzük, és az oldalakon lévő réseket friss szubsztráttal töltjük fel. A termőtalaj is megújul.

Leggyakrabban egy egészséges növénynek, a fiatal példányok kivételével, 2-3 év után átültetésre van szüksége..

Más kérdés, hogy az anthurium rossz egészségi állapot jeleit mutatja -e. Itt nemcsak a földdarab mozgatása, hanem a talaj maradványainak megtisztítása is fontos:

  • ellenőrizze a gyökérzet állapotát;
  • vágja le a sérült gyökereket;
  • feldolgozza a vágásokat zúzott szénnel.

Az edények kiválasztásakor ne részesítse előnyben a túl nagy tartályokat. Ellenkező esetben az anthurium, amelyet nagy földi csomóba fognak, nem virágzik, amíg a gyökerek el nem sajátítják a számukra kijelölt “tereket”.

Ezenkívül a nedvesség, amelyet a gyökerek nem szívnak fel, a talajban marad, és gyakrabban okozza a penész megjelenését, a gombák és a talaj kártevőinek kialakulását..

Virágzott egy fiatal anthuriumA növény túlzottan mély ültetése a szár rothadásához is vezethet. Annak érdekében, hogy a háziállat jobban tartsa a talajt, támaszokkal lehet elrendezni, amelyek különösen akkor hasznosak, amikor megteremtik a növekedési feltételeket egy antianium számára liana formájában. Az a hely, ahol a szár kiemelkedik a talajból, ha a növény kissé a talaj fölé emelkedik, megszórható vagy tömöríthető sphagnummal. Ebben az esetben a nedves moha további gyökerek kialakulását provokálja..

A beltéri anthurium gondozásakor fontos megjegyezni, hogy a növényi nedvek irritációt okozhatnak, ezért jobb, ha minden manipulációt gyökerekkel és levelekkel kesztyűben végez..

Anthurium ápolás – videó

Previous Post
Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai
Next Post
Η ντομάτα Pink Flamingo ανήκει στις ποικιλίες υψηλής απόδοσης, κάτι που ερωτεύτηκαν οι κάτοικοι του καλοκαιριού.
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org