15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fotó, amely leírja az abutilon típusait és fajtáit

Dísznövény abutilon A vékony hosszú kocsányokon lógó Abutilon -lámpások sokáig felkeltették az emberek figyelmét. Az európaiak kultúrájával való ismerkedés története a 18. században kezdődött, és ez az örökzöld cserjék, félcserjék és lágyszárú növények nemzetsége a nevét az arab névről kapta, a legenda szerint, amelyet Avicennától kaptak..

Ma a botanikusok körülbelül kétszáz abutilonfajt ismernek. A népszerű kínai lámpás, indiai mályva vagy házi juhar néven emlegetett abutilont gyakran Kína vagy India őshonosnak tekintik. A nagy nemzetséghez tartozó növények azonban nemcsak itt, hanem a világ más trópusi régióiban is megtalálhatók, például Észak -Afrikában, Óceániában, Ausztráliában és még Amerika partjain is.

Otthon és kerti dísznövényként körülbelül egy tucat fényesen virágzó kultúrát használnak. Ugyanakkor a virágtermesztők gyűjteményét aktívan feltöltik a szokatlan, vonzó fajta- és hibridnövények miatt. Az abutilonról készült fotó, valamint a természetben előforduló és termesztett fajok és fajták leírása egyértelműen tükrözi a növények színességét és sokszínűségét. Lásd a tulipánfa fotót!

Abutilon Theophrasti (A. Theophrasti)

Abutilon Theophrasti (A. Theophrasti) Az oroszok és néhány más európai és ázsiai ország lakói számára a képen látható Theophrastus abutilonja más nevet ismer – egy felvonót. Külsőleg egy vonzó és egyáltalán nem dísznövényt használtak az ókortól kezdve a szál, zsákvászon és szál műszaki gyártásához használt tartós szál előállításához..

Kínában ma is értékes mezőgazdasági növényként termesztenek egy kis lágyszárú növényt, zöld, szív alakú lombozatot és sárga virágokat. A szálak megszerzése érdekében a szárakat összegyűjtik, szárítják és a lenhez hasonlóan feldolgozzák.

Ampel különféle abutilonHa csak egy abutilon gazdasági jelentőségű, akkor sokkal több dekoratív faj létezik, amelyek a lombozat és a virágok kegyelmével vonzzák a figyelmet. A kompakt lágyszárú és félbokor formák, beleértve az abutilon ampelózus fajtáit, mint a képen, alkalmasak üvegházakban vagy cserépben történő termesztésre. Ezenkívül az ilyen abutilonok fő értéke a virágok, nagyok, gyakran harang alakúak vagy szélesen nyitottak.

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)Az előző fajhoz hasonlóan ez a Kanári-fának nevezett növény tágra nyílt sárga virágokkal rendelkezik. Igaz, a koronák mérete ebben az esetben eléri a 6-7 cm-t, és alakjukban hasonlítanak a hibiszkusz virágaihoz. A korona öt fényes textúrájú szirmot egyesít, vöröses vagy narancssárga folttal az alján. A növény lombja kerek szívű, hátán kis halom és érdes elülső felülettel.

A fényképen ábrázolt abutilon a természetben gyönyörű fát képez, legfeljebb 3 méter magasra, cserépkultúrában jól alakítható, és terjedelmes virágcserepekben termesztik. A kultúra sok fényt és jó vízelvezetést igényel. A nyári napokon hasznos a növényt a levegőbe vinni, ahol az abutilon virágzása szükségszerűen felkelti a mézes rovarok figyelmét.

Abutilon megapotamskiy (A. megapotamicum)

Abutilon megapotamskiy (A. megapotamicum)A szokatlan alakú virágokkal rendelkező növény elnyerte a “kínai lámpás” nevet az emberek körében. Valójában a megnövelt kármin vagy a perem vörös alapja nagyon emlékeztet a hagyományos élénk színű rizspapír lámpára. A szirmok sárga, narancssárga vagy lila színűek lehetnek. Az Abutilon megapotamskiy virágzása hosszú, otthon szinte egész évben folytatódhat.

Az ilyen típusú dekoratív abutilon kecses bokrokat képez, vagy ampullás növényként termesztik, amely szilárd alapot vagy támaszt igényel.

Az abutilon megapotamskiy változatos formájaAz otthoni és kerti virágkertészet számára érdekes a megapotámiai abutilon tarka formája, hosszúkás, sötét színű hajtásokkal. A szárak tetején sárga-vörös lámpák lógnak. De a forma jellemzője nem bennük van, hanem a hegyes, szinte lándzsás alakú foltos sárga-zöld lombozatban.

Abutilon megapotamskiy fajták Orange Hot LavaAz Orange Hot Lava megapotámiai fajta abutilonja élénk narancssárga virágokkal rendelkezik, terjedelmes, szellős, lila árnyalatú levéllel. A levélnyél, a kocsány és a hajtás sötét, majdnem lila. A lombozat szaggatott, zöld, hegyes hegyű és sötétebb erekkel. A virágok külsőleg egy haranghoz hasonlítanak, amely két szintből áll. A felső szirmok sötét erekkel rendelkeznek, az alsó pedig sötétebb színű..

Abutilon sellowianum

Abutilon sellowianumAz Abutilon Sello vagy sellowianum meglehetősen nagy cserje, legfeljebb két méter magas, egyenes hajtásokkal és könnyű, néha tarka lombokkal. A levéllemez alakja hárompengés, fogazott. A virágok a megapotámiai abutilonhoz képest inkább kúphoz vagy hagyományos haranghoz hasonlítanak. A korona színe rózsaszín-narancssárga. A korona átmérője körülbelül 4 cm, míg a szirmok felületén jól láthatók a vöröses-rózsaszín erek.

Abutilon foltos (A. striatum vagy pictum)

Foltos abutilon (A. striatum vagy pictum) a Marlon Fontoura fajtábólAmint az a Marlon Fontoura foltos fajta abutilonjának fotóján látható, a koronák ebben az esetben harang alakúak. A csésze kicsi, szorosan kapcsolódik a homorú mintás szirmokhoz. A vad formák narancssárga, lazac vagy rózsaszín-piros virágúak. A levelek sötétek, egyenletesen zöldek.

Abutilone a Thompsonii fajtából.Azonban ma is vannak látványos fajták, ötujjas márványlevelekkel. Példa erre a Thompsonii fajta juharszerű abutilonja. A növény hajtásai, levélszárai és rügyei világosak. A virágok narancs-rózsaszínűek, és a levéllemezeken egyszerre több zöld árnyalat található. A vénák közelében lévő területek sötétebbek, a szélek felé csökken a tónus intenzitása. Ezenkívül az abutilon fotóján jól láthatók a sárgás vagy fehéres, kaotikus elrendezésű foltok.

Sokféle abutilon foltos NabobAz abutilon foltos Nabob változatossága a fajnak szokatlan, sűrű vörös árnyalatú virágokkal örvendezteti meg a termesztőt. A levéllemezek nagyok, egyszínűek. A növény magassága 60-100 cm lehet, a virágzás bőséges és hosszú.

A Royal ilima sárga-narancssárga virágokat tár felNem sokféle abutilon létezik, amelyek buja kettős virágokat ajándékozhatnak a beltéri növények szerelmeseinek. A Royal ilima fajta sárga-narancssárga virágokat tár fel 5-6 cm átmérőig, a külső szirmok hosszabbak. A corolla közepe rövidített csavart szirmokból áll, észrevehető skarlátvénákkal.

Abutilon szőlőlevél (A. vitifolium)

Abutilon szőlőlevél (A. vitifolium)A szőlőleveles abutilonból nyert Suntense hibrid fajta népszerű dísznövény lett. Ennek a fajnak a növényei meglehetősen hidegtűrőek, és akár 180 cm magas cserjéket is képviselnek. A növény lombhullató. A levelek kemények, serdülő, zöldek vagy észrevehető ezüstös árnyalatúak.

A cserépkultúrában a napos, csendes helyeket, a tápláló talajt és a mérsékelt öntözést részesíti előnyben. A túlnövekedés korlátozása érdekében otthon az abutilont kis cserépbe ültetik..

Abutilon fehér bájA White Charm abutilon fajta fényképe teljes mértékben képet ad e faj lombozatáról, amely valóban hasonlít a termesztett szőlő leveleire. A fajta érdekes az Abutilon esetében ritka fehér korolla és mérete miatt. A szélesen nyitott virág átmérője eléri a 7-9 cm-t.

Abutilon Darwin (A. darwinii)

Abutilon Darwin (A. darwinii)A Brazíliában őshonos fajt először Joseph Dalton Hooker írta le 1871 -ben, és a művelt abutilon legrégebbi fajtái közé tartozik, másfél -két méter magas, erős bokrot alkotva..

A növénynek egyszerű levélnyél-levelei vannak, három- vagy ötujjas alakúak, sűrű levéllemez, merev szőrrel borítva. Az abutilon virágai, mint a képen, egyetlenek, nagyok, rózsaszín és narancssárga tónusúak. A faj könnyen tolerálja a -12 ° C -os fagyokat, szereti a könnyű talajt és a bőséges megvilágítást.

Hibrid abutilon (A. hybridum)

Hibrid abutilon (A. hybridum)A kertekben és ablakpárkányokon termesztett abutilonok nagy része nem található meg a természetben. Számos, gyakran ismeretlen eredetű hibridről van szó, amelyeket ma Abutilon hybridum néven egyesítenek. A származási bizonytalanság miatt az ilyen képződményt nem fajnak, hanem kiterjedt fajtacsoportnak tekintik..

A hibrid abutilonok kompakt, erősen elágazó növények, másfél méter magasak. Ennek a gyönyörű kultúrának a levelei szív alakúak vagy tojásdadok, ritkábban három- vagy ötujjúak, a szélükön fogazottak. A levéllemezeket mindkét oldalon rövid, kemény halom borítja, színük a világoszöld, vagy akár sárgás és a tarka között változhat..

A hibrid abutilon harang alakú virágokkal vonzza a figyelmet, amelyek a hónaljban találhatók, külön-külön vagy párban. Az 5 cm -es átmérőjű korolákat vékony, lelógó kocsányokon tartják. A szirmok különböző árnyalatokban feltűnőek, a vastag bordó és a fehér között.

A hibrid eredetű abutilonok között vannak cserjék és félcserjék is, amelyek otthon kötelező metszést és alakítást igényelnek..

Bella Select Mix hibrid abutilonA virágüzletek számos érdekes fajtával és hibriddel rendelkeznek, a legnépszerűbbek közé tartozik a Bella Select Mix hibrid abutilon sorozat, amely halvány rózsaszín, rózsaszín, korall, fehér és halványsárga virágú növényeket tartalmaz..

A képen Bella abutilone látható, élénk korall színben, a korona világosabb közepével és a szirmok gazdag rózsaszín széleivel. Az ilyen növény lombja egyenletes, zöld, három- vagy ötkaréjos..

Abutilon Bella SárgaNem kevésbé érdekes az abutilon Bella Yellow sötét hajtásokkal és sárga virágokkal, ami biztosan nem marad észrevétlen..

A hazai tenyésztők a szobanövények szerelmeseinek kínálják az Abutilone Juliet akár 55-60 cm magas és nagy, egyszerű, különböző árnyalatú virágait. Az üzem szerény és könnyen tolerálja az otthoni karbantartás minden jellemzőjét. Egy másik fajta hasonló tulajdonságokkal rendelkezik – az abutilone Organza fehér, arany, rózsaszín és gazdag kármin árnyalatokkal..

Abutilon fajták White KingKülönleges virágösszetételű növények összetételét hozhatja létre, ha abutilon magokat keverékben vásárol. Ebben az esetben az azonos fajtájú növények egységes megközelítést igényelnek a karbantartáshoz és ápoláshoz, és buja, többszínű harangvirágos kalap jelenik meg a cserép felett..

Az egyik leghíresebb hibrid abutilon a White King fajta, amely kompakt, legfeljebb 40 cm magas bokrokat képez. Az ilyen növények lombja bársonyos, sötétzöld vagy szürke, a virágok harang alakúak, teljesen fehérek, sárga bibével és ugyanolyan fényes porzókkal.

Pink Swirls hibrid abutilon lágy rózsaszín corollakkalA dupla virágok szerelmeseinek figyelniük kell a Pink Swirls hibrid abutilonra, lágy rózsaszín karcolásokkal és világos karéjú lombozattal..

Abutilone a Souvenir de Bonn fajtábólÉrdekes, hogy az abutilonok között vannak dekoratív lombhullató fajták. A fotón látható Souvenir de Bonn abutilon fajta virágzása a korábbi növényekhez képest közönségesnek nevezhető, de levelei egyértelműen felkeltik a figyelmet. Körülbelül fél méter magas félcserje, sűrűn borított ötujjú hegyes levelekkel. A levéllemez sötétzöld, faragott erekkel és élén fehér szegéllyel.

Kirándulás az abutilon óvodába – videó

Previous Post
Viking fűnyíró – megbízható berendezés méltó választéka
Next Post
Πολυετή λουλούδια στον κήπο και στον κήπο: ίριδα, παιώνια και χρυσάνθεμα