15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Május virágágyásokban: hozzájárulás a jövő szépségéhez

májusban dolgozzon a virágágyáson Április az általános takarítás hónapja volt a kerti dísznövények szerelmeseinek. Május az az idő, amikor új egynyári virágok vetésével, a meglévő évelők elosztásával és ültetésével, hagymák ültetésével és a palánták szoros kezelésével visszatérhet a virágágyásokba. Nem szabad megfeledkeznünk a télen elveszett gyep pompájáról, valamint a sövényekről és díszcserjékről..

Először is be kell fejezni, amit áprilisban elkezdtek:

  • a lombozat és az elhalt szárak eltávolítása a virágágyásokon, a hó alatt maradó évelőkkel;
  • menhelyek eltávolítása;
  • a cserjék egészségügyi és fiatalító metszését elvégezni a virágbimbók kinyílásáig és a lombozat megjelenéséig.

sövénynyírás Kétszeresen kellemes tiszta területen dolgozni és pihenni. Amikor a takarítás befejeződött, ideje leszállni a májusi fő üzlethez..

Nyári növények vetése a földbe és palánták ültetése

egynyári vetésMájus első fele a legjobb alkalom az egynyári virágos növények talajba vetésére. De mivel az időjárás kellemetlen meglepetéseket hozhat hideg eső, szél és fagy formájában, ki kell választania a fajokat, figyelembe véve fagyállóságukat..

Ilyen növények közé tartoznak a dekoratív napraforgó és búzavirág, a körömvirág, a reggeli csillogás és az egyéves delphiniumok, a matthiola és a pipacs, a lavatera és az édes borsó, amelyek magjait egy kicsit ki kell csírázni az ültetés előtt..

Mivel ezen növények átültetése nem várható, azonnal virágágyásokba vetik őket, a választott terv szerint. Könnyű és kényelmes ezt megtenni, ha az egyes fajok helyeit az előkészített helyen fűrészpor, homok vagy zúzott kréta segítségével jelölik..

A nagy magokat egyenként lezárjuk, a kicsiket először homokkal keverjük össze a kényelem érdekében, majd előkészített sorokban vetjük. Szisztematikus gondozással és öntözéssel a barátságos hajtások gyorsan felemelkednek, és élénk, fényes szőnyeggel borítják a virágágyást.

A virágpalánták nyílt talajba ültetése szintén hidegálló növényekkel kezdődik, és a hónap közepére, amikor a fő fagyok mögött vannak, kivétel nélkül minden terményt kivinhet a helyszínre. Az otthon termesztett fiatal növények, még akkor is, ha megkeményedtek, némi stresszt tapasztalnak a szabadban. Amíg a gyökeresedés be nem következik, az átültetést követő 7-14 napon belül jobb, ha nappal mesterségesen árnyékolja a virágokat, és éjszaka lefedi, ha fennáll a visszatérő hideg időjárás veszélye..

palánták ültetéseKényelmes ezt nem szőtt anyagból megtenni, amely a kiválasztott sűrűségtől függően:

  • véd a hidegtől -6 ° C -ig;
  • kisimítja a napfényt a nap folyamán, és megakadályozza a palánták túlmelegedését;
  • nem okoz üvegházhatást és páralecsapódást;
  • továbbítja a napfény és a nedvesség hasznos spektrumát.

A dísznövények palántái és a palánták is rendszeres nedvességellátást igényelnek..

A virágágyások, szegélyek és gerincek lakóit, száraz időben lógó kosarakat öntözni kell. Ezt rendkívül óvatosan kell elvégezni, a gyökereknél, az esti órákban, amikor a levegő a legcsendesebb, és nem áll fenn a leégés veszélye..

Az energia- és víztakarékosság érdekében talajtakarást alkalmaznak. Itt a kertésznek nemcsak a tőzeg segít, hanem a növekvő gyepről és az apróra vágott fűből is frissen vágott.

Május leszállás és évelő növények szaporítása

gondozzák a rózsákatA tavasz utolsó hónapja a legjobb módja annak, hogy a kertet új évelőkkel díszítsük, a meglévőket átültessük és nagy példányokat osszunk szét. Egy ilyen fontos, igényes munkához csendes, hűvös napot választanak..

Ha a napot csak részben takarja el a felhő, az átültetett növények könnyebben akklimatizálódnak. És a termelő nagyobb bizalommal lesz abban, hogy a transzplantáció során a gyökerek nem szenvednek kiszáradástól..

A hónap elején, különösen a tavasz sietetlen beköszöntével, a flox, a krizantém, az astilbe és az évelő delphinium felnőtt növényeit átültetik és felosztják. A májusban cserepes kultúrában megfakult kankalinok átvihetők a kertbe, például a gyomoktól megtisztított gyümölcsfák törzsébe vagy az árnyékban törött virágágyásokra..

évelő ébredezikAmíg a légi rész aktív növekedése meg nem kezdődik, áshatja és oszthatja fel az évelő őszirózsákat, heucherákat, lichniseket, a kamilla, a rudbeckia és az echinacea minden fajtáját és fajtáját. Ha ezt a munkát májusban végzi, a fiatal növények jól gyökeret vernek, és rendszeres öntözéssel, gyomlálással és etetéssel még a szokásos időben is virágoznak..

Ha új növényeket akarnak ültetni, a termelők gyakran szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a tenyészidőszak már elkezdődött a rózsabokrokban, hortenziafélékben, díszcserjékben, egynapos liliomokban, különféle liliomokban és más növényekben. Néha az ilyen évelő növények már rügyekkel jutnak el a helyszínre. Annak érdekében, hogy ne veszítsen el értékes értékesítést, az ültetés után az üzem fel van szerelve az esetleges fagy, eső és szél elleni védelemmel..

Hagymás növények májusban

az izzók ápolása májusbanA tavaszi hagymás növények a kert fő díszei májusban. A virágzás során öntözést igényelnek, amely még két hétig folytatódik a hervadt tulipánok, nárciszok, muscari, jácint eltávolítása után.

Fontos, hogy a talajt körülbelül 20 cm -re áztassa a tulipánok, nárciszok és jácintok alá, hogy a hagymáknak legyen idejük elegendő tápanyagot felhalmozni, és augusztusban ismét teljesen a talajba esnek a telelésre és a jövő virágzására.

Ezenkívül május első fele a gladiolák földbe ültetésének ideje. A gerinceket ősszel készítik el nekik, és maguk a gumók:

  • tavasszal felmelegednek és csíráznak;
  • távolítsa el a mérleget;
  • a sérült vagy penész által érintett példányokat elválasztják az ültetési anyagtól.

gladiolák ültetéseAz ültetést 15-20 cm távolságban, napsütéses, hideg széltől védett területeken végezzük.

Sövények kaszálása és a gyep rendben tartása

gyepápolásA sövényeket nyírják a meleg szezonban, de tavasszal ez az eljárás a legfontosabb. Amikor a lombhullató cserjék felébrednek téli álmukból, világossá válik, hogyan élték át a telet. Ezért a hajvágást egészségügyi metszéssel, ültetvények megújításával és az elhalt növények gyökerezésével kombinálják..

Májusban a pázsitot levegőztetik, megkezdik a rendszeres kaszálást, és szükség esetén új füvet vetnek a kiolvasztott vagy fagyott helyére. Annak érdekében, hogy a fűtakaró vastag és zöld legyen egész nyáron, a gyepet etetik. Májusban is a legjobb új pázsitot lerakni, és nemcsak a klasszikus stílus, hanem a ma népszerű mór pázsit is..

Virágoskert májusban – videó

Previous Post
Nő, karfiol, hatalmas, hatalmas
Next Post
Πυροβόλο κόλλα από την Κίνα – ένα γρύλο όλων των επαγγελμάτων
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org