15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A stromantális betegségek fő okai

stromant az ablakpárkányon Az esőerdők látogatója szeszélyes növény. A nem megfelelő gondozás eredményeként különféle strománs betegségek lépnek fel, amelyek elsősorban a leveleken tükröződnek. Fontos, hogy időben észrevegye megjelenésük változását, és tegye meg a megfelelő intézkedéseket a virág megőrzése érdekében. A szükséges növekedési feltételek biztosítása segít csökkenteni a betegségek és kártevők által okozott fertőzés kockázatát..

Hogyan neveljünk egészséges növényt

a növény teljes gondozásban részesül A Stromanta szokatlan, kecses levelei miatt népszerű az otthoni egzotikumok szerelmesei körében. Kellemes zöld színűek, amelyek ellen világos csíkok vagy foltok találhatók. A levelek belülről kifelé is nagyon vonzónak tűnnek lila-lila árnyalatuknak köszönhetően. A stromanth botanikai tulajdonságainak ismerete segít egészséges és szép növény termesztésében..

Annak érdekében, hogy egy virág sokáig gyönyörködhessen szépségében, olyan feltételeket kell fenntartani, amelyek hasonlítanak a trópusi esőerdőkre..

stromant a vadonbanA vadon termő, sűrű fa lombkorona alatt növekvő stromanthus a szórt megvilágítást részesíti előnyben. A virág legjobb helye a szoba hátsó része lesz. A növény nem tolerálja a száraz levegőt, a hőmérséklet -változásokat és a huzatot. Télen meg kell védeni a gyökérzetet a hipotermiától a virágcserép elhelyezésével az ablaktól. A tartás fontos feltétele az öntözési szabályok betartása. Nyáron a talajt bőségesen meg kell nedvesíteni leülepedett vízzel 3 naponta. Télen az öntözések számát hetente egyszer csökkentik..

Stromantális betegségek

reakció a rossz ellátásraMég a karbantartási szabályok enyhe megsértése esetén is, a növény elveszítheti szépségét. Nagyon nehéz lehet helyreállítani egészséges megjelenését. A figyelmes virágtulajdonos észreveszi az időben bekövetkezett változásokat, és megpróbálja felülvizsgálni a fogva tartás feltételeit..

a levelek hegyei kiszáradnakA következő jelek a stromantális betegségek megjelenését jelzik:

  1. A növény levelei hervadnak, a szár rothad. Ennek oka a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet. Javasoljuk, hogy a páratartalmat változatlanul hagyja, és emelje fel a hőmérsékletet 25-28 ° C-ra..
  2. Száraz barna foltok a stromant levelein. Megjelenésüket két ok okozza – a túl nagy virágcserép vagy az összetételben nem megfelelő hordozó. A helyzet kijavításához elegendő átültetni a növényt egy kisebb tartályba, és cserélni kell a talajt.
  3. Lehullnak a levelek, elhervad a szár. A probléma a túlzott öntözésből adódik. Különösen akkor, ha a víz sokáig stagnál a tartályban.
  4. A stromanthusban a levelek hegyei kiszáradnak, ha a levegő páratartalma túl alacsony. A növény gyógyítása érdekében a nap folyamán ismételt permetezést kell végezni vízzel permetező palack használatával.
  5. A levelek feltekeredtek. Az öntözési szabályok megsértése ehhez vezet. Fontos figyelemmel kísérni a talaj állapotát, megakadályozva annak kiszáradását. Ugyanakkor nem válhat folyékony sárgá..
  6. A stromant levelei sárgulnak – a növény szenved a túlzott napfénytől. Át kell helyezni árnyékos helyre, vagy védeni kell az erős fénytől.
  7. A növények növekedésének lassulása. Ennek több oka is lehet – erős napfény, száraz levegő. Nem zárható ki, hogy a stromant kártevők károsítják..

Minél hamarabb hoznak intézkedéseket a stromant tartásának feltételeinek megváltoztatására, annál nagyobb az esélye a virág állapotának helyreállítására és megőrzésére..

Kártevő írtás

a stromant védelme a kártevőktőlA növény leveleiben kóros elváltozásokat a rovarok okozhatják. Elég gyorsan terjednek, ezért fontos, hogy ne hagyja ki a kártevők megjelenésének pillanatát..

A fő ellenség leggyakrabban a stromant vörös pók atka. A lapon világos foltok és a hátlapon lévő vékony pókháló jelenlétével észlelhető. A sérült levelek eltávolítása után a növényt szappanos vízzel kell kezelni. A folyékony mosószappant feloldjuk vízben (3 evőkanál literenként), és habosra verjük. Szivaccsal fedje le minden lapot vele, és hagyja 5 órán át. Ezt követően alaposan öblítse le a növényt meleg vízzel, lefedve a talajt, hogy megvédje a szappantól. Egy hét múlva alaposan vizsgálja meg a növényt. Ha kullancs jelei vannak, akkor gombaölő szerrel kell kezelni.

pikkelyes rovar a stromant leveleinA stromanton lévő hüvely vagy közeli hozzátartozója, a lisztbogár ragadós csomókban található a levél felületén. A kártevők sejtnedvből táplálkoznak, kiszívják azt a növényből, aminek következtében a levelek kiszáradnak és hamar leesnek. Szappanos oldattal megszabadulhat a hüvelytől, mint a pókatka esetében. Ezenkívül a kezelés után permetezze a növényt Actellik oldattal.

A képesség, hogy ellenálljon a kártevőknek és a stromant betegségeinek, csak akkor gondoskodhat, ha teljes gondossággal gondoskodnak róla.

Videó a növekvő stromant problémáiról

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org