15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen floxok betegek és hogyan kell kezelni a növényeket

milyen floxok betegek és hogyan kell kezelni Ezek a virágok szinte minden virágágyásban megtalálhatók. Ezért a kérdés: mi a flox beteg és hogyan kell kezelni ezeket a virágokat, mindig releváns. A leggyakoribb ok, amiért nem fejlődnek ki és nem tűnnek el, a betegségüknek vagy a rovar kártevők által okozott kárnak köszönhető. Ez lehet vírusos, gombás vagy mikoplazma fertőzés. Nagyon gyorsan elterjedtek. A rovarok közül a növények leggyakrabban megfertőzik a fonálférgeket; a pillangók és a csigák hernyói szeretik őket. Ezután fontolja meg a flox betegségeket fényképekkel és kezelésükkel..

Lásd még a cikket: az uborka betegségei fotókkal.

Miért betegek a virágok??

flox a kertben Az első tüneteknél mind a beteg mintákat, mind más növényeket fel kell dolgozni. Hasonló eljárásra van szükség a megelőzés érdekében. De néhány kertész nem tudja megérteni, miért tűnnek el a floxok, mivel a virágzó növények betegségeit kezdetben nehéz felismerni. Ezért szükségessé kell tenni azt a szabályt, hogy kéthetente gondosan ellenőrizze az ágyakat, hogy ne hagyja ki a betegség kezdetét..

Nagyon fontos fertőtleníteni a fertőtlenítő kerti szerszámokat. Ez megelőzi a betegségeket..

Ezenkívül a nem megfelelő gondozás a halál oka lehet:

 • elégtelen öntözés;
 • transzplantáció nyáron vagy késő tavasszal;
 • túl savas talajon nő;
 • túl hideg víz használata öntözésre a melegben;
 • az ültetések idő előtti elvékonyodása.

Milyen floxok betegek és hogyan kell kezelni a lisztharmatot?

lisztharmat a floxonEz a betegség csak forró időben érinti a növény leveleit, alacsony páratartalom mellett. A virágok aktívan fertőződnek a nyár második felében. Az alsó rétegek szenvednek először, majd a betegség átterjed a szárra és a felső lombozatra. Kórokozója egy gomba. Egy olyan betegség kezelése, mint a lisztharmat a floxban, meglehetősen fáradságos..

A fertőzés elleni küzdelem legjobb módja a megelőző kezelés. Ehhez nyár elejétől a virágokat rendszeresen fertőtleníteni kell réz alapú termékekkel, Topaz-szal vagy más gombaölő szerrel. Jó eredmény érhető el, ha furacilin oldattal permetezzük, amelyet 20 tabletta / 10 liter víz mennyiségben készítünk..

Függetlenül attól, hogy a flox milyen beteg, és hogyan kell kezelni ezeket a növényeket, szükség van más, a közelben termő növények feldolgozására..

A lisztharmat elleni megelőző intézkedések a következők:

 • a bokrok rendszeres újratelepítése (4 évente);
 • a szárak elvékonyítása a jobb szellőzés érdekében;
 • ásni a földet;
 • az érintett levelek és szárak időben történő eltávolítása és égetése;
 • a betegségekkel szemben ellenállóbb fajták termesztése.

Ha a betegség megütötte a növényeket, ne essen kétségbe. Sok lehetőség van, mint a flox kezelésére lisztharmat ellen.

A fertőtlenítés elvégezhető:

 • bármilyen réztartalmú készítmény (például vitriol);
 • vitriol (20 g) és szappan (150 g) keveréke, 10 liter vízben feloldva;
 • szóda (50 g) szappannal (50 g), adagolás 10 liter vízre is;
 • hamu infúzió (10 víz és 3 kg hamu).

A permetezést hetente többször végezzük. Virágzás után a floxokat levágják és újra feldolgozzák. Jó eredményeket érünk el a Topáz, Topsin vagy Skor 10 napos szünetekkel történő használatával. Lehetőség van ezekkel a szerekkel permetezni a betegségek megelőzésére is a növény teljes növekedési időszakában..

Miért sárgulnak a levelek??

A flox sárgára váltHa azt keresi, miért sárgulnak le a floxlevelek, akkor lehetséges, hogy a virágokat “sárgaság” érte – egy kórokozó mikroorganizmusok által okozott mikoplazma -betegség. A betegség további jelei a virágok eltörpülése és a levelek deformációja. A fertőzést levélszemek hordozzák, így nagyon gyorsan terjed. Több mint 200 növényfaj megbetegedett sárgaságban. Könnyű “elkapni” egy ilyen fertőzést. Ennek az alattomos betegségnek az inkubációs ideje nagyon hosszú – legfeljebb két hónap. Ezért megjelenhet a következő flox virágzási időszakban. Az idősebb példányok sokkal gyakrabban betegek, mint a fiatalok..

A sárgaság ellen harcolnak a következő intézkedések meghozatalával:

 • a bokrokat szisztematikusan ritkítják, 3-4 évente átültetik;
 • júniusban megelőzés céljából Fundazollal vagy Tsineb -vel kezelik őket;
 • erősen megsárgult növények elpusztítják.

Fehér virágzás a floxon

fehér virágzásA kezdő kertészek minden fehér virágzást a leveleken lisztharmatnak érzékelnek. De a peronosporosis gyakran “maszkolva” van alatta. Egy másik név a peronoszpóra. A különbség az, hogy kizárólag magas páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet mellett fejlődik a növényeken. A peronoszpóra nyár végén és ősszel fertőzi meg a floxot. A sűrű ültetés és a gyomok jelenléte az ágyásokban hozzájárul a fertőzés terjedéséhez. A lemezeket vékony fehér virággal borítja, ezért nem tudják végrehajtani a fotoszintézist. A levelek göndörödnek és fokozatosan elhalnak.

Hogyan kell kezelni a fehér lepedéket a floxon:

 • kezelje az összes bokrot réz, Bordeaux folyadék, Topáz, Hom alapú készítményekkel;
 • vágja le az érintett leveleket és égesse el;
 • nyár elejétől kéthetente permetezni kell a növényeket megelőzés céljából 10 napos időközönként réz oldattal vagy kénporzással.

A hamis és az igazi lisztharmat is alulról felfelé hat a virágokra. Ezért fontos rendszeresen ellenőrizni az ültetvények alsó szintjét..

Fonalas és páfrányszerű levelek

szálkásodásEzeket a tüneteket egy vírusos virágbetegség okozza. Őket a legnehezebb kezelni. Az ilyen sérülésekkel rendelkező növényeket nagyon nehéz megmenteni..

Amikor a flox fonalas, hajtásaik törékennyé válnak, a bokrok nagyon alacsonyra nőnek, nem virágoznak. A levelek keskenyek, filiformák, gyakran hullámos szélűek. A második esetben a floxok páfrányra hasonlítanak: nagyon kis levelek jelennek meg rajtuk, amelyek a központi vénahoz vannak rögzítve. A lemezek mindkét alakváltozása azt eredményezi, hogy nem tudják teljes mértékben ellátni feladataikat. A növény nem fejlődik jól.

A fonalas és páfrányszerű levelek kezelésére nincs hatékony módszer. Az érintett mintákat ki kell ásni és megsemmisíteni, a talajt pedig formalinnal vagy réz -szulfát -oldattal kell kezelni. Az érintett floxot nem szabad levágni.

A vírusokat fonálférgek hordozzák, ezért a kártevők elleni védekezés az egyik hatékony intézkedés a flox vírusos betegségeinek megelőzésére. Hatékony gyógyszerek a Carbation, Chlorpikrim, Nemagon. Javasoljuk továbbá a talaj fertőtlenítését a növények Akarin vagy Fitoverm ültetése előtt. Kedvező a nasturtium ültetése a flox ágyai mellé. Elriasztja a fonálférgeket.

A floxokat nehéz kezelni, mint más növényeket. Ezért annak érdekében, hogy ne keressük, miben szenvednek a floxok, és hogyan lehet meggyógyítani őket a károsodásoktól, jobb, ha megelőzzük a betegségek megjelenését. És ehhez be kell tartania a megfelelő virágápolást..

Olvassa el a cikket: a hagyma megsárgul, és mit kell tennie?

A lisztharmat és a fonálférgek elleni küzdelem floxon – videó

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;