15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pomelo egy titokzatos citrus a környékünkön: hogyan néz ki és hogyan nő

Szeretek kísérletezni és mindent elültetni, amiből magokat vagy magokat lehet szerezni. Most egy hatalmas pomelo -hoz érkezett a sor, csak kapott egy jó gyümölcsöt, nagy csontokkal. Több darabot ültettem egy edénybe, összejöttem és lassan felnőttem. Minden rendben lenne, de akkor hallottam, hogy a növények 10 m feletti magasságban is elnyúlhatnak. Most ülök és gondolkodom, mit kezdjek az ilyen óriásokkal a lakásban? Kérem, mondja el, hogyan nő a pomelo? Lehet -e korlátozni a magasságát, és mennyi ideig kell várni a termésre?

citrancs A pomelo különlegesség az egzotikus gyümölcsök között, amelyeket meleg vidékekről hoznak nekünk. Vannak, akik félnek megvásárolni ezeket a hatalmas gyümölcsöket, jellegzetes citrusos aromával, félve titokzatos méretüktől, és nem tudják, milyen ízűek. Ezek a félelmek azonban teljesen alaptalanok, mivel a gyümölcs nagyon ehető és ízletes, ráadásul otthon is jól érzi magát, mert citromokat és mandarinokat cserépben nevelünk.

Mielőtt azonban egy nagy csontot a földbe rejtene, érdemes kideríteni, hogyan nő a pomelo, és milyen kultúraként. A nagyon nagy gyümölcsöket tekintve nem nehéz elképzelni, hogy nem egy kis bokron nőnek, és ezt figyelembe kell venni, amikor egzotikus növényeket terveznek egy kádban. Beszéljünk azonban mindenről sorrendben..

Mire nő a pomelo??pomelo fa

A pomelo gyümölcsök egy örökzöld fán nőnek, amely akár 15 m magasra is megnőhet. A fának gyönyörű, lekerekített koronája és nagy levelei mélyzöld színűek, fényes csillogással. Az ágakon apró tövisek vannak, de vannak tövis nélküli fajták is. A fa évente többször hoz gyümölcsöt: először nagy, fehér virágzat nyílik az ágakon, majd ízletes, legfeljebb 2 kg súlyú gyümölcsök érnek a helyükre 5-7 hónap múlva (egyes példányok súlya akár 10 kg).virágzó pomelo

A gyümölcsben ehető hús: szerkezetében hasonló a narancshoz, de nagyobb szeletekkel, fehér, kemény fóliával borítva. A pomelo vastag héja van a tetején. A gyümölcs színe és alakja a fajtától függ. Leggyakrabban a következő típusok esnek számlálóinkra:

  • gömb alakú Khao szarv, édes, fehér hús, sárga-zöld bőr;
  • körte alakú Khao namphung, sárga és édes hús, zöld-sárga bőr;
  • lapított Khao paen golyó, fehér hús savanyúsággal, sárga héj;
  • körte alakú Khao phuang, sárga hús, savas, zöld és sárga kéreg;
  • gömb alakú Thongdi, édes, rózsaszín húsú, zöld bőrű.

Maga a gyümölcs a citrusfélék családjába tartozik, és külön faj. Téves az a vélemény, hogy a pomelo grapefruit hibrid. Éppen ellenkezőleg, a grapefruitot pomelo és narancs keresztezéséből nyerik..

A pomelo otthoni termesztésének jellemzőipomelo az üvegházban

Hőkedvelő kultúraként a pomelo nem a helyi éghajlaton nő, de nagyon jól érzi magát beltéri körülmények között, valamint fűtött üvegházakban. Csontokkal szaporodik, amelyeket táptalajba ültetnek..beltéri pomelo

Ha a növényt jó megvilágítással, melegséggel, rendszeres öntözéssel és legalább 60%-os páratartalommal látja el, gyönyörű dekoratív fát kaphat. Könnyen formázható, így megállíthatja az aktív növekedést, és kompakt méretet adhat a növénynek. Az egyetlen negatív pomelo – a virágzás és a termés legalább 10 évet kell várni. Ha készen áll a várakozásra, nyugodtan ültessen trópusi vendéget, és élvezze a finom termést..

Videó arról, hogyan lehet csontból pomelót termeszteni

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?