15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bemutatjuk a szoba aucubát

Sokat hallottam az aucuba nevű gyönyörű szobanövényről. Tavaly még volt szerencsém látni egy hatalmas bokrot, gazdag zöld levelekkel egy barátomnál. Kérlek, mesélj nekünk a virágról. Tudom, hogy van egy foltos levelű faja is. Minek nevezik?

aucuba egy edényben A dísznövény-lombhullató növények közül az aucuba foglalja el az első helyek egyikét. Elegáns, sűrű levelei gazdag színnel díszítik a bokrot egész évben, és a tányérokon arany mintás fajtákat joggal nevezik “aranyfának”. Az aucuba szülőföldje Kelet -Ázsia, ahol szubtrópusi erdőkben és hegyi magasságokban nő természetesen. A virág azonban nem kevésbé népszerű a beltéri virágkertészetben, és széles körben használják tereprendezéshez..

A legtöbb tenyésztő bízik abban, hogy az aucuba a Garrieaceae családhoz tartozik, bár van vélemény, hogy a kutyafákhoz tartozik. A tudósok egy másik csoportja külön virágként különbözteti meg a virágot..

A faj leírása

Az Aucuba örökzöld fa, meglehetősen tisztességes méretű: természetes körülmények között a magassága eléri a 4 m -t, beltéri kultúraként általában 2 m -re korlátozódik. Egyes fajok terjedő cserjékben nőnek, és ezeket sem nevezheti miniatűrnek. A növény hajtásai jól ágaznak, az alsó ágak szinte a talajig hajlanak. Az ágak kérge gyönyörű, zöld színű, a régi hajtásokon a levélnyél tapadási pontjain lehullott levelek nyomai találhatók, ráadásul piros foltokkal vannak festve.

A buja korona nagyszámú sűrű, hosszúkás levélből áll. Középen úgy tűnik, hogy kissé félbe vannak hajtva, a hegyek hegyesek, a lap széle mentén bevágások vannak. A levelek színe az adott fajtól függ: vannak monofonikus és tarka fajták is, különböző méretű élénk sárga foltokkal – a kis pontoktól a nagy mintáig.

Otthon az aucuba szinte nem virágzik, és nem hoz gyümölcsöt. A természetben a tél közepén – a tavasz elején vörös bokrok virágoznak a bokrokon, majd azonos színű bogyók érnek a helyükön.

A beltéri virágkertészetben használt virágok típusai

Az aucuba nem sok fajtája létezik, körülbelül egy tucat, de csak két képviselőt használnak szobanövényként: aucuba Himalája és japán.

A Himalája Aucuba buja cserje, hosszú, keskeny levelekkel. Lehetnek zöldek vagy apró, ritkán elhelyezkedő arany pöttyök..himalája aucuba

Az Aucuba japonica lekerekített, nagyobb levelekkel rendelkezik. Faként is nőhet, de formálására is alkalmas. A levéllemez színe a fajtától függ. A japán Aucuba népszerű hibridjei közül érdemes megjegyezni a következő fajtákat:

  • Dentata monokromatikus fogazott levelekkel;aucuba dentata
  • Picturata hosszúkás levelekkel, közepük sárga, széle zöld;aucuba picturata
  • Arany por, fogazott ovális levelekkel, finom arany pöttyökkel;aucuba aranypor
  • Variegata nagy levelekkel, fehéres foltokkal borítva.aucuba variegata

Videó arról, hogyan kell ápolni a szobát

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org