15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ahol a napfény él: a ragadozó növények megismerése

Mondja el, hol él a napfény? Először láttam ezt a növényt egy kiállításon, de soha nem találkoztam vele a természetben. Azt mondják, hogy különbözőek, és akár otthon is termesztheti őket. Vannak a napraforgó fajtái? Amit mutattak nekünk, kis hasonlóságként nőtt a keskeny gyapjúlevelű bokorhoz.

ahol a napfény él A napraforgó a nemzetség általános neve, amely magában foglalja a napraforgófélék családjának évelő füveit. Jellemzőjük a húsevőség. A növények fejlődéséhez hasznos anyagokat nem a talajból nyerik, hanem élő rovarokkal táplálkoznak. Az ilyen étrend elsősorban a napfény természetes körülmények között élőhelyének köszönhető. Hogyan néz ki ez a növényi ragadozó, és milyen helyeken nő?

A növény leírása

harmatfű Több mint 100 napvirágfaj létezik, és mind évelők. A növények sűrű levelek rozettája, amelyek mérete és alakja eltérő lehet. Vannak fajok kis levelekkel, legfeljebb 5 mm, és néhány esetben a lemez mérete eléri a 60 cm -t. A levelek maguk közvetlenül a rozettából vagy a levélnyélről nőnek, és lehet lekerekített vagy hosszúkás, keskeny. Azonban minden napfényre jellemző, hogy hosszú vöröses szőrszálak vannak a leveleken, amelyek hegyén nyálkacseppek csillognak. Táplálkozásra szolgál: amikor a rovar leül, ennek következtében megtapad. Ebben az esetben a levél elkezd csigává gördülni az élelmiszer emésztése érdekében. Pár nap múlva, amikor az emésztési folyamat véget ért, a levél újra kinyílik, kiegyenesedik.

A napfény csak akkor tekeri fel a leveleket, amikor élőlények ülnek rajtuk. A lehulló esőcseppek vagy lombozatok nem okozzák ezt a hatást..

hogyan eszik a napfény

A napfény nemcsak eredeti dekoratív levelekkel rendelkezik, hanem gyönyörűen virágzik is. Egész nyáron magas kocsányok emelkednek a kimenet felett, védve a beporzó rovarokat attól, hogy véletlenül belépjenek a ragadozó menüjébe. A virágzat kicsi, 5 szirmú, túlnyomórészt fehér vagy rózsaszín.napfényvirág

Hazánk hatalmas területein a leggyakoribb napozóteraszok a következők:

  • kerek levelű;
  • obovát;
  • hosszú levelű;
  • közbülső.

Ahol a napfény él?

napfény a mocsárbanValószínűleg a napfényt a természetes környezetükben növekvő egyik legigénytelenebb növénynek nevezhetjük. Sőt, remekül érzi magát ott, ahol mások már rég meghaltak volna. A zöld ragadozónak csak egy vizes élőhelyre, szórt fényre és rovarok formájában lévő táplálékra van szüksége.

Harmatcsepp mindenütt megtalálható talán, kivéve bolygónk legdélibb szélességi fokát, mert forró éghajlatuk nem illik a növényhez. Elsősorban tőzeg- és sphagnum -lápokban él, ritkábban nedves homokos talajon. Hazánk területén a ragadozó a Távol -Keleten, Szibériában és az ország európai részén nő. Egyes területeken a mocsarak lecsapolása miatt szerepel a Vörös Könyvben.

Videó arról, hogy hol érdemes napfényt keresni

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org