15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lehetséges -e a peperomia a házban tartani: növényfajok és a kapcsolódó jelek

Mondja meg, lehetséges -e otthon tartani a peperomiát? Ezt a virágot egy barátom adta nekem “szerencsére”, mondván, hogy most soha nem lesz veszekedés a családunkban. A szomszéd, látva egy bokrot kerek levelekkel és lógó gallyakkal, azonnal kifogásolta, hogy ez liana, és nem lehet őket termeszteni a szobában. Kinek hinni?

lehetséges -e peperomiát tartani a házban Legtöbben szobanövényeket választunk virágzó vagy elegáns dekoratív megjelenésük miatt. Vannak azonban olyan virágtermesztők is, akik hallgatnak a népi előjelekre, és soha nem vesznek olyan virágot, amely a babona szerint bajt hoz. Vegyük a peperomia -t, egy gyönyörű növényt, gyönyörű levelekkel. Lehet -e otthon tartani a peperomiát, milyen kultúra ez, és milyen jelek társulnak hozzá?

Mi a peperomia

peperomia tompa levelű Leggyakrabban a tompa levelű peperomiát szobanövényként értékesítik. A paprikacsaládhoz tartozik, és kompakt bokorban nő, amelynek magassága nem haladja meg a 25 cm -t. Fiatal korban hajtásai felállóak, de végül leesnek. A növény fő előnye a levelei: nagyok, sűrűek, húsosak. Gömbölyűek, mélyzöldek és fényes fényűek. Tavasszal megfelelő gondossággal a bokor ereszt egy kocsányt, mint az útifű, de nem sok dekoratív hatása van.

Ez azonban messze nem az egyetlen fajta kultúra, és vannak még színesebb növények. Lehetnek bokros vagy ampullás, tarka, alulméretezett és akár eredeti ráncos levelekkel.. A peperomia többi fajtája közül (és több mint 1000 van belőle) otthon a következők találhatók:

  1. Ampelous fajokból, hosszú lógó hajtásokkal: peperomia mászó, kúszó, pereskyely.peperomia mászás
  2. Bokorformák rövid gallyakkal vagy sűrű lombhullató rozettával: zsugorodott peperomia; görögdinnye; magnólia levelű.peperomia összezsugorodott
  3. Stunted és szerény zamatos peperomias: Ferreira, Graveolens, longish.ferreira peperomia

Lehet -e otthon tartani a peperomiát: népi jelek a virágról

Azonnal érdemes megjegyezni a növény jótékony tulajdonságait. Ha letörli a port a húsos levelekről, érdekes aromát érzett? Ez az illat segít enyhíteni a fejfájást. A Peperomia a ház levegőjét is megtisztítja a toxinoktól, és elpusztítja a patogén mikrobákat. Nem meglepő, hogy a növényt ajánlott azoknak a szobájába helyezni, akik nemrég szenvedtek betegséget. Segít a szervezet gyorsabb helyreállításában..

A Peperomia leveleket egy másik tulajdonsággal ruházzák fel (már a természetfeletti birodalomból). Elnyelik a negatív energiát, pozitívvá alakítják, és nagylelkűen átadják a tulajdonosoknak. Ezenkívül az ilyen képességek kerek vagy ovális levelekkel rendelkező fajtákkal rendelkeznek, valamint hegyes levéllemezzel.

peperomia kerek levelekkelA Peperomia -t népiesen a “szeretet virága” -nak nevezik jóindulatú természete miatt. A Feng Shui tanítása pedig csak pozitív tulajdonságokat ad neki.. Szóval, aranyos bokrok:

  • segítse a kapcsolatok javítását, elkerülve a botrányokat és a veszekedéseket;
  • toleránsabbá és gyengédebbé tegyék a háztartás tagjait egymással szemben;
  • ösztönzi a döntéshozatalt és az élethelyzet megváltoztatását.

Így kétségtelen, hogy a peperomia ideális növény az otthon számára, különösen a család számára. Csak örömet, szeretetet és békét hoz a személyes kapcsolatoknak..

Milyen tulajdonságokra tanítja a Feng Shui a peperómiát – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit