15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Momordika kokhikhinskaya – hogyan egzotikus és mi ez

Mondja el nekünk, milyen Momordika Kokhihinskaya, milyen ez a csoda. A férjem távolsági üzleti úton volt, és hozott nekünk ajándékokat, különféle helyi gyümölcsöket és zöldségeket. Mindenkivel foglalkoztunk, de nem tudunk mit kezdeni ezekkel a narancssárga tüskés sünekkel. Nyersen fogyasztható, vagy valahogy meg kell főzni?

momordika kokhihinskaya ahogy van Tudja, mi az előnye a déli sáv lakóinak? A meleg éghajlatnak köszönhetően kiváló lehetőségük van különféle egzotikus gyümölcsök és zöldségek termesztésére. Például, hogy megismerkedjen egy ilyen termofil lianával, mint Momordika Kokhihinskaya, amelyet a legtöbb ember el sem tud képzelni. Kifelé érett termése nagy és hosszúkás narancsszínű narancsnak tűnik, sűrű rövid tövisekkel borítva. De belül a narancsos, lédús pép helyett szelet, vörös nagy szemek vannak. És itt van a legérdekesebb dolog: a megszokott gyümölcsök annál édesebbek, minél érettebbek. A Momordikában minden éppen az ellenkezője: ahogy érik, egyre keserűbb lesz..

Mi a növény és gyümölcse

liana momordica A Kohikhinskaya momordica egyike azoknak a fajtáknak, amelyeket sikeresen termesztenek a déli régiók nyílt terepen, valamint szőlőként. Legközelebbi rokonaihoz, az uborkához, a sütőtökhez és a cukkinihez hasonlóan a Momordica hosszú, elágazó szempillákat épít fel. Hosszuk elérheti a 4 métert, és a szőlő, bár látszólag vékony, nagyon erős. A serdülő zöld lombozat elérheti a 20 cm hosszúságot, és hasonló a tök leveleihez.

A növény kétféle virágot állít fel. Nagyobb, hím, üljön hosszú kocsányokra és virágozzon először. Csészéjük feketés. A nőstény virágok sárgák, kisebbek, és rövid kocsányon másodikként virágoznak. A virágzás során a virágzat kellemes és édes illatot terjeszt a bokor körül, mint a kerti jázmin..

A gyümölcsök kissé megnyúltak, először zöldek, vastag, érdes bőrük rövid tüskékkel és pattanásokkal borított. Egy ilyen golyó súlya elérheti az 1,5 kg-ot, átmérője pedig 20 cm, éréskor a bőr narancsvörösre színeződik. Az éretlen gyümölcs belseje lédús, világoszöld hús, amely éréskor vörösre színeződik. A pép lapos, illatos magokat tartalmaz.

A legfinomabb momordica éretlen, akkor egyértelműen érezhető a kókusz íze, kellemes savanyúsággal. Teljesen érett állapotban a gyümölcs keserű lesz. Használat előtt áztatni kell őket..

Momordika kokhikhinskaya – hogyan kell enni egy egzotikus gyümölcsöt

a momordiki gyümölcseA növény minden része hasznos és ehető:

  1. A fiatal lombhullató részt zöldségsalátákra morzsolják, és levesekhez adják.
  2. Salátákhoz és virágzatokhoz használják.
  3. A pép egyszerűen gyümölcsként, nyersen fogyasztható. Salátákhoz, mártásokhoz, zöldség-, hal- és húsételekhez is adják. A Momordica sózható, pácolható és konzervezhető, desszerteket és konzerveket készíthet belőle.
  4. A pörkölt és zúzott magok eredeti fűszerezéssel szolgálnak a pékárukhoz és a leveshez. És egészben is süthetők, tejfölben vagy tojásban panírozva..

Javasoljuk, hogy a gyümölcsöket félérett állapotban szedje, 2 héttel a teljes érés előtt. A héjat el kell távolítani tőlük – ehetetlen.

Milyen ízű a momordica – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit