15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ismerje meg a titokzatos allium nectaroscordumot

Kaptam néhány virághagymás allium nectaroscordum -ot egy virágboltból (ahogy a címkén is írták). Mondd, mi ez a növény? Van -e más faja, és vannak -e sajátosságai a termesztésnek?

nektár skorpió virágzik Az Allium nectaroscordum kétértelmű növény, és az egyik vagy másik családhoz való tartozással kapcsolatos viták a mai napig folynak. Egyes tudósok azzal érvelnek, hogy ez a hagyma (allium) egy fajtája, mások meg vannak győződve arról, hogy a nektarcordum a liliomfélék családjának külön nemzetsége, mások pedig liliomfélék családjába sorolják.

Csak egyet lehet biztosan mondani: a nectaroscordum egy évelő, lágyszárú és hagymás növény, amelynek több fajtája is van..

Külsőleg a nectaroscordum egy hagymára hasonlít, és gyökérzete is lekerekített, rizómák nélküli hagyma formájában van bemutatva. Keskeny, hosszúkás levelek nőnek belőle. A kocsányok is magasak, akár 1,5 m -ig, de különböző hosszúságúak lehetnek. A tetejükön a halvány színű kis lelógó harangok egy laza esernyőt képeznek golyó alakban. A virágzat meglehetősen nagy, mindegyik harang átmérője elérheti az 1,5 cm -t, és 10-30 darab van az esernyőben. A virágzás végén a helyükön magvakkal ellátott dobozok érnek..

Az ilyen allium leveleinek jellegzetes hagymás-fokhagymás illata van, amely érintéssel teljes erővel tárul fel..

Virágfajták

A nektár korpusz következő formáit különböztetjük meg bizonyos fajokban:

  1. Szerelmes. Csak a krími erdőkben nő, tölgyekből és kőrisfákból áll. A bokor magassága 50-130 cm, a lombhullató rozetta 15 lemezből áll. Bőséges virágzás május végén következik be: a harangok száma elérheti a 60 darabot. A virágok színe rózsaszín, lila-fehér árnyalattal.nektarcordum hamut szerető
  2. Dioscoris vagy szicíliai. Kis -Ázsia és a mediterrán kontinens (Európa) árnyas erdeiben él. Jól meggyökeresedett nyílt tereinken. Az esernyő virágzat 10-20 halványzöld harangot tartalmaz, vöröses árnyalattal vagy csíkkal.Szicíliai nektaroform
  3. Három láb. A Kaukázus sziklái között nő, fehér harangokkal, lila erekkel virágzik.háromlábú nektártest

Növekvő funkciók

A Nectaroscordum a napos helyeket kedveli, de részleges árnyékban nem tűnik el. A talaj szereti a laza és termékeny termékeket, nem igényel gondozást, a lényeg az, hogy ne árasztja el az ágyakat, különben az izzók rothadni kezdenek.

A súlyos telekkel rendelkező régiókban télre menedéket igényel, de általában magas télállósággal rendelkezik.

A virág magvak vetésével vagy leányhagymákkal szaporodik. A magokat kora ősszel vetik egy palántaágyra, és a következő szezonban állandó helyre ültetik át. A régi, erősen benőtt hagymás fészkeket ősszel, a levelek elhullása után osztják szét.

Videó áttekintés a nectaroscordum különböző fajtáiról

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?