15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nyári szépségű kosmeya frottír: népszerű fajták, termesztési jellemzők

Egyszer, amikor meglátogattam a szomszédot, nagyon szép kettős, rózsaszínű kozmavirágokat láttam. Imádom ezeket a virágokat, nagyanyám mindig ültette őket, de egyszerű fajtája volt, közönséges virágzatú, mint a százszorszép. Kérlek, mesélj nekünk többet a frottír kozmáról. Milyen színű, és vannak -e különleges ápolási követelmények??

frottír kosmeya Az elegancia az egyszerűségben rejlik – pontosan ez mondható el a frottír kozmumról. Úgy tűnik, hogy semmi szokatlant nem lehet várni egy bokorból, amely bőséges számú hajtással rendelkezik. A kis áttört lombozat, hasonlóan a százszorszép leveleihez, félrevezető, és azt gondolja, hogy a szeme előtt közönséges gyom, csak néha nagyon magas. De amikor a buja bokoron különböző színű, töltött és nagy virágok nyílnak, azonnal világossá válik, miért érdemelte ki a kosmeya a virágtermesztők körében ezt a népszerűséget. Egész nyáron és egészen a fagyokig bőséges virágzással örvendezteti meg a szemét, ráadásul abszolút nem szeszélyes elhagyni.

A terry kosmea fajták a virágzat különleges szerkezetében különböznek a klasszikus fajtáktól: szirmaik több sorban vannak elrendezve, ami miatt a “kettősség” hatása érhető el, és maga a virág tömött lesz, és úgy néz ki, mint egy dália. Egy másik jellemző tulajdonsága a vastagabb és erősebb szárak, amelyek nem tudnak törni a nagy rügyek súlya alatt.

A legszebb frottír fajták

A frottír kozmetika színe változatos lehet, az ilyen hibridek között vannak finom árnyalatokkal rendelkező fajták és gazdag, mély színek. Nagyon szépek a virágágyásokban, valamint a csokrokban, például:

  1. Arany völgye. Nagy sárga szirmokkal és hosszú virágzással, ősz közepéig különbözik.aranyvölgy
  2. Rose Bonbon. A nagy, bolyhos halvány rózsaszín virágok pomponokhoz hasonlítanak, és enyhén illatosak, finom, alig észrevehető, virágos aromával.rózsa bonbon
  3. Terry gomb. A bokor 80 cm magas. A virágzat legfeljebb 10 cm átmérőjű lehet kétszínű (sötétebb rózsaszín központtal és fehér szélekkel) vagy bordó.frottír gomb
  4. Psziché. Az eredeti virágzat belső, rövidebb szirmú, a virágok fehérre és rózsaszínre vannak festve.Psziché
  5. Áfonya mousse. Gyönyörű sötét rózsaszín buja virágok.áfonyahab

Növekvő funkciók

A virág más fajtáihoz hasonlóan a frottír kosmeyát magvakkal ültetik a választási lehetőségek egyikén:

  • palántanevelő tartályokban, további ültetésével május hónapban virágágyásra;
  • közvetlenül a nyílt terepen, tavasszal vagy tél előtt.

Vetéskor szem előtt kell tartani, hogy a frottír fajtáknak nagyon kicsi a magja, ezért nem mélyülnek el, hanem csak vékony földréteggel borítják őket. És még egy fontos árnyalat: amikor magokat gyűjtenek, a belőlük következő évre termesztett növények megőrzik szülői színüket, ami nem mondható el a többi kozmoszról.

A frottír fajták gondozása szintén gyakori, és az időben történő öntözésből, gyomlálásból és több ásványi komplex -trágyázásból áll a szezonban. A virágzás meghosszabbítása érdekében le kell vágni a kifakult rügyeket..

A kozmosz tavaszi vetése egy virágágyásban – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit