15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A filodendron mászás előnyei és kárai az otthon számára

Tavaly vettem egy hegymászó fajta filodendront. Ez idő alatt a bokor úgy nőtt, hogy már lóg a tartóról, általában egy igazi jóképű férfi. De nemrégiben egy régi barátunk járt nálunk, aki meghökkentett a hírrel, hogy ezt a szőlőt nem szabad lakásban termeszteni. Most közvetlenül nem tudom, mit tegyek: a keze megdobása nem emelkedik, ráadásul semmilyen negatív következményt nem észleltek. Mondja meg, hogy lehet -e otthon mászó filodendront tartani?

filodendron Sok hegymászó növény szerelmese termeszt Philodendron Climbing -t, egy gyönyörű örökzöld cserjét, amely jól áll a függő cserépben, és könnyen egymásra helyezhető függőleges támaszra. De ugyanakkor ezt a virágot előítéletek és hiedelmek borítják, amelyek kétségbe vonják a virágtermesztők másik felét. Próbáljuk kitalálni, hogy mi a szépsége a mászó filodendronnak, és lehetséges -e otthon tartani.

Mi az a virág?

A hegymászó filodendron az Aroid család szőlője, a beltéri filodendronok egyik fajtája. A természetben Amerika trópusi erdeiben nő, ezért inkább a meleget és a nedvességet részesíti előnyben. A filodendron jellegzetes jellemzője a légi gyökerű hosszú hajtások jelenléte, amelyek támasz mentén szövik vagy lelógnak. A rugalmas törzset sűrű fényes levelek díszítik mélyzöld színű szív formájában, hossza 10 és 14 cm között változhat.

A fajtát gyors növekedés jellemzi – a hajtás éves növekedése majdnem méter.

Termofil jellege miatt a filodendron nagyon jól érzi magát szoba körülmények között, ahol meleg és kényelmes. Nem kis jelentőségű az a tény, hogy a virág egyformán nőhet mind napos helyen, mind az ablakoktól távol..

A nedvesség szeretete ellenére a hegymászó filodendron egyike azon kevés virágfajtáknak, amelyek jól tolerálják a száraz beltéri levegőt..

A növényhez kapcsolódó népi jelek

liana a szobában

Philodendron -liana – az egyik virág, amelyet népi nevén “muzhegon”. Úgy gondolják, hogy kategorikusan lehetetlen, hogy a nőtlen lányok ilyen növényt tartsanak a házban, mivel elűzi az esetleges udvarlókat.

Ezenkívül a folklór ismerői biztosítják, hogy a filodendron erős negatív energiával rendelkezik a hölgyekhez képest, akiknek az útlevelében pecsét található. Ebben az esetben a virág “túlélheti” a férjet otthonról..

És mi a tudomány szempontjából?

Akár hiszi az előjeleket, akár nem, mindenki személyes dolga, de mielőtt virágot vásárolna, alaposan tanulmányozza annak jellemzőit. A tény az, hogy a filodendron hajtásaiból, mint az aroidák minden képviselője, mérgező lé szabadul fel. Ha a bőrre kerül, allergiás reakciót okoz, de ha egy levél vagy törzs töredékét véletlenül lenyeli, rendkívül kellemetlen és akár veszélyes következmények is lehetségesek.

Ha kisgyermekei vannak a házban, akkor gondoljon arra, hogy a filodendron biztonságban lesz. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre is, amikor kutyák vagy macskák laknak a lakásban..

A virág többi része teljesen ártalmatlan. Ha távozáskor betartja az ajánlásokat, és kesztyűt visel, hogy megvédje, nem volt más probléma vele, éppen ellenkezőleg – a növény képes megtisztítani a helyiség levegőjét.

Milyen beltéri növények mérgezőek – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?