15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A növekvő gardénia problémái: feketedés és lehulló lombozat

Mondd el, miért feketednek le és hullanak le a gardénia levelek? A bokor gyönyörű volt, bőségesen virágzott, de a felújítás kapcsán az edényt át kellett helyezni egy másik szobába. Itt van a legmelegebb, és ott kezdődtek a virággal érthetetlen folyamatok. Talán dögös?

fekete gardénia levelek Nem minden termelő vállalja a gardénia finom szépségének termesztését, mivel megijednek szeszélyeitől. Valóban, ez a virág meglehetősen igényes, és minden ajánlás egyértelmű végrehajtását igényli. Sűrű levelei csak első pillantásra tűnnek erősnek és erőteljesnek. Valójában ők szenvednek elsősorban, az elszíneződéstől a leesésig. Az egyik gyakori probléma a fekete foltok megjelenése, és a növény légi részének további szárítása. Nézze meg a gardénia fotóit!

Számos oka lehet annak, hogy a gardénia levelek elfeketednek és leesnek:

  • ápolási hibák;
  • a táplálkozás hiánya;
  • kártevőfertőzés.

Gondozási hibákelöntött gardénia

A gardénia leveleket csúnya fekete foltok borítják, és körbejárják őket:

  1. Ritka vagy túl gyakori öntözés. A gardénia öntözési rendszernek középútnak kell lennie: szükséges, hogy az aljzatnak legyen ideje kiszáradni az öntözések között, ugyanakkor ne hagyja teljesen megszáradni. Száraz talajban a gardénia is kiszárad, de ha a talaj folyamatosan nedves, gyökerei rothadni kezdenek, illetve maga a bokor eltűnik. Megoldás a problémára: túltöltéskor jó szárítani a talajt, ha alultöltött – sürgősen nedvesítse meg. Előnyös az alsó öntözés, és hagyja az edényt egy víztartályban addig, amíg a talaj nedvességgel telítődik..
  2. Alacsony páratartalom. A száraz levegő nem kevésbé veszélyes a virág számára, különösen a fűtési szezonban. Megoldás a problémára: tegyen mellé egy tálcát vízzel, ne tegyen gardénit az akkumulátor közelébe.
  3. Piszkozat. Szinte minden növény, beleértve a gardénit is, nem szereti a hideg levegő áramlatait. A szoba szellőztetésénél jobb az edény átrendezése..
  4. Leégés. Bár a virág szereti a napot, közvetlen sugarai csúnya foltokat hagynak a leveleken. A virág permetezése a nap alatt nem kevésbé veszélyes – a víz csak fokozza a perzselő hatást. Megoldás a problémára: rendezze át az edényt egy ablakpárkányon szórt megvilágítással.

Ideális körülmények a kertek tartásához: nyugati ablakok (vagy déli, ha árnyékos), meleg, de nem afrikai meleg (télen világos hűvös), magas páratartalom.

Ételhiányferovit

A Gardenia -nak kiegyensúlyozott étrendre van szüksége, különösen a növény szereti az olyan elemet, mint a vas. Hiányával a virág elveszíti dekoratív megjelenését. A bokor segítésére magnézium -szulfátot, réz -szulfátot vagy Ferovitot kell etetni.

A vashiány megelőzése és komplex kezelése érdekében citromsavat kell hozzáadni a vízhez a gardénia öntözéséhez.

Kártevők a bokronpók atka gardénia

A levelek eltűnnek, ha egy pókatka telepedett rájuk. Leszívja a gyümölcsleveket és láthatatlan pókhálóval fonja a bokrot, emellett más növényekhez is mehet. Ha kártevőt azonosítanak, a virágot el kell különíteni, minden érintett levelet el kell távolítani, és több Aktellik vagy Akarin kezelést kell végrehajtani.

Mivel az atka fél a nedvességtől, megjelenésének megakadályozása érdekében magas páratartalmat kell fenntartani a szobában, és rendszeresen permetezni kell a gardénia -t.

Gardenia Care Secrets videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?