15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell helyesen inni az echinacea tinktúráját, és kinek nem szabad

Mondd el, hogyan kell inni az echinacea tinktúráját? Télen egyszerűen nem megyek ki a megfázásból, még a szokásos orrom is szinte állandó jelenség. Egy barátom azt tanácsolta, hogy erősítsem az immunrendszert echinaceával. Azt mondja, hogy amikor beveszi, ritkábban lesz beteg. Szóval ez az, egész télen vagy szakaszosan inni kell?

hogyan kell inni echinacea tinktúrát Az echinacea gyakran megtalálható a virágágyásokban. Ezek a nagy, lila százszorszépek domború sötét narancssárga maggal nagyon szép dekoratív megjelenéssel rendelkeznek. Ezenkívül az echinacea gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és széles körben használják a megfázás megelőzésére. Gyógyszerként tablettákat használnak, de leggyakrabban – gyógyszertári alkohol tinktúrát a növény gyökereiből és gyümölcseiből. Segít az immunrendszer erősítésében és a megfázás kezelésében. Az öngyógyítás előtt azonban meg kell tanulnia, hogyan kell inni az echinacea tinktúráját. A természetes összetevők ellenére ennek a gyógyszernek az ellenőrizetlen bevitele az ellenkező eredményhez vezethet. A tinktúra ajánlott adagokban és helyzetekben történő bevétele serkenti a fehérvérsejtek termelését, amelyek segítenek a vírusok elleni küzdelemben. De végül is az ilyen stimulációra nem mindig van szükség, ráadásul a hasznos echinacea egyeseknek ellenjavallt.

Hogyan kell inni az echinacea tinktúráját

echinacea tinktúra Mivel a tinktúra alkohol alapon készül, nem lehet tiszta formában venni. Az echinaceát kevés vízzel kell hígítani. Naponta háromszor kell inni, legfeljebb 30 cseppet. A kezelés folyamata általában 1 hónap. Orvos javaslatára a kinevezés 2 hónappal meghosszabbítható vírusfertőzés súlyosbodása esetén.

Azonban nem használhatja folyamatosan a tinktúrát. Ez ahhoz vezet, hogy az immunrendszer a rendszeres stimuláció miatt nem lesz képes “működni” önmagában. A megelőzés érdekében elegendő legfeljebb 3 tanfolyamot lefolytatni az év során azokban az időszakokban, amikor a betegségek előfordulása növekszik (ősszel, télen és tavasszal). Az echinacea kezelésére inni közvetlenül egészségügyi probléma fennállása esetén.

Az Echinacea tinktúra külsőleg is használható. A borogatáshoz sóoldattal hígítjuk (30 csepp 100 ml -re), és gargalizáláshoz vízzel (2 tk. 1 evőkanál)..

Ki ne szedje az echinaceát?

echinacea

Bár a tinktúra természetes gyógymód, bizonyos személyek kategóriájában ellenjavallt. Ez elsősorban az echinacea jellegzetes tulajdonságainak és az alkohol jelenlétének köszönhető. Tehát nem adhatja meg a tinktúrát:

  • 7 év alatti gyermekek;
  • terhes és szoptató nők;
  • hipertóniás betegek;
  • cukorbetegek.

Érdemes lemondani az echinaceáról olyan betegségek jelenlétében is, mint a mandulagyulladás, az érelmeszesedés és az onkológia. Ezenkívül nem kizárt, hogy az Echinacea, mint a Compositae képviselője egyéni intoleranciát mutat..

Echinacea tinktúra videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?