15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Állandó szépségű forsythia tojásdad

Mondd, mi az a tojásdad forsythia? 2 évesen vettem csemetét, azt mondták, hogy a bokor gyönyörűen virágzik kora tavasszal. De valamiért nem virágzott nekem. Vagy az eladó tévedett, vagy még kicsi. Hány éves korban kezd virágozni a növény, és milyen magas lesz? Van egy kis udvarunk, nem szeretném, ha a bokrok foglalnák el nagy részét. És a telelés kérdése is érdekes: a középső sávban le kell fednie?

forsythia tojásdad A tojásos Forsythia még nem túl népszerű a kertészek körében, és leggyakrabban az európai forsythia -t termesztik helyette. És teljesen hiábavaló, mert ez a növény a legtartósabb a rokonai között. Az évelő cserjék nem félnek sem az aszálytól, sem a fagyoktól, ráadásul nagyon szépen virágzik aranysárga virágok szóródásával. Mi olyan különleges az ovoid forsythia -ban, és miért érdemes telepíteni a webhelyére?

Miben különbözik egy növény a forsythia más típusaitól?

forsythia ág Először is meg kell jegyezni, hogy a tojásdad forsythia az alulméretezett csoportba tartozik. Átlagosan a bokor magassága 1,5 m, de még a legjobb gondossággal és a legkényelmesebb helyen sem nő 2 m -nél magasabbra. Az emelkedő hajtások az életkor előrehaladtával kissé lecsüngnek, és szétterülő buja koronát képeznek. Tavasszal és nyáron zöld, és ősszel a levelek narancssárga, sőt lila túlcsordulást kapnak..

A növény nevét a levelek alakjának köszönheti. A levéllemez ovális, és közelebb a csúcshoz, a levél teljes hossza nem haladja meg a 7 cm -t. Ez a faj másik jellemzője, mivel a legtöbb forsythia nagyobb levelekkel rendelkezik.

A faj egyik fő előnye azonban az egyszerűsége. Az évelő nagyon szárazságtűrő. Ezenkívül jó fagyállósággal rendelkezik más forsztiákhoz képest. A bokrot csak az északi területen kell lefedni..

A tojásdad forsythia talán egyetlen hátránya a rövid virágzás – legfeljebb 16 nap, és néha csak 9 nap. De korábban virágzik, mint más fajták. Délen február végén csak 2 cm átmérőjű, kis sárga virágok nyílnak, a középső sávban – valamivel később, közelebb április végéhez. Egy fiatal bokor virágzik az ültetés negyedik évében.

Forsythia tojásdad – népszerű fajták

A cserje kis fajtafajtával rendelkezik, amelyek közül érdemes megjegyezni a következő fajtákat:

  1. Goldsauber élénk sárga virágokkal.forsythia goldsauber
  2. Tetragold sötét sárga rügyekkel és legkorábbi virágzással.forsythia tetragold
  3. Tavaszi dicsőség gazdag zöld lombokkal és citromvirágokkal.forsythia tavaszi dicsőség

Növekvő forsythia a kertben – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org