15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A bájos Forsythia Giralda gyönyörű virágzással örvendeztet meg

A kennelben találkoztam egy Forsythia Giraldával. Sokáig álmodtam erről a növényről, és azonnal vettem két palántát. Hol jobb ültetni, és hogyan telel a forsythia? Itt elég hideg van télen.

forsythia giralda A kompakt növények szerelmeseinek biztosan tetszeni fog Giralda forsythia -ja. Ez a közepes méretű cserje még szerény területen is megfelelő. A kis méretet a kultúra dekoratív megjelenése kompenzálja. A virágzási időszakban nincs szebb a Giraldánál, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ebben az időben más növények még nem ébredtek fel a hibernációból. Mi olyan különleges a forsythia -ban, és nehéz -e termeszteni?

Fajtajegyek

forsythia bokor Ez az egyik legalacsonyabb forsythia – a bokor magassága nem haladja meg a 2 m -t. Ágai felállóak, mint a legtöbb növényfajta, de van egy jellegzetes vonásuk. A hajtások kissé laposak, ezért tetraéderes alakot szereztek. Ezenkívül a barnás kéreg sárga árnyalatú..

virágzó giraldaA kertekben gyakoribb európai forsythia -val ellentétben Giralda levelei valamivel nagyobbak. Ezek is oválisak, de eléri a 10 cm -t, maguk a virágzatok is nagyobbak, amelyeket halványsárga szín és csavart szirmok különböztetnek meg. A virágzás májusban kezdődik.

A Giralda fajtát előnyben kell tartani a déli sávban, mivel nem jó a télállósága.

Forsythia Giralda a kertben – termesztési technikák

növekvő forsythiaA legjobb, ha tavasszal ültetünk cserjét, hogy legyen ideje megerősödni a fagy megérkezése előtt. Az őszi ültetés is lehetséges, de csak meleg éghajlatú régiókban. A Forsythia igényes a megvilágításra, de részleges árnyékban is képes túlélni. Ott azonban nem lesz buja virágzás. A bokor a legjobban könnyű talajon nő, és a mocsaras terület egyáltalán nem alkalmas rá..

A Giralda gondozása majdnem ugyanaz, mint más forsythia fajták termesztése:

  1. Ha nyáron nincs természetes csapadék, legalább kéthetente kell öntözni..
  2. Öntözés után feltétlenül lazítsa meg a törzskört, de csak óvatosan.
  3. Három további kötszerre lesz szükség szezononként. Kora tavasszal célszerűbb szerves anyagokat használni trágyatakaró formájában, amelyet aztán bőségesen kell öntözni. Virágzás előtt, áprilisban ásványi komplexre van szüksége. Közelebb az őszhöz beviheti Kemirt – kombi. Ez elősegíti, hogy a forsythia több virágbimbót képezzen a következő szezonban és jobban télen..
  4. Háromévente célszerű megfiatalítani a bokrot, részben kivágva a régi hajtásokat. Ezenkívül az egészségügyi metszést évente tavasszal kell elvégezni, eltávolítva a sérült hajtásokat. És a virágzás befejezése után le kell rövidíteni az elhalványult ágakat.

Tekintettel az alacsony télállóságra, a Giraldát feltétlenül le kell fedni télen. A bokor köré kúpot építhet, és speciális anyaggal csomagolhatja, vagy az ágakat a talajhoz hajlíthatja és lefedheti.

Hogyan kell gondoskodni a forsythia -ról – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?