15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A brugmansia otthoni termesztésének jellemzői a palánta módszerrel

A férjem mindig hoz ritka virágokat az üzleti utakról, ezúttal egy zacskó brugmansia mag volt. Mondja meg, lehetséges -e brugmansia termesztése magvakból otthon? Mikor kell vetni őket, és hogyan kell megfelelően gondozni a palántákat?

virágzó brugmansia Egy szépség egy meséből – így nevezheti a brugmansia -t, miután egyszer látta őt virágzás közben. Ez a csodálatos növény a Solanaceae családból szokatlanul szép virágzatának köszönhetően szilárdan belépett a virágtermesztők szívébe. A nagy, néha akár 50 cm hosszú harangok bőségesen borítanak egy meglehetősen nagy faszerű bokrot, amely akár 5 m magas is lehet. A virágok színe nagyon változatos lehet – a krém finom árnyalataitól a gazdag rózsaszínig vagy narancsig, és vannak kétszínű harangok is. És egyszerűen lehetetlen levenni a szemét a kettős virágzatú fajtákról.

A növény jellemzője a levelek elrendezése és alakja. Két rétegben nőnek: az elsőnél a levéllemezek egyenletes szélűek, a második pedig szaggatott.

Annak ellenére, hogy a virág a meleg és párás trópusokról érkezett hozzánk, nagyon boldogan gyökeret vert a helyi éghajlaton, különösen azért, mert egy évelő beltéren vagy télikertben nő, mivel nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet. Otthon a brugmansia -t gyakran vetőmagból termesztik. Ez meglehetősen zavaró üzlet, megéri, különösen, ha nincs hova venni a dugványokat.

Mikor kell vetni magokat, és milyen talaj alkalmas?

brugmansia magvak

A brugmansia termesztését már januárban elkezdheti, bár későbbi vetés is lehetséges, de legkésőbb márciusban.

Mivel természetes körülmények között a virág vályogban nő, de könnyű és tápláló, hasonló talajt kell előkészíteni. Ehhez keverjen össze 1 rész agyagos talajt:

  • 2 rész tőzeg;
  • 1 rész humusz.

Az elkészített keveréket kálium -permanganát oldattal kell kiönteni a fertőtlenítés érdekében.

A magvak csírázásának felgyorsítása érdekében meg kell törnie a héj integritását (karcolás), és be kell áztatnia Kornevinben.

Hogyan kell vetni?

Töltse fel a tálcát az előkészített hordozóval, és jól nedvesítse meg a talajt. Azonnal használhat speciális kazettákat – ez megkönnyíti a palánták merülését. Készítsen elég mély lyukakat (legalább 1 cm), és tegyen bele magokat. Hagyja a lyukak közötti távolságot körülbelül 3 cm -re, szórjon földet az ültetés tetejére, és fedje le fóliával. Szükséges tartályt tartani a magvakkal meleg szobában, napos ablakpárkányon..

A magok csírázása attól függ, hogy milyen régen gyűjtötték be. A leggyorsabban (kb. 1,5 hét elteltével) csíráznak a friss magvak, az idősebbek ülhetnek a talajban és mind a 1,5 hónapig.

Időnként az üvegházat szellőztetni kell, és a talajt be kell permetezni. Ezenkívül meg kell világítania a palántákat, hogy a nappali fény legalább 10 óra legyen. Amint a magok kikelnek, távolítsa el a menhelyet.

A Brugmansia palánták gondozása

a brugmansia palántái

Amikor a palánták legfeljebb 5 valódi levelet alkotnak, itt az ideje, hogy elkezdjük külön edényekbe szedni őket, a csírák cseréjének földes csomóval együtt történő átvitelével. Figyelemre méltó, hogy ekkorra a bokor teljes magassága csak körülbelül 6 cm, mivel a brugmansia lassú növekedéssel jellemezhető.

A későbbi növényápolás a következő tevékenységekből áll:

  1. Rendszeres öntözés és permetezés. Meg kell találni az “arany középutat” az öntözésben, hogy megakadályozzuk a talaj kiszáradását, ugyanakkor elkerüljük a magas nedvességtartalmat és az állóvizet.
  2. Felső öltözködés. Egy hónappal a szedés után etesse a brugmansia -t nitrogén műtrágyákkal. Egy másik hónap után elkezdheti a komplex ásványi trágyázást, havonta egyszer a virágos növények speciális készítményeit használva.

Videó a brugmansia magvak vetéséről

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?