15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Három módja annak, hogy magvakból termeszthessük a frottír kozmoszt

Egy egyszerű virágú cosmeya nő a házam közelében. Nem szándékosan ültettem, a bokrokat a telek megvásárlása után kaptuk az előző tulajdonosoktól, azóta ők maguk is ültetnek. A minap pedig, egészen véletlenül, egy virágboltban megragadta a szemem egy töltött virágzatú fajta. Nem tudtam ellenállni, és vettem egy táskát. Mondja el, hogyan kell termeszteni a frottír kosmeyát magokból, és mikor jobb ültetni őket?

frottír kosmeya A terry kosmeya a forró trópusokon őshonos szerény virág legszebb fajtája, amely nagyon boldogan gyökeret vert a helyi éghajlatban. A növény az Aster családhoz tartozik, július-augusztusban virágzik, és 5–12 cm átmérőjű virágzata külsőleg hasonlít valamire az aster és a töltött kamilla között. Ugyanakkor a virágok színe nagyon változatos – vannak világos tónusok (fehér, halvány rózsaszín) és telített színek (sötétvörös, lila). A bokor maga a fajtától függően lehet kompakt (akár 50 cm) vagy meglehetősen magas – akár 1,5 m. A levéllemezek majdnem olyanok, mint a vad kamilla – nagyon szépek, finomak és légiesek.

A természetben a növény önvetéssel szaporodik. Otthon a frottír kosmeyát magvakból termesztik, és az ültetés időpontja a vetési módtól függ. Ez lehetne:

  • vetőmag vetése nyílt talajra;
  • magvak vetése palánták számára.

A vetéshez a magokat legfeljebb három évvel ezelőtt kell venni. Ezután jelentősen elveszítik a csírázást..

Kozmet vetünk egy virágágyásra

kosmeya a virágágyásban

A Terry kosmeya annyira szerény, hogy a magokat azonnal el lehet vetni a kerti ágyra, tavasszal és tél előtt:

  1. Tavaszi vetés. Ezt már áprilisban megteheti, amikor az összes hó elolvadt. A virágágyást először ki kell ásni. 40 cm -enként helyezzen el több magot csoportosan a talaj felszínén, kissé nyomja őket a talajhoz. Nem szükséges felülről földdel borítani, különben a palánták nem kelhetnek ki. Amikor a palánták felnőnek, szükség esetén ritkítsák ki őket, egyenként hagyva a legerősebb bokrot.
  2. Őszi vetés. A magokat legjobb késő ősszel vetni. Ásd fel az ültetés helyét, hogy a talaj laza legyen. A vetési technológia hasonló a tavaszhoz.

Ha a magokat november előtt vetik, akkor csíráznak és meghalnak a fagytól, ezért fontos betartani az őszi ültetés időpontját..

Palántázási módszer

a kozmosz palántái

A kozmosz magvak vetése palánták számára lehetővé teszi, hogy a virágzási időt 1-1,5 hónappal közelebb hozza. Ehhez márciusban töltsön meg egy sekély edényt tápláló és laza talajjal, bőségesen nedvesítse meg, és helyezze a magokat a tetejére szórás nélkül, de kissé mélyítse be a talajba az ujjával. Fedje le a tartályt fóliával, és tegye meleg és világos ablakpárkányra. Amikor a palánták felnőnek, merítsük őket külön csészékbe, és legfeljebb 18 Celsius -fokos levegő hőmérsékleten neveljük őket..

A szedés elkerülése érdekében a magokat azonnal el lehet vetni kazettákba vagy 2-3 darabos kis tartályokba.

A palántákat virágágyásra ültetik, amikor eléri a 6 cm magasságot, június elején.

Videó a növekvő kozmoszról

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit