15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mikor kell jázminokat ültetni – a kerti kultúra ültetésének időzítése

Mondd, mikor kell ültetni a jázminot? A szomszéd megígérte, hogy tavasszal csemetét ad, amikor megosztja régi bokrétáját. Egykor a nagymamánknak egész jázmin sűrűje volt. Virágokat szedett, szárította és illatos teával kedveskedett nekünk. Ezért úgy döntöttem, hogy pár bokrot ültetünk az országban, csak a hely a kertben van. De a tavasz itt későn érkezik, talán jobb ha elhalasztjuk az ültetést őszre?

mikor kell jázmint ültetni A jázmin bozót nemcsak sűrű koronával vonzza a figyelmet. A növény fő előnye nyilvánvalóvá válik, amikor sok illatos virágzat kezd virágozni a fényes lombok között. Fehér vagy sárgás, cukros-édes illatot árasztanak, amely vonzza a méheket. Neki köszönhetően a kerti jázmin kiváló mézes növény és eredeti kiegészítője a teának. Fontos tudni, hogy mikor ültessük el a jázminunkat, hogy egészséges és erős cserjét kapjunk. A korai vagy késői ültetés ahhoz a tényhez vezet, hogy még a legfejlettebb palánták is fájni fognak, vagy egyáltalán nem gyökereznek..

Mikor kell ültetni a jázmint

jázmin bokor Leggyakrabban kerti jázmin érkezik webhelyünkre egy már kinőtt palánta formájában. Megvásárolhatja az óvodákban, és néhány év múlva nő egy gyönyörű bokor, buja koronával. A palántákat, mint más típusú növényeket, tavasszal vagy tél előtt lehet ültetni.. Fontos, hogy időben landoljunk, figyelembe véve a helyi éghajlatot, nevezetesen:

  • tavasszal a jázmin legkorábban április végén – május elején ültethető, amikor a visszatérő fagyok elmúlnak és a talaj felmelegszik;
  • tél előtt a palántákat legkésőbb szeptember végéig el kell ültetni, hogy legyen idejük meggyökerezni és megerősödni a stabil hideg időjárás előtt.

A jázminmag ültetésének, a rétegezésnek és a dugványoknak az időpontja

palántákatHa úgy dönt, hogy maga szerezi be az ültetési anyagot, ebben az esetben minden a tenyésztési módtól függ. Az egyik leginkább fáradságos és időigényes módszer a vetőmag -szaporítás. A palántákkal való babrálás elkerülése érdekében a jázminmagot késő ősszel közvetlenül nyílt talajba vetik. A déli régiókban ezt december elején lehet megtenni. Az ágyásokat fagy előtt kell ásni és trágyázni. Az áttelelő és a természetes rétegződésen átesett magok ellenállóbb palántákat adnak, mint a beltéri körülmények közötti palánták..

A magvakból termesztett jázmin csak 7 éves korig virágzik.

A rétegződés érdekében a fiatal hajtásokat nyár végén kell ásni. Ősz közepén elválaszthatók és átültethetők termesztésre vagy állandó helyre..

A felnőtt kerti jázminokat jobb késő ősszel vagy kora tavasszal osztani..

Ami az oltást illeti, a fiatal ágakat nyár elején lehet betakarítani és gyökereztetni. A lignifikált hajtásokat legjobb ősszel vágni, amikor a jázmin elhagyja a lombozatot. Télen a dugványokat le kell engedni a pincébe, homokkal ellátott edénybe kell helyezni. Kora tavasszal a csülköket a kertbe kell ültetni, hogy felépüljön a gyökérzet. Az ily módon gyökerekkel és fiatal hajtásokkal kapott palántákat ősszel ültetik.

Videó a kerti jázmin termesztéséről

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?