15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Krizantémok ültetése cserépből nyílt talajra

Úgy döntöttem, hogy idén magvakból krizantémokat termesztek. Már van egy felnőtt bokrom – ősszel átültettem egy edénybe az alagsori teleléshez. Mondja meg, mikor a legjobb idő a krizantém ültetése a cserépből nyílt terepen?

A krizantém szinte minden virágágyásban megtalálható. A bőséges és hosszú virágzás, valamint az igénytelen gondozás miatt megérdemlik a virágtermesztők szeretetét..

A kész növény megvásárolható egy virágüzletben, vagy maga is termesztheti palántával vagy a szomszédoktól vett hajtások vágásával. Megfelelő gondossággal a fiatal palánták vagy cserépben gyökerező dugványok végül teljes értékű bokrokká fejlődnek. És akkor jön az egyik fő pillanat – krizantém ültetése egy edényből nyílt földre.

Annak érdekében, hogy a krizantém gyorsan gyökeret verjen és örömét lelje virágzásában már az első évben, figyeljen a transzplantációval kapcsolatos néhány pontra:

  • válassza ki a megfelelő időt és helyet;
  • előkészíti a talajt;
  • rendszeresen vigyázzon a bokorra;
  • végezzen időszakos etetést.

A krizantémok ültetésének ideje és helye

hely a krizantémoknak

Mind a fiatal krizantémokat, mind a bokrokat, amelyeket felástak, és beltéri teleléshez cserépbe ültettek, legkorábban a talaj felmelegedésekor szabad talajba kell ültetni. A földréteg optimális hőmérséklete 20 cm mélységig 14 Celsius fok. Az időjárási körülményektől függően a becsült kiszállási idő május vége.

A krizantémot az éjszakai fagyok vége után kell ültetni. Jobb reggel vagy felhős időben csinálni..

A buja virágzáshoz és a nagy virágzat kialakulásához a krizantém jó megvilágítást igényel, ezért kerülje az árnyékos helyeket. Ezenkívül a helyszínt védeni kell a széltől és a huzattól. Ezenkívül nem ajánlott növényt ültetni az alföldre, ahol nedvesség halmozódik fel – ez a gyökérzet bomlásához és további halálhoz vezet.

A talaj kiválasztása és előkészítése

krizantémok ültetése

A krizantém a legjobban laza, termékeny, semleges savasságú talajon nő..

Az agyagos vagy homokos talajt szerves anyaggal (humusz) kell megtermékenyíteni.

A kiválasztott területen készítsen lyukakat 50 cm távolságra egymástól a nagy fajtáknál, és 30 cm -t a többi fajnál. Az ültetési gödör mélysége a krizantém gyökérzetének méretétől függ (a gyökereknek szabadnak kell lenniük), de nem szükséges túl mélyre mélyülni, mivel a növény gyökerei nem fejlődnek mélyebbre. Öntsön homokot minden lyukba, és öntse rá.

Ültetett krizantémok gondozása és etetése

krizantém bokor

A további ültetési gondozás magában foglalja:

  • rendszeres öntözés közvetlenül a gyökér alatt leülepedett vízzel;
  • a talaj lazítása öntözés után;
  • gyomeltávolítás.

Annak érdekében, hogy szép bokrot képezzen, a fiatal palánták csípnek.

Az ültetett krizantémok megtermékenyítéséhez szerves anyagokat és komplex készítményeket használnak. A virágzás meghosszabbítása érdekében foszfor -műtrágyázást alkalmaznak. Egy szezon alatt elegendő három öntet elkészítése..

A krizantém tavaszi átültetése reprodukcióval – videó

Previous Post
Elegáns, jóképű plectranthus: gyakori típusok az otthoni termesztéshez
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι