15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fűz vagy fűz – mi a különbség?

Mindig azt hittem, hogy egy fűzfa nő a házamban. És tavasszal egy barát meglátogatott minket (a fa éppen virágzott), és ezért azt állítja, hogy fűzfáról van szó, mivel a fülbevaló sárga. Mondd meg, mi a különbség a fűz és a fűz között?

fűz fűzfával A fűz tavasszal, húsvét előtt válik népszerűvé. Vasárnap minden hívő vékony gallyakat visz a templomi istentiszteletekre, hogy felszentelje és bevigye a házba. Az ősi hiedelmek szerint a fűz elűzi a tisztátalan erőket a házból, és segít megszabadulni a betegségektől. De gyakran fűzfa gallyakat használnak a fűz helyett, míg sokan azt gondolják, hogy ez ugyanaz a kultúra, csak két neve van.

Valójában ezek teljesen különböző növények, és annak megértéséhez, hogy melyik fa áll előtted, tudnia kell, mi a különbség a fűz és a fűz között. A következő jellemzők alapján nagyon könnyű megkülönböztetni őket:

  • a lakóhelyen ”;
  • koronával;
  • a virágzás ideje és jellemzői szerint;
  • virágbimbók színe és alakja szerint.

Általános jellemzőit tekintve mindkét növény a fűzfafélék családjába tartozik..

Hol nőnek?

fűz a víz mellett

A fűz a talaj egyik legigénytelenebb növénye, a folyó közelében és a mező közepén is megtalálható. A fűz azonban csak azt a területet részesíti előnyben, ahol víz van a közelben. A folyóparti fűzfabokrok nagyon szépnek tűnnek, hosszú ágaikat közvetlenül a vízbe ereszkedve. Mocsárban is nő, vagyis mindenütt, ahol elegendő nedvesség van a talajban..

Hogyan néznek ki?

fűzfa ág

A puncifűzben a korona sűrűbb, és meglehetősen vastag, barna-vörös kéreggel borított hajtásokból áll, amelyek nem hajlanak jól. Az ágakon lekerekített levelek vannak.

fűzfa ág

Willow átlátszó koronája lelógó hajtásokkal, vékony és nagyon rugalmas. A kéreg szürkészöld. Tavasszal keskeny és hosszú, hegyes hegyű, levelei virágoznak az ágakon.

A fűzfa gallyak nagyon jól gyökereznek, és gyorsan új bokrot adnak.

Hogyan virágoznak?

hogyan virágoznak

Talán a virágzás az egyik fő különbség a fűz és a punci fűz között. Nemcsak más, hanem különböző időpontokban is. Először virrad a fűz – nagyon bolyhos, kissé megnyúlt hófehér rügyek nyílnak meg a hajtásokon. A fűz virágzik utána, és az ágakon lévő virágrügyek valamivel hosszabbak és kisebbek, de ugyanolyan bolyhosak. De a virágzat színe gyökeresen eltérő – gyönyörű halványsárga színűek.

A fűz tavasz közepén virágzik, amikor az ágak már levelekkel rendelkeznek, de a fűzfa nagyon korán, még mielőtt a lombozat a fán virágzik.

Jellegzetes különbségek a fűz és a puncifűz között – videó

Previous Post
Ismerkedés a gabonafélékkel
Next Post
Πώς αναπαράγεται το barberry;