15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell gondoskodni a nárciszokról – tavaszi kankalin termesztése a kertben

Mondja el, hogyan kell ápolni a nárciszokat? Nárciszok nőnek a kertünkben, de közönséges, sárga-fehér. Maguktól “élnek”, nem csinálok velük semmit, csak néha ültetem őket, amikor a bokrok túl vastagok lesznek. És nemrég vettem egy nagyon szép fajtát, sárga, nagy és teli rügyekkel. Nem szeretném, ha lefordítanák és összetörnék. Szüksége van -e további ellátásra, és melyik?

hogyan kell ápolni a nárciszokat Talán a hagymás növények közül a nárcisz a legigénytelenebb. Kertész részvétele nélkül képesek teljesen növekedni, virágozni és szaporodni. A fajta tulajdonságainak megőrzése érdekében azonban még mindig figyelnie kell egy kicsit ezekre a tavaszi kankalinokra. Természetesen nem tűnnek el magától, de idővel a nagy virágú szép fajták elhalványulnak. Különösen fontos tudni, hogyan kell ápolni a nárciszokat, ha a termést levágják. A hozzáértő gondozás segít abban, hogy minden évben imádnivaló virágokat kapjon nagy, fényes fejjel..

Mire kell figyelni nárcisz termesztésekor??

Általánosságban elmondható, hogy ezeknek a növényeknek a gondozása minimális, és a legtöbb eljárást tavasszal hajtják végre, amikor kibújnak a földből és virágoznak. A virágzás végén a bokrok pihenni mennek, és nem igényelnek gondozást, ezért nem kell zavarni őket.

Tehát, miután nárciszokat ültetett egy virágágyásra, figyeljen a következő pontokra:

  • öntözési gyakoriság;
  • a gyomok eltávolítása;
  • felső öltözködés;
  • a pihenőidőre való felkészülés.

Öntözési követelmények a nárciszok számára

locsolás A legtöbb esetben a nárcisznak elegendő nedvessége van, amely tavasszal a hó elolvadása után rendelkezésre áll a talajban. Mint minden izzó, ők is negatívan viszonyulnak a feleslegéhez, és rothadni kezdenek. Ha azonban kevés hó esett, és a tavasz nem engedi a csapadékot, nem árt hetente egyszer jól öntözni a bokrokat. Ez különösen akkor fontos, amikor a nárciszok megkötik és kinyitják a rügyeket. A hagymát a virágzás befejezése után egy hónapig nedvességgel kell telítenie, amikor pihenésre készülnek..

A nárcisz ágyak tisztán tartása

talajtakarásMint minden virág, a nárciszok is szeretik a teret, ezért azt a területet, ahol nőnek, rendszeresen gyomlálni kell. Jobb, ha ezt kézzel végezzük, hogy a kapa ne érjen az izzókhoz. De lazíthatja a folyosókat ezzel a kerti szerszámmal, csak nagyon óvatosan és nem mélyen.

Az ágyak mulcsozása segít megelőzni a gyomnövekedést és megszabadulni a gyakori gyomlálástól. Ezenkívül a talajtakaró megakadályozza a nedvesség gyors elpárolgását, és csökkenti az öntözés gyakoriságát..

Szükséges -e a nárciszok etetése és milyen gyakran??

trágyaA nárcisz utódokat hoz, virágzik és megtermékenyítés nélkül, de csak az első néhány évben. A jövőben minden évben egyre kevesebb rügy lesz, és a virágok – egyre kisebbek. Ennek megakadályozása érdekében a növények ültetését követő második évben ásványi komplexet kell táplálni. Kora tavasszal egyetlen alkalmazás elegendő.

De ha különösen értékes nagy virágú fajtákat termesztenek a kertben, például vágásra, akkor 4 szakaszban és kissé eltérő módon trágyázzák:

  1. Amikor a hajtások megjelennek a földről, ásványi komplexet hoznak.
  2. A kocsányképződés kezdeti szakaszában – nitrogén -kálium műtrágyázás.
  3. Virágzás előtt – ismét komplex műtrágya.
  4. Virágzó rügyekkel – foszfor -kálium műtrágyázással.

Trágyát a nárciszok megtermékenyítésére nem használnak.

Hogyan kell ápolni a nárciszokat virágzás után?

virágzás utáni ápolás

Nincs gond a kifakult nárciszokra. Minden munka a kocsányok időben történő metszéséből áll, hogy ne kezdjenek gyümölcsöt képezni és levet húzni az izzókból..

És még egy árnyalat – nem vághatja le a lombozatot, amíg teljesen meg nem szárad, mert így megfosztjuk a hagymától a tápanyagokat. Annak érdekében, hogy ne zavarja, és a kert szépen nézzen ki, fonhatja a leveleket copfba vagy kötheti be lófarokba..

átruházásAjánlatos a bokrokat 4 évente újratelepíteni párhuzamos osztással. Pár évig az izzó sok gyermekkel benőtt, és a bokor vastag lesz, ami befolyásolja a virágzás minőségét. A nárciszokat nyár elején ásják, a hagymákat szárítják és kora őszig tárolják. Ezután új helyre ültetik őket. A nárciszok jól telelnek, nem kell letakarni őket – kivéve, ha az aktuális szezonban ültetik vagy átültetik.

Nárcisz tavaszi ápolási videók

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας