15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kalanchoe transzplantáció Kalandiva – a sikeres eljárás titkai

Mondja meg, ha Kalanchoe Kalandiva transzplantációra van szüksége. Egy gyönyörű és már elég érett bokrot mutatott be egy barátom egy évvel ezelőtt. Ez idő alatt a virág megnőtt, sok új ágat adott, és már kétszer olyan széles, mint a cserép. Valószínűleg itt az ideje, hogy Kalanchoe -m új tartályba költözzön. Ezzel kapcsolatban felmerült néhány kérdés, például milyen földre van szüksége? A házamba költözés után a bokrot soha nem ültették át, és a régi talajban nő. A virágcserép súlyából ítélve könnyű és szabadon folyó. És azt is, hogy milyen gyakran kell átültetni Kalanchoe -t és mikor?

Kalanchoe transzplantáció Kalandiva Nem titok, hogy a Kalandiva fő előnye a bőséges virágzás, amelyhez valójában ezt a növényt termesztik. Az egyik kötelező eljárás a Kalanchoe Kalandiva transzplantáció. A bokrokat jó növekedési ütem jellemzi, és méretük jelentősen megnő a szezon során. A régi kapacitás kicsi lesz számukra, és a “lesoványodott” talaj már nem képes megfelelő táplálkozást biztosítani. Hogyan és mikor kell csinálni?

Kalandiva Blossfeld Kalanchoe “gyermeke”. Ez a hibrid fajta kompaktabb, mint a szülő (a bokor magassága 30 cm -en belül). És több rügyet és frottírt is köt, és nagy buja sapkákkal virágzik. Maga a virágzás hosszabb, ami akár 8 hónapig is eltarthat.

Kalanchoe transzplantáció Kalandiva – az eljárás optimális időzítése

Kalanchoe Kalandiva Megfelelő gondossággal a virágzó szépség évekig élhet. A fiatal bokroknak évente cserélniük kell az edényt és a talajt, mivel nagyobbak lesznek. A három éves kor elérésekor a növény fejlődése kissé lelassul. Ha vannak ilyen “öregek” a házban, akkor elég őket háromévente egyszer újratelepíteni. Az átültetés optimális ideje kora tavasz. A virágzási időszakban a Kalanchoe -t nem szabad megzavarni, valamint pihenéskor sem.

Az újonnan vásárolt bokornak sürgős transzplantációra van szüksége. Szállítási szubsztrátumban nő, és a virágboltban kapott ételt felső öltözködéssel. Otthon egy virág nem tart sokáig egy ilyen vidéken. Ismételten a kivétel az, amikor a növény virágzik. Ezután jobb várni a virágzás végéig, és ekkor öntözéssel trágyázni.

Hogyan válasszunk új edényt

fazék Kalanchoe számáraA Kalandivának nincs szüksége túl tágas edényekre. A növény felületes gyökérzettel rendelkezik. Ha az edény mély, fennáll a gyökérrothadás veszélye. Ezenkívül a tömörség csak pozitív hatással van a virágzásra. Elég, hogy a tartály csak néhány centiméter szélesebb átmérőjű.

Egy felnőtt Kalanchoe kényelmesen érezheti magát egy legfeljebb 18 cm átmérőjű virágcserépben.

Milyen talajt kell átültetni

átruházásA Kalanchoe talajának kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy zamatos. Az aljzatnak jól át kell engednie a vizet, és semleges savasságúnak kell lennie.. Kívánt esetben a talajkeveréket otthon is elkészítheti a következő keveréssel:

  • 1 rész durva folyami homok;
  • 4 rész általános célú bolti szubsztrátum.

Ha lehetséges, speciális keveréket vásárolhat pozsgás növények (kaktuszok) számára. A Kalanchoe minden szükséges összetevőjét tartalmazza. Célszerű átrakni az átrakási módszerrel.

Lépésről lépésre transzplantáció Kalanchoe mini-videó

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org