15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A hortenzia reprodukciója – minden rendelkezésre álló módszer új bokrok beszerzésére

Magyarázza el, hogyan terjed a hortenzia. Vettünk egy dachát, és bónuszként én, lelkes virágüzlet, kaptam egy gyönyörű bokrot, csak hatalmas málna virágzatával. Ez volt az álmom, amit nem volt könnyű megvalósítani, mert itt nehéz csemetét szerezni. Most ezeket a virágokat akarom elültetni és a ház alá ültetni. Hogyan és mikor a legjobb csinálni?

tenyésztési hortenzia Nem valószínű, hogy bárkit is közömbösen hagynak a hortenzia buja virágzatai, amelyek feltűnőek a bőségben és a színek változatosságában. Ez a növény azonban nem mindig vásárolható meg: a palánták tisztességesek, és a választás néha nagyon korlátozott. Ne idegeskedjen, mert a hortenzia szaporítása más módon is történhet. Ha ez a gyönyörű cserje már növekszik az Ön webhelyén, akkor a vegetatív szaporítás anyagául szolgál. Abban az esetben, ha ez az első hortenzia, akkor olcsóbb lesz magot vásárolni és vetni.

A hortenzia reprodukciója – a szépség minden módja

hortenzia Tehát, mint már említettük, kétféleképpen lehet virágzó évelőt szerezni – magvak és vegetatívak. Ez utóbbi a következő módszereket foglalja magában:

  • felnőtt bokor felosztása;
  • dugványok;
  • a rétegezés gyökerezése;
  • fiatal növekedés.

Amit ügyes kertészek nem tudnak kitalálni egy ritka fajta, akár új szaporítási módszerek szaporítása érdekében. Így néhány amatőrnek egyetlen tucat alatt legalább egy tucat fiatal bokrot sikerül megszereznie egy palántától. Ehhez ősszel ültessen egy csemetét különleges módon (fekve), egyszerre ásva és előre legyező ágakat. Nyár végéig minden ág saját gyökérzetet alakít ki, és lehetőség lesz szétválasztani és elültetni őket.

Hogyan neveljünk hortenzia magvakból

magszaporításElőször is a palántákat úgy kell termeszteni, hogy magokat cserépbe vetünk. Nincs szükségük előzetes feldolgozásra, és nem szükséges a magvak mélyre mélyítése sem. A palánták megjelenéséig jobb a film alatt tartani a növényeket. Amikor a palánták felnőnek, merítsük külön virágcserepekbe, és termessük bent még legalább 2 évig. Az élet harmadik évében a fiatal hortenzia körülbelül 40 cm magasságot ér el, majd állandó helyre ültethetők a kertbe.

A vetőmag módszer nem alkalmas hibridekre. Az így nyert növények nem őrzik meg a fajta jellemzőit..

Mikor kell osztani egy bokrot

bokor felosztásaA benőtt hortenzia felásható és részekre osztható. Minden szakasznak saját gyökerekkel kell rendelkeznie. Jobb ezt tavasszal megtenni, hogy a bokroknak legyen idejük megerősödni a fagy megérkezése előtt. A túl hosszú hajtásokat és gyökereket ajánlott lerövidíteni.

Osztással minden évelő cserjefaj szaporítható. Ez a módszer nem alkalmas panicle hortenzia..

A dugványok jellemzői

hortenzia dugványokA fiatal bokrok oldalhajtásaiból nyár elején levett zöld dugványok gyökereznek a legjobban. Leveleket hagyhatunk rajtuk, de vágjuk le a tányér felét, hogy a nedvesség ne párologjon el olyan gyorsan. Engedje le a vágást (mindig ferdén) a növekedést stimuláló oldatba néhány órára. Ezután ültessük homok és tőzeg keverékébe 1: 2 arányban, és fedjük le egy üveggel. Télen a fiatal növényeket le kell takarni, tavasszal pedig el lehet ültetni és termeszteni.

Ha a hortenzia már öreg, akkor a dugványok betakarítása előtt metszéssel meg kell fiatalítani.

A rétegek gyökereztetése

reprodukálás rétegezésselKora tavasszal, amíg a rügyek ki nem virágoznak, ássuk fel a földet a bokor körül. Készítsen hornyokat, és helyezze beléjük a legalacsonyabb hajtásokat, tűzőkapcsokkal rögzítve őket. Augusztusig fiatal gallyakat adnak, amelyeket 10 naponta le kell önteni, fokozatosan öntve egy 25 cm magas halmot. Ősz közepén elválaszthatja a rétegeket, ha átülteti őket a kertbe, hogy növekedjen. A fiatal hortenzia egy év után állandó helyre kerül..

Mikor lehet szétválasztani a hajtásokat

sarjadásA hortenzia gyakran gyökérnövekedést eredményez, ami kiváló tenyészanyag. Jobb ásni ősszel, nagyon óvatosan, hogy ne károsítsa a régi és a fiatal gyökereket. A kapott bokrot legalább egy évig, vagy még jobb – kettőt kell termeszteni.

A hortenzia szaporítása dugványokkal – videó

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας