15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Felosztjuk a helyet, és a naphoz képest megtervezzük az ültetést

Nemrég vásároltunk egy 15 hektáros külvárosi területet. Rajta csak maga a ház van, nincsenek ültetvények. Azt tervezzük, hogy egy kis zöldségkertet és egy kis kertet alakítunk ki a dachánál. Mondja el, mi a kert és a fák ültetésének sémája a naphoz képest, mit kell még figyelembe venni?

Mindenkinek, akinek legalább egy kis telke van, be kell ültetnie valamivel – legyen az kerti ágy vagy kis kert. Abban az esetben, ha a helyszín már rendelkezik bizonyos helyekkel a különböző növények ültetéséhez (állandó hely van kiosztva egy veteményeshez és egy kerthez, vannak évelő ültetvények), semmit nem kell sokat változtatni. Ez azért van, hogy feltöltjük a kertet új fákkal és cserjékkel, és megfigyeljük a “vetésforgót” a kertben.

Még szerencsésebb azoknak, akik csak kert és zöldségkert felszerelését tervezik. Végül is lehetőségük van hozzáértően megtervezni a veteményes és fák ültetésének tervét a naphoz képest. Mint tudják, a megfelelő napfény elérése a jövő jó termésének kulcsa. Azonban még mindig fontos tényezőket kell figyelembe venni a veteményes és a kert tervezésekor..

A leszállási rendszer kidolgozásakor figyelembe veendő dolgok?

a helyszín napsütésben

A kert és a fák ültetési tervének tervezésekor először is figyelembe kell venni, hogy a nap melyik oldalán nőnek az ültetvények.

A zöldség sikeres termesztéséhez ki kell osztaniuk a helyszín legnaposabb helyét, lehetőleg a déli oldalon.

A ház alatti, kerítés vagy magas fák árnyékos területeit tollal termesztett hagymának lehet fenntartani (részben árnyékban is nőhetnek). Vagy ültessen oda néhány gyógynövényt.

Az ültetési terv összeállításakor fontos, hogy ne csak a növények naphoz viszonyított elhelyezkedését, hanem a következő tényezőket is figyelembe vegyék:

  1. Telek mérete. Figyelembe véve a telek teljes méretét, meghatározzák, hogy mennyi helyet lehet elosztani egy veteményes és egy kert számára. Ha a teljes terület kicsi, és az első feladat a veteményes kialakítása, akkor nincs értelme sok gyümölcsfát ültetni. “Elvehetnek” egy helyet más növényektől, mivel egy felnőtt, szétterülő koronájú fa legalább 4 négyzetmétert igényel. négyzetek.
  2. Általános megkönnyebbülés. Az ideális terep sík vagy kis lejtő. Kerülje azokat a helyeket, ahol a víz stagnál – a zöldségfélék és a kerti növények egyaránt rosszul érzik magukat.
  3. A talaj állapota. Minden növénynek, mind a zöldségféléknek, mind a gyümölcsfáknak megvannak a maga követelményei a talaj állapotára vonatkozóan, de közös követelményük, hogy a talajnak termékenynek kell lennie..
  4. A szelek jelenléte. Nyílt területen menedéket kell létrehoznia az ültetvények számára a széltől, amely károsíthatja a jövőbeli betakarítást..

Ajánlások az ültetési tervre

kerületi kert diagram

A leggyakoribb az ültetvények ültetésének négyzet vagy téglalap alakja, amelyben a kertben lévő ágyak számát a telek méretétől függően határozzák meg..

zöldségkert fák közé ültetésének sémája

A kert közelében bogyós bokrokat lehet ültetni. A vörös ribizli és az egres ültetéséhez a jól megvilágított száraz helyeket el kell távolítani, és a fekete ribizlit nedvesebb helyre lehet helyezni. A napsütésben, de más bokroktól elkülönítve málnát ültetnek, mivel nagyon nőnek, és elnyomhatják a szomszédos ültetvényeket.

séma kert és veteményeskert külön

Minden csoportnak (fák, cserjék, zöldségek) saját helye kell, ne keverje őket. A növekvő fák végül minden napfényt elvonnak az alattuk növekvő zöldségektől vagy eperektől, és többé nem termelnek termést. Ezért a kertet félreteszik a kerttől..

A webhely helyes elrendezése – videó

Previous Post
Zephyranthes ültetése és gondozása otthon
Next Post
Φωτογραφία, περιγραφή και μέσα ελέγχου παρασίτων σταφυλιών