15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az okok, amelyek miatt a boróka tavasszal sárgul, és a probléma megoldásának módjai

Nálunk boróka nő a vidéki házunkban. A bokrok már elég nagyok és állandóan zöldek voltak, de idén tavasszal sokakon sárga tűk jelentek meg. Néhány bokor félig sárgára vált. Mondja el, miért válhat sárga színűvé a boróka a tél után, és mit kell tenni a cserjék megmentése érdekében?

boróka sárgára vált A buja zöld boróka bokrok bármilyen összetételben gyönyörűek, de néha felbosszanthatják tulajdonosukat. A tűlevelűek termesztésének egyik leggyakoribb problémája a tűk sárgulása, és leggyakrabban tavasszal észlelhető. Annak érdekében, hogy segítsen kedvenceinek, meg kell határoznia annak okát, hogy miért borultak sárgára a borókák a tél után, majd kiderül, mit lehet tenni a megmentésük érdekében..

Az efedra megsárgul, és kiszáradhat a következők miatt:

 • leégés;
 • betegségek;
 • kártevők.

Káros sugarakleégés

Mint tudják, a tavaszi nap már elég fényesen süt, és hatása alatt a tűlevelűek aktívan felébrednek, elindítva a fotoszintézis folyamatait. De ugyanakkor, cserjék is szükség van nedvességre, ami még nem teljesen felmelegedett föld nem tudja biztosítani őket. Ennek eredményeként a tűk sárgulnak és kiszáradnak, különösen a növények déli oldalán..

Az ilyen helyzet elkerülése érdekében a boróka tavaszi elején szőtt anyaggal árnyékolt, valamint meleg vízzel felöntve fel kell melegíteni a talajt..

Azokat a fajtákat, amelyekre függőleges forma jellemző, télen be kell kötni, és a vízszintesen növekvő tűlevelűeket rendszeresen meg kell szabadítani a hótakarótól. Ha ezt nem teszik meg, a hajtások törékennyé válnak a hó súlya alatt, ami a tűk kiszáradásához vezet..

A tűk sárgulása, mint a betegség megnyilvánulásaa boróka megbetegedett

A legtöbb tűlevelű betegség a tűk kiszáradását is provokálja. Tehát a boróka sárga lesz az ilyen betegségek károsodása esetén:

 1. Rozsda. Az ágakon és a tűkön sárga növekedések képződnek, amelyek fokozatosan megvastagodnak és sebekké alakulnak. A spórák a környéken növekvő érintett lombhullató kerti fajokból (alma, körte, galagonya) kerülnek a bokrokra. Kezelés: minden beteg töredék eltávolítása, beleértve a szomszédos növényeken lévőket is, és az egészséges hajtások fungicidekkel történő kezelése.
 2. A hajtások szárítása gombás fertőzéssel. A tűk sárgulnak és morzsolódnak, tavasszal a kéregön apró spórák láthatók. Kezelés: hasonló a rozsda elleni küzdelemhez.
 3. Schütte. A betegség nyáron teljesen “megmutatja magát”: a tűkön sötét foltok válnak láthatóvá, a tűk sárgulnak és elhalnak. Kezelés: Skor vagy Quadris permetezés, az érintett ágak metszése.
 4. Rák. Biotorella rák esetén az ágak kérge megreped, sárgul és elhal, ami a tűk sárgulásához és a növény teljes halálához vezet. A nektrium rák miatt a tűk is elhalnak, az ágakon vöröses növekedések képződnek. Kezelés: mindkét esetben, hatalmas vereség esetén jobb elpusztítani a borókákat. De ha időben észreveszi a betegséget, harcolhat értük úgy, hogy levágja a beteg ágakat, és Skor vagy Vector segítségével kezeli a bokrokat..

A beteg boróka minden vágott részét el kell égetni, hogy megakadályozzák a betegség terjedését..

Káros rovarokkártevők

Nem kevésbé veszélyes a boróka és a kártevők, amelyek a növényből levét szívják, ami a tűk sárgulását idézi elő. A legtöbb cserje olyan rovaroktól származik, mint:

 • levéltetű;
 • pajzs;
 • atka;
 • epehal;
 • fűrészlégy;
 • lepkék;
 • anyajegy.

Ha kártevőket talál a bokrokon, azokat megfelelő rovarölő szerekkel kell kezelni..

Videó a tavasszal sárgára vált tűlevelűek megmentéséről

Previous Post
Mi vonzza a gazdák figyelmét a Tason szőlőfajtával
Next Post
Επιλεκτικός βοηθός κηπουρών – πυροσβέστης σκαθαριών