15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legjobb hibrid a központ és nem csak – Fatezh cseresznye, fajtaleírás, fotók, vélemények

Vajon a Fatezh cseresznye nő a moszkvai régióban, a fotófajta leírása, megtudhatja a véleményét? Leginkább a gyümölcs íze és a fagyállóság mértéke érdekli, valamint az, hogy hány évet kell várni az első betakarításig. Tavasszal vettem palántákat, kaptam egyet ebből a fajtából, gyökeret vert, de idén nem virágzott, még fiatal. Aggódom, hogyan fogja kibírni az első telet, mert itt elég hideg lehet..

cseresznye sorszh leírása a fajta fotó vélemények Rég elmúltak azok az idők, amikor a cseresznye csak hazánk meleg déli részén nőtt. A hazai tenyésztőknek sikerült az egyik legjobb hibridet létrehozniuk, fokozott fagyállósággal, ugyanakkor megőrizve a gyümölcsök édességét és nagy méretét. Olyan fajról beszélünk, mint a Fatezh cseresznye – a fajta leírása, egy fotó, a róla szóló vélemények csak megerősítik a kultúra előnyeit és jellemzőit. Ezt a cseresznyét kifejezetten tenyésztésre tenyésztették a hideg és éghajlatú középső és északnyugati régiókban. A fajta sikeresen teljesítette az összes tesztet, jelenleg övezetben van, és közel 20 éve szerepel az állami nyilvántartásban.

Cherry Fatezh – a fajta leírása, fotók, vélemények a kertészekről

cseresznyefa sorszh A kertészeknek nagyon tetszettek az alacsony, átlagosan körülbelül 3 m magas cseresznyefák. És a terjedő lekerekített koronának köszönhetően kényelmes betakarítani, annak ellenére, hogy meglehetősen sűrű. De a korral a cseresznyeágak nem törekednek felfelé, hanem a földhöz hajlanak, mintha ajándékukat hoznák el az embernek.

A hibrid jellemzője, amely ilyen népszerűséget adott neki, a megnövekedett fagyállóság. Még a 30 ° C -ig terjedő fagyok sem pusztítják el a fát, de a rügyek kissé megfagyhatnak a visszatérő fagyoktól. A nyári lakosok véleménye szerint azonban néhány szezonban a cseresznye helyreáll, ha jól gondoskodik róluk..

Ezenkívül a Fatezh jó szárazságállósággal, és a kultúra legtöbb betegségével szembeni immunitással is elragadja Önt. Az egyetlen probléma, amely a kertészek véleménye szerint gyakran előfordulhat, az íny áramlása..

A Fatezh cseresznyefajta nem hoz gyümölcsöt beporzás nélkül. A legjobb beporzók számára a cseresznye Iput, Revna, Bryansk.

Ízjellemzők és érési idő

cseresznye betakarítás sorszhA Fatezh korai érésű cseresznye nem nevezhető. Az első termést csak az ültetés utáni ötödik vagy hatodik évben hozza meg. De maguk a bogyók korán érnek – június végén. Nagyok, lekerekített-lapított, sűrű bőrűek. A bogyók húsa is sűrű, de lédús, nagyon ízletes, enyhe savanyúsággal. A fő szín sárga, de az érett bogyókat szinte teljesen vörös pír borítja. A fajta egyetemesnek tekinthető: a cseresznye fogyasztható vagy konzerv.

A hibrid hozama is a legmagasabb szinten van. Egy felnőtt cseresznye csaknem 50 kg bogyót termelhet, míg mindegyikük tömege legalább 4 g.

A fajta előnyei és hátrányai

cseresznye sorszh előnyei és hátrányaiA hazai hibrid előnyei nyilvánvalóak:

  • fagyállóság;
  • szárazságállóság;
  • immunitás a betegségekkel szemben;
  • magas termelékenység;
  • a bogyók jó szállíthatósága sűrű textúrájuk miatt;
  • jó ízlés;
  • a fa kis mérete, ami megkönnyíti a betakarítási folyamatot.

Ami a hiányosságokat illeti, a Fatezh cseresznyében csak kettő van. Ez szükséges számos beporzó ültetéséhez és az ínyáramlással szembeni ellenállás hiányához. Ellenkező esetben a fajtának nincs versenytársa, különösen a központi zóna éghajlata között..

A Fatezh cseresznye áttekintése

Previous Post
Kerti orchidea tricirtis: termesztési készségek és fajtaportfólió
Next Post
Η κλωνοποίηση των φυτών είναι μια σύγχρονη προσέγγιση του φυτικού πολλαπλασιασμού