15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A hagyma termesztése ablakpárkányon: lépésről lépésre

Mondja el, hogyan kell hagymát termeszteni az ablakpárkányon. A családunkban mindenki szereti a friss zöldeket, de télen az árak “harapnak”. Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban édesanyámnak hagymás szemüvege volt az ablakon. Tollakat növesztenek, anyám levágja őket, és új izzókat tesz egy pohárba. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam, de csak elfelejtettem, hogyan kell csinálni..

hogyan kell hagymát termeszteni az ablakpárkányon Ma már télen is lehet vásárolni zöldségeket és gyógynövényeket a szupermarketek polcain. Szezonon kívül azonban a zöldhagyma tolla nyáron akár több kilogramm fejbe is kerül. De miért költene pénzt, ha közvetlenül a saját lakásában vagy házában szüretelhet? Ez nem zavaró üzlet, sokkal könnyebb és könnyebb, mint hagymát ültetni a kertbe. Ha ismeri a hagyma ablakpárkányon való termesztésének módját, sokat spórolhat, és hét vitamint biztosíthat. Ehhez csak egy kis edényre, laza földre, az izzókra és egy világos meleg helyre van szükség. Nézzünk részletesebben minden ponton..

Hol és mikor kell ültetni?

hova ültessük a hagymát Egész évben zöldet termeszthet. Természetesen tavasszal az ágyásokba ültetik, és ennek semmi értelme. De késő ősszel és télen eljön az “ablakpárkányi” hagyma ideje. Bármibe ültetheti, bármilyen edény megteszi, legyen az virágcserép vagy vágott műanyag palack. Az utóbbi lehetőséget gyakrabban használják. Lehetővé teszi egy kis hagyma ültetvény termesztését még egy kis ablakon is..

Különös figyelmet kell fordítani a talajra – könnyűnek és termékenynek kell lennie. Univerzális szubsztrát zöldségpalántákhoz is alkalmas..

Melyik fajtát jobb használni?

melyik hagymát ültetniElvileg minden típusú hagyma alkalmas a “lakás” termesztésére. Leggyakrabban hagymát vagy medvehagymát ültetnek a toll kényszerítésére. Ahhoz, hogy sok zöldet kapjunk, érdemes olyan fajtákat használni, amelyeknek több hagyma van egy hagymában. Közöttük:

  • Rosztov;
  • Csernigov;
  • Szpasszkij;
  • Unió.

Vastag, gyönyörű tollhoz jobb nagy izzókat venni. Kicsi és zöld lesz vékony, de finomabb.

Hogyan termessünk hagymát ablakpárkányon?

leszállás

Ültetés előtt ajánlatos áztatni a hagymákat. Néhányan még forró vízzel is párolják. Sűrűn ültethet, anélkül, hogy betartaná a távolságokat.

Nem szükséges az izzókat teljesen a földbe temetni. Elég, ha az alsó rész a talajban van, ahonnan a gyökerek nőnek. A toll megjelenésének felgyorsítása érdekében a tetejét kereszt alakban vágják vagy rovátkolják.

Az első 10 napban az ültetett hagymákat tartalmazó tartályt hűvösen kell tartani. Ez elősegíti a jó gyökérképződést. A jövőben a növényeket a legkönnyebb és legmelegebb ablakpárkányra kell helyezni. A hagyma ápolása minimális: csak öntözés minden második napon. A zöld tollak első betakarítása már háromhetes lesz. Le kell vágnia az extrém tollakat. Mivel az izzók kimerültek, egyszerűen újakra cserélik őket..

Videó a hagyma termesztéséről föld nélkül

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Ιθαγενές στη Μικρά Ασία και την Κεντρική Ασία πεπόνι Kassaba